Nieuw in het Schoenenmuseum: Lieve roze schoenen voor Turdi

Posted on 2 min. leestijd

Gisteren, 16 maart 2012, stond in de NRC Next een artikeltje over Turdi, de kok en oppas van de familie Obama in de kinderjaren van Barack. Zij is een vrouw in een mannenlijf en heeft moeilijke tijden gekend. Het plaatsen van deze schoenen in het Schoenenmuseum zou ik aan haar willen opdragen.

Toen ik deze schoenen zag in Krinloop Leudal in het Limburgse Baexem werd ik er meteen naar toe getrokken. Zulke schattige schoenen, in zo’n vriendelijke, poederroze kleur, daar moest ik het mijne van hebben.
Toen ik ze oppakte bleken ze ook nog eens van boterzacht leer te zijn, het zachtste leer dat ik ooit bij schoenen gezien had. De zolen waren ook van leer. Dit waren schoenen voor een echte dame, dat voelde je.
Dan komt altijd het spannendste moment. “Zouden ze mijn maat zijn?” Want in kringloopwinkels kan je nou eenmaal niet vragen “Heeft u deze ook een maatje groter?”. Ik heb zelf maat 39 en wat hoopte ik dat ze dat zouden zijn, het leek in ieder geval mogelijk. Ik draaide ze om… maat 43. Maat 43! Maat 43!!! Terwijl ik dacht dat ze wel eens maat 39 konden zijn!
Nadat ik mijn teleurstelling weggeslikt had, dacht ik: er zijn nu twee mogelijkheden, of deze schoenen vinden hun thuis bij een vrouw met maat 43, of deze schoenen vinden hun thuis bij een travestiet. In beiden gevallen fantastisch. Want in beide gevallen betreft het een dame die hoogstwaarschijnlijk regelmatig baalt van haar grote voeten. Een dame die zich soms een beetje schaamt voor haar schoenmaat. Een dame die vaak aangewezen is op “unisex” schoenen, wat er op neer komt dat je op lompe mannenschoenen rondstapt.
Maar met deze schoenen is dat anders. Dit zijn echte damesschoentjes. Met deze schoenen kan deze dame zich eindelijk eens het frêle meisje voelen dat ze altijd al wilde zijn. Want dit zijn schoenen voor lieve dames met lieve voeten. Mocht je dit nou lezen en denken: “Die schoenen, die zijn voor mij bestemd!”, ik heb ze niet gekocht, dus misschien liggen ze nog wel bij Kringloop Leudal. Ze waren van het merk Lloyd, ik heb dit merk even gegoogled en kwam prijzen tegen varierend van €99,00 tot €499,00! Bij de kringloop kostte dit paar €12,50. Wat hoop ik dat ze een liefdevolle eigenaresse zullen krijgen.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • MissEvie.nl
  18 maart, 2012

  Wat een lief kleurtje! En wat een duur merk eigenlijk die nu zielig voor 12,50 in de kringloop te koop zijn, maar misschien kan er idd iemand met een grote maat nog veel plezier aan beleven :-)

 • Josee van den Berg
  20 maart, 2012

  Wat een mooi verhaal maar hoe is het nou afgelopen met Turdie?

  • Sabine
   20 maart, 2012

   Dankje! Tsja, hoe het afgelopen is met Turdi. Ze woont nu ergens in een klein kamertje en doet af en toe de was voor mensen om aan geld te komen, maar ze wordt wel redelijk weggeconcurreerd door de wasserettes.. En wat ik eigenlijk nog het sneust vond: Ze heeft als sinds 1985 geen liefde meer gehad. Maar dat is ze gewend zei ze. Gelukkig is ze nu wel trots dat ‘kleine barry’ het zover geschopt heeft. Dus dat is wel weer leuk :).

 • Paola
  21 maart, 2012

  Wat leuk geschreven! En wat een mooi prijsje zijn ze nu!