DIY: Mooie mouwen met een haarspeld

Posted on 2 min. leestijd

Een wijs gezegde luidt: “Ware schoonheid ligt in eenvoud”. De eenvoudigste ideeën zijn vaak de geniaalste. En laat de DIY van vandaag nou zo simpel als één en één is twee zijn! Ik laat zien hoe je in één simpele stap een simpel shirtje iets meer fashionable kunt maken:
Stap 1: Schuif een leuk haarspeldje om het uiteinde van je mouw.

Nou, simpeler dan dit wordt het niet, toch? Het stelt niet veel voor, maar toch maakt het een shirtje net wat gekleder. Bijvoorbeeld, dat witte shirtje wat ik hierboven aan heb is echt het meest flodderige geval dat ik in m’n kast heb liggen (komt niet van de kringloop), ik zou het waarschijnlijk alleen nog dragen als ik het plafond moet witten, maar met dat speldje lijkt het toch nog iets.
Ik kan hier helaas niet zelf de eer opstrijken. Maar mijn tante, Annelies, had dit gedaan met een haarspeldje van haar kleindochter en het stond echt heel chic:

Het is ook leuk om de haarspeldjes juist bij de halslijn om je shirtje te schuiven:

Een bijkomend voordeel van je kleding opleuken met een schuifspeldje is dat je ze makkelijk weer kan verwijderen. Haal ze er weer af voordat je je kleding in de wasdoet en je hoeft niet moeilijk te doen met handwassen, zoals dat meestal wel het geval is met kleding waar al versiersels opgenaaid zijn.
Voor het mooiste effect gebruik je een schuifje dat dezelfde kleur heeft als het shirt of de trui, zodat je alleen de versiering op het speldje ziet. En je gebruikt hier natuurlijk haarschuifjes van de kringloopwinkel, de Zeeman, of de Hema. Dit is niet het moment voor Swarovski.

De blauwe en de paarsje speldjes komen allebei van Tiger.dk, de blauwe waren €1 voor twee en de paarse waren €1 voor vier. De zwarte speldjes komen van Kruidvat en waren €4,99 voor twee.
Nou, dat is het dus. Een eenvoudige methode om je kledingstukken een beetje extra schwung te geven. Veel plezier!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment