HEMA-rokje: the battle…

woensdag 7 november, 2012 Permalink 0 Reacties: 37

M’n moeder en ik zijn beiden kringlopers in hart en nieren. Toch kunnen we een mooi nieuw stuk ook waarderen, zeker tegen een zacht prijsje. Dus toen ik zag dat mijn moeder dit HEMA rokje in zwart en grijs op de kop had getikt wilde ik hem ook in die kleuren!
Moeder en dochter in hetzelfde rokje, dat klinkt natuurlijk heel gezellig, maar m’n moeder en ik zijn best competitief ingesteld, dus besloten we er een battle van te maken, HEMA-rokje: the battle!

Om trouw te blijven aan onze kringloopkant besloten we de battle als volgt te formuleren, maak met beide rokjes een outfit, maar behalve het rokje moet alles tweedehands zijn!

Lees verder om onze outfits te bekijken en om en winnaar te bepalen! 

De rokjes kosten €10,25, maar toen wij ze in de aanbieding kochten kostten ze maar €8,00! Ze zijn nog te koop via HEMA.nl!

Het grijze rokje

Combinaties van kringloopaankopen met het grijze rokje

Ik:

Ik besloot bij deze outfit het rokje wat hoger te dragen waardoor het op een kort rokje lijkt. Ik combineerde hem met m’n zwart/grijs gestreepte shirtje dat ik voor €4,00 bij Kringloopcentrum Baarn kocht. De blauwe sjaal kocht ik voor €1,00 bij Kringloopcentrum Eemnes. De zwarte legging komt daar ook vandaan en kostte ook €1,00. De grijze beenwarmers kocht ik voor €2,50 bij de Emmaus in de binnenstad van Utrecht. De laarzen zijn het product van een DIY en kostten €18,00. Het rokje kostte €8,00, dus in totaal kostte deze outfit dus €34,50.

 

 

M’n moeder:

De zwarte baret kocht m’n moeder voor €2,00 bij Emmaus Bilthoven. Het linnen jasje komt er ook vandaan en kostte €4,00. Ook de laarzen kocht ze daar en deze kostten €5,50.

 

 

 

De zonnebril kostte €2,00 bij Kringloopcentrum Eemnes. De tas kocht ze daar ook en deze kostte €5,00. De riem kostte €2,00 bij Kringloopcentrum Baarn. Met het rokje erbij kostte deze outfit dus €28,50.

 

Het zwarte rokje

Combinaties van kringloopaankopen met het zwarte rokje

Ik:


Het paarse shirt kreeg ik gratis van een nichtje die hem nooit meer droeg. De paarse ketting kocht ik voor €1,00 bij Emmaus Parkwijk.

De riem kocht ik bij de Emmaus in de Utrechtse binnenstad voor €3,00. De paarse schoenen kocht ik voor €15,00 via Marktplaats.nl.

In totaal kostte deze outfit dus €27,00.


M’n moeder:

M’n moeder kocht de hoed voor €4,00 bij Emmaus Bilthoven. De ketting kocht ze bij Kringloop Baarn voor €1,00. Het jasje kostte €4,50 bij Kringloop Den Haag.  
Het ‘grijze topje’ is eigenlijk het grijze HEMA-rokje maar dan omhoog getrokken. Ik moet toegeven, punten voor de creativiteit. De schoenen komen van de Emmaus in Rome (hoe leuk!) en kostten €2,00. In totaal heeft deze outfit dus €27,50 gekost.

En nu is het aan jullie! Wie heeft de leukste outfit met het grijze rokje? En wie heeft de leukste outfit met het zwarte rokje? En wie heeft de HEMA-rokjesbattle gewonnen?

Bedankt pap, voor het maken van de foto’s!

37 Comments
  • MySuperSweetLife
    november 7, 2012

    De outfit met het grijze rokje staat je moeder beter maar het zwarte rokje heb jij leuker gecombineerd!
    Liefs

    • Ines
      november 7, 2012

      Ja inderdaad, dat vind ik ook!

      • Sabine
        november 14, 2012

        Ja ik vind inderdaad de grijze outfit van m’n moeder heel geslaagd! :)

  • Esther - Mango Sorbetto
    november 7, 2012

    Vind jouw outfit met het grijze rokje heel leuk! Had alleen die sokken/beenwarmers iets lager gedaan, dat ze net een randje boven je laarzen uitkomen. Anders lijken je benen zo kort ;-) met de zwarte rok vind ik je moeder wel heel mooi klassiek!

    • Sabine
      november 14, 2012

      Bedankt voor de tip! :D

  • elma
    november 7, 2012

    Haha, wat leuk een battle! Ik vind jouw zwarte outfit erg mooi! Dat paarsje shirtje staat je mooi en ik vind het leuk dat het rokje hoog in de taille zit! De zwarte outfit van je moeder is zeker stijlvol, maar naar mijn smaak iets te zwart. Ik vind het nu een beetje begrafenis achtig :) De grijze outfit van je moeder vind ik helemaal leuk! Dat riempje om het jasje staat erg goed! Vind het bij jou leuk dat je het rokje iets korter