EK-proof: the Winning Ways Dress/Brullie – review

Posted on 4 min. leestijd

Dames en heren, vanavond is het zover! De eerste EK-wedstrijd voor het Nederlands Elftal. Terwijl ik dit typ heb ik letterlijk buikpijn van de zenuwen… zelfs terwijl ik, als kind van 1988, natuurlijk honderd procent zeker weet dat we dit jaar weer Europees Kampioen worden.

Nederland, oh Nederland, jij bent de Kampioen.. Wij houden van Oranje, om zijn daden en zijn doen!

Er zijn dit jaar weer wat ‘EK-jurkjes’ op de markt gekomen en bij uitzondering ben ik van mijn kringlooppad afgeweken en heb ik bij de Albert Heijn de Winning Ways Dress van SuperTrash gekocht én de EK-box met twee zakken rood/wit/blauw/oranje-m&ms met daarbij een gratis Brullie! Maar zoals het vaak met dit soort acties gaat gok ik dat er over een half jaar een ruim aanbod in EK-jurkjes en Brullies bij de kringloop te vinden zal zijn. SuperTrashFashion dus! (Badaboem tsjing..)
De jurk kostte €9,99 en de M&M/Brullie-box kostte €5,99. De schoenen die ik erbij draag zijn overigens wel tweedehands. Ik heb ze voor €4,00 bij Kringloopcentrum Baarn gekocht.

Brullie!

Ter ere van deze speciale dag, wil ik deze twee items graag even reviewen. Lees verder voor mijn mening en om meer manieren te zien waarop de jurk gedragen kan worden.

Laat ik beginnen met de voordelen van de Winning Ways Dress.
Ten eerste vind ik het idee van deze jurk erg leuk! Eén jurk die je op ‘talloze’ verschillende manieren kunt dragen. Dat is de juiste efficiëntie voor een gierige fashionista als ikzelf. Ik zal zelf vijf van de mogelijke manieren laten zien.

Optie 1: Met de mouwen aan de voorkant gestrikt
Een tweede voordeel is dat de stof heerlijk zacht is, 92% viscose, 8% elastaan. De stretch is ook prima, waardoor hij niet snel afzakt. (Ik heb de jurk echter nog niet gewassen, dus ik weet niet zeker of dat zo blijft.)
Optie 2: Met de mouwen om het middel heen gedraaid

Ten derde vind ik het een onwijs gezellige jurk! Precies de goede kleur oranje, en de rood/wit/blauwe biesjes bij de mouwen vind ik helemaal top!
En tot slot vind ik de prijs best redelijk. Tien euro voor een jurk, net geen kringloopprijs, maar het komt er wel in de buurt!

Optie 3: Als een haltertop

Helaas vind ik wel dat er ook wat nadelen aan deze jurk zitten.
Ten eerste, de jurk is ‘One Size Fits All’. Dat is iets waar ik ‘in geloof’ als het om sjaals gaat, maar als het een jurk betreft vind ik One Size Fits All wat dubieus. Toegegeven, het is een behoorlijk stretchy jurk, maar ik kan me niet voorstellen dat je de jurk zo stretchy strak wilt dat het resultaat een oranje kopie van je blote lichaam is. Tenminste, dat lijkt mij niet ideaal. Ik ben erg fan van de volgende quote van Edith Head:

“A dress should be tight enough to show you’re a woman and loose enough to prove you’re a lady.”

Ik vind echt dat met deze quote de spijker op z’n kop geslagen wordt. Helaas vind ik dat deze jurk daar niet helemaal aan voldoet. Ik vind hem vooral bij de bips niet veel aan de verbeelding overlaten. Niet erg lady-like dus. En dat we bier drinken en ‘Blinde Vink’ naar de scheidrechter roepen betekent niet dat we geen ladies meer zijn, toch?

Optie 4: Op de standaard manier

Ook vind ik de jurk net iets te kort. Maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Zelf had ik het wat prettiger gevonden als de jurk zo’n tien centimeter langer was geweest. Waarschijnlijk zal ik hem om deze reden voortaan met een legging dragen.

Optie 5: Met één mouw om het middel

Kortom, ik vind het een hele leuke jurk, maar hij had van mij net iets groter gemogen, zowel in de lengte als in de breedte. Nu is ie net iets té Trashy voor TrashFashion (nogmaals: badaboemtsjing!) Maar al met al ben ik heel blij met mijn aankoop! Ik vind zelf optie 1 en optie 5 de leukste manieren om deze jurk te dragen. Wat vinden jullie de leukste manier?

Over de M&M’s en de Brullie kan ik eigenlijk kort zijn: Ik vind ze fantastisch! Het zijn de mooist gekleurde M&M’s ooit en de Hollandse Leeuw is nu niet alleen meer in ons hart aanwezig, maar ook op ons hoofd! En voor zes euro vind ik het meer dan waard om dit EK als een oranje pluizebol rond te lopen.

Het Brulliepakket! Je ziet hier ook goed hoe blij ik ben met de M&M's.

Mijn lieve vriend gaat zelf met drie vrienden naar Nederland-Portugal in Charkov, Oekraïne en hij neemt zelf ook een Brullie mee. De Winning Ways Dress vond hij echter niet echt iets voor hem. ;)
Bedankt Kuba voor het maken van de foto’s!

Lieve mensen, bedankt voor het lezen en ik wens jullie vanavond en de komende weken heel veel plezier en geluk! Nederland wordt kampioen!

