DIY – Studded Biker Boots

Posted on 2 min. leestijd

Een van de trends van dit najaar die mij wel aansprak is die van de studded biker boots. Ze zijn redelijk apart, dus het is denk ik wel een beetje een ‘hate it or love it’-trend, maar ik zag steeds meer dames erop rondstappen en ze zagen er stoer, maar toch ook wel vrouwelijk uit. Dat vind ik zelf een erg leuke combinatie! Helaas vielen de schoenen die ik het leukst vond een beetje buiten mijn prijsklasse. Zodra er drie getallen voor de komma staan haak ik af, zoals bij de meeste van de volgende die ik op Polyvore tegenkwam: 

Natuurlijk was dit probleem heel gemakkelijk op te lossen met een Do It Yourself projectje! Ik had nog flink wat studs over van mijn American Flag All Stars DIY, dus ik besloot op zoek te gaan naar een paar tweedehands biker boots.

Bij de ARM aan de Oudegracht vond ik voor €15,00 het volgende paar van het merk Wolky:

Voor laarzen van de kringloop is €15,00 nog aan de prijzige kant, maar helaas is de ARM ook een relatief dure kringloopwinkel. Wel zag ik op internet dat vergelijkbare nieuwe laarzen van dit merk al €179,95 kosten. In ieder geval vond ik ze geschikt voor dit project, waren ze mijn maat én lopen ze ook nog eens echt goddelijk, dus besloot ik ze te nemen.
De studs had ik dus nog over. Ik had ze ooit per 20 voor €5,00 gekocht bij een fourniturenwinkeltje, maar dit kan via Ebay nog een stuk goedkoper. Ik heb op deze laarzen in totaal 12 studs gebruikt, 6 studs per laars. Dus in totaal zit er voor €3,00 aan studs op de laarzen.
In totaal hebben deze laarzen mij dus €18,00 en ongeveer een half uurtje tijd gekost.

Enthousiast ging ik aan de slag en met m’n waterpomptang bevestigde ik de studs op de laarzen. In het All Stars filmpje leg ik uit hoe dat moet, bekijk daarvoor dit filmpje, vanaf 07:54.

Dit is het resultaat! Ik ben er erg blij mee. Ze zijn misschien niet helemaal even mooi als de echte nieuwe studded biker boots, maar ze zijn wel uniek én voor een fractie van de prijs en dat vind ik ook wat waard.

Ik had de schoenen afgelopen weekend aan tijdens een boswandeling en ze lopen echt zo ontzettend lekker, ik kon er zelfs mee klauteren! En dan ga ik nog met de mode mee ook. ;)
 

Wat vind jij van studded biker boots en van mijn alternatief?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 Comments