Beenwarmers… Yay or Nay?

Posted on 2 min. leestijd

Zo nu en dan vraag ik jullie om mode-advies. Ik vind het soms maar lastig om te bepalen of iets kan of niet en als het kan of het dan ook wel echt leuk is. Zo vroeg ik in deze categorie eerder al advies over korte broeken op de werkvloer en of sokken in pumps leuk zijn. Bij die laatste had ik een poll gehouden die erg spannend was. De eerste dagen was het een nek-aan-nekrace, maar helaas is de eindstand uitgekomen op 26 stemmen voor ‘Yay’ en 31 stemmen voor ‘Nay’. Het volk heeft gesproken en ik draag geen sokken in pumps meer.

Vandaag wil ik jullie advies over een bepaald kledingstuk die zowel hoogtijdagen als absolute dieptepunten in populariteit heeft gekend: de beenwarmer. Ik kocht een tijdje terug een paar grijze beenwarmers bij de Emmaus in Utrecht voor €2,50. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op grijs en ik was opeens erg gecharmeerd van de beenwarmers.

—————————————————————————————————————-

Beenwarmers?

Resultaten

Laden ... Laden ...
—————————————————————————————————————-

Okee, op bovenstaande foto droeg ik inderdaad nog wel sokken in pumps, maar dat was een uitzondering vanwege de kou. Beloofd. ;)

Ik vind de beenwarmers zelf erg leuk, maar ik besef me goed dat er zeker wat valkuilen aan verbonden zijn. Met alle respect, de look die ik wil vermijden is de ‘eighties’-look:

Ook is het niet mijn bedoeling om als een balletdanseres over te komen, want eleganter dan op onderstaande foto word ik helaas niet.

De eighties- en balletvibe vind ik dus de nadelen aan beenwarmers. De voordelen vind ik de volgende:

 • Als je pumps of enkellaarsjes draagt, maar je outfit vraagt eigenlijk om laarzen dan kunnen beenwarmers als schacht dienen.
 • Beenwarmers zijn verrassend warm, ze doen hun naam echt eer aan.
 • Ik vind ze gezellig knus en winters staan.

Nou, deze voors en tegens in acht nemend, wat vinden jullie ervan? Zijn beenwarmers nou leuk of niet? Heb ik aan mijn beenwarmers een goede koop? Of heb ik mij laten verblinden door de shade of grey waar ik zo’n zwak voor heb? Vul allemaal de bovenstaande poll in, dan weet ik weer hoe ik mij moet vertonen. Alvast bedankt!

En als je beenwarmers leuk vindt, hoe vind je dan dat ze het beste gedragen kunnen worden? Onder een rokje? Of over een broek? Met hakken? Of met sportschoenen? Ik hoor het graag, zodat ik ik er fashionably warmpjes bij kan zitten.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 Comments
 • Linda
  21 november, 2012

  Zeker een yay! Ze staan gewoon superleuk en ze zijn heerlijk warm! :)

  • Sabine
   29 november, 2012

   Ohhh Yay! :D

 • mille pagine
  21 november, 2012

  Op die laatste foto vind ik ze erg leuk! Maar met laarsjes of pumps minder…

 • Curls and Bags
  21 november, 2012

  Ik vind beenwarmers wel leuk maar niet als ze zo ‘strak’ zitten als nu, je moet ze zowat op elkaar laten gaan :)

 • Nancy
  21 november, 2012

  Bij jou staan de beenwarmers super, een echte Yay. Het is ook net hoe je ze draagt, want op de 80’s manier is het een definitieve Nay. Zelf zou ik ze ook nooit dragen, hoe lekker warm ook, ik ben nu eenmaal een ander kledingtypetje, voor mij dus ook een Nay. Dat is twee keer Nay tegen een keer Yay, dus helaas geef ik een Nay. Of zou die ene Yay voor twee of zelfs drie keer moeten tellen? Tja….

  • Sabine
   29 november, 2012

   Haha bedankt voor je mooie analyse :)

 • Joyce
  21 november, 2012

  it’s a yay for me! ik hou er heel erg van, het is lekker warm en comfi én het ziet er leuk uit! vooral bij een rokje vind ik ’t leuk, maar over je laarzen vind ik het eigenlijk ook wel tof!

 • Inge
  21 november, 2012

  Ik vind beenwarmers een goed plan voor thuis op de bank. Of als je meedoet aan so you think you can dance. Maar verder zou ik ze nooit dragen. Ik vind dat het je benen dikker laat lijken, niet perse die van jou, maar die van iedereen die ze aan heeft. En het doet me altijd denken aan die slobkousen die Dagobert Duck altijd aan heeft. Als je outfit vraagt op een laars, vind ik dat je gewoon een laars aan moet doen:-) dus een nay, sorry

  • Sabine
   29 november, 2012

   Haha geen probleem, je hebt het mooi onderbouwd ;) Misschien moet ik ze alleen nog maar dragen als ik verkleed als Dagobert Duck thuis op de bank So you think you can dance aan het kijken ben ;)

 • Britt
  21 november, 2012

  Dat danstalent zie ik juist wel! ;-) Ik vind ze erg leuk, maar het leukste over de hakken. Boven de laarzen vind ik het niet zo…

  • Sabine
   29 november, 2012

   Thanks Britt! :D

 • LounaBeauty
  22 november, 2012

  Ik heb nee gestemd… ik weet niet. :) hihihi. Ik vind niet helemaal mijn ding, maar stel het is MEGA koud. Dan zal ik het overwegen. ;-) Liefss x

 • Esther - Mango Sorbetto
  22 november, 2012

  Het ligt ook aan wat voor soort beenwarmers je hebt, en deze zijn erg leuk! Met die lage gympjes zijn ze leuk en in laarzen ook! Maar in laarzen zou ik ze dan iets minder hoog optrekken, dat je alleen net een randje boven je laars ziet. Ik vind deze beenwarmers in ieder geval super leuk!

 • Bertine
  23 november, 2012

  beenwarmers zijn hartstikke uit, maar ze staan je met die pumps echt geweldig! dit zijn ook geen lompe, maar echt schattige!

  • Sabine
   29 november, 2012

   Bedankt Bertine! :)

 • Bo
  25 november, 2012

  Ik vind beenwarmers leuk, maar zou het zelf niet zo snel boven pumps of enkellaarsjes dragen. Gewoon thuis of als ik ga sporten, dat wel! Dus een Nay for me.

 • elma
  29 november, 2012

  Jaaaa! Leuk, leuk! Vooral op de laatste foto! Lekker herfstachtig!

 • Farah
  30 november, 2012

  Ik vind beenwarmers leuk voor dansers! Zelf gebruik ik ze ook daarvoor!
  Heeerlijk! maar nog nooit in een outfit gedragen! Maaar wel weer gebruikt
  voor een bun in mijn haar:P!
  Multifunctioneel zijn ze zeker!!

  Xxx Farah

 • Mendy
  30 november, 2012

  Er was een tijd dat ik heel vaak beenwarmers droeg en ik er helemaal fan van was! Ik vind ze nog steeds leuk nu, maar ik draag ze niet heel vaak meer.. Maar ik vind het wel een ‘yay’ hoor ;)

 • Peter
  11 december, 2015

  Ik vind je beenwarmers heel stoer staan. Knus, warm. Maar ik vind beenwarmers op een panty of maillot leuker dan op een jeans.

 • Klaas
  3 januari, 2016

  Beenwarmers staan hartstikke leuk. Stoer ook. Maar vind beenwarmers mooier als die bij een maillot of panty gedragen worden dan bij een broek.

  Klaas