Hebben jullie de ook een Brullie en een Winning Ways Dress? Of misschien iets anders om in de EK-sferen te komen? (De Gijpvogel, om maar wat te noemen..)

Je kan trouwens nog meedoen aan de kringloopketting giveaway!

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 Comments
 • Milou
  9 juni, 2012

  Leuk gedaan, dit heb ik namelijk niet voorbij zien komen tot nu toe. :) Eindelijk de manieren van het jurkje gezien. :) yeah

  • Sabine
   9 juni, 2012

   Dankjewel! Jaja, de mogelijkheden zijn eindeloos ;)

 • Flo
  9 juni, 2012

  Haha fantastisch! Geweldige foto’s!

  • Sabine
   9 juni, 2012

   Dank je! :D

 • Cindy
  9 juni, 2012

  Leuk jurkje! Hij lijkt bij optie 1 en 2 veel langer dan bij de rest :P, vooral de halterversie is superleuk!

  • Sabine
   9 juni, 2012

   Ja dat klopt! Dat komt omdat die mouwen nogal laag zitten, waardoor het jurkje wel lang is als je die mouwen niet als mouwen draagt, maar naar beneden. En als je ze juist wel omhoog draagt krijg je juist weer een vrij losse hals. Ik heb bij de wedstrijd van vandaag ook als halter gedragen! Het mocht helaas niet baten…. :( Maar geen nood, in 1988 verloren we ook de eerste wedstrijd!

 • Rick
  9 juni, 2012

  Uiteraard zijn de Gijpvogels ingeslagen! Superveel zin in het EK!

  • Sabine
   9 juni, 2012

   Nice Rickie! Aa-hie-hie-hie-hie-hie Aa-hie-hie-hie-hie-hie ;)

 • Jolanda van den Berg
  9 juni, 2012

  Leuk gedaan Sabien! Krijg hier de EK kriebels van….
  groetjes

  • Sabine
   9 juni, 2012

   Dankjewel! Wat leuk dat je een reactie achterlaat! :D

 • Leonie
  9 juni, 2012

  Heel veel plezier vanavond, je jurkje zal zeker bijdragen aan het succes van onze jongens

  • Sabine
   9 juni, 2012

   Haha dankjewel, ik hoop het maar! :)

 • Daantje
  9 juni, 2012

  Vind het jurkje ontzettend leuk! Vooral de eerste en laatste optie :)

  • Sabine
   10 juni, 2012

   Dankjewel! Dat zijn ook mijn favorieten!

 • MissEvie.nl
  10 juni, 2012

  Wat een super leuk jurkje is dat zeg!! Helaas heeft Nederland gisteren verloren :-(

  • Sabine
   10 juni, 2012

   Dankjewel! Het is inderdaad jammer dat we gisteren verloren hebben, maar toch zie ik het als een goed voorteken! Net als in 1988! We gaan dit EK winnen :)

 • beauties
  10 juni, 2012

  de laatste manier vind ik het mooist :) maar inderdaad nogal kort

  • Sabine
   11 juni, 2012

   Ja, jammer is dat toch!

 • elma
  10 juni, 2012

  Wat een leuk artikel! Vind dat het jurkje je heel mooi staat! Ik heb het jurkje zelf in het zwart en vind het vooral leuk dat je ‘m zo veel verschillende manieren kan dragen. Jaa, woensdag moeten we wel winnen want ik wil mijn V dress ook nog wel aan ;)! x

  • Sabine
   11 juni, 2012

   Dankjewel! Wat leuk om te horen :) Ik wist helemaal niet dat dit jurkje ook in het zwart gemaakt was! Dat klinkt top! Die kan je dan zelfs buiten het EK om ook nog dragen! En woensdag winnen we sowieso, dan kan jij de V dress aan ;)

   • elma
    14 juni, 2012

    Het zwarte jurkje zat in de gewone collectie van Supertrash, maar was helaas wel wat duurder dan 10 E :D

 • Vintage Rose
  12 juni, 2012

  Leuke blogpost. En tuurlijk gaan wij winnen! Leuk om te zien op welke manieren je dit jurkje kunt dragen. Ik vind het vooral als haltertop erg leuk staan.
  Bij ons thuis vind je nu ook veel oranjetompoucen en oranje geluksvogel(tje)s!
  Alleen daarom zouden we al moeten winnen.

  Dat citaat kende ik nog niet, maar ik ben het er helemaal mee eens!

  • Sabine
   12 juni, 2012

   Kijk! That’s the spirit! We gaan winnen!
   En oranjetompoucen zijn fantastisch! Ik doe zelf mee aan een EK-poule met wat vrienden waarvan de hoofdprijs een doosje oranjetompoucen zijn! :D Vandaag sta ik bovenaan, dus ik hoop dat dat zo blijft, want die tompoucen wil ik niet aan m’n neus voorbij laten gaan! Spannend, morgen tegen Duitsland…

 • Bertine
  13 juni, 2012

  Hele leuke foto’s!! Ik heb die jurk van de normale lijn van supertrash.. heel gaaf dat deze op verschillende manieren te dragen is vind ik:)

  • Sabine
   14 juni, 2012

   Dankjewel! Ik wist helemaal niet dat ze deze jurk ook bij de normale lijn hadden! Is ‘ie dan ook tien euro? :D In dat geval wil ik er ook wel een! Is ‘ie dan ook oranje?

 • sofie
  15 juni, 2012

  leuk kleedje! ♥

  • Sabine
   16 juni, 2012

   Tnx! :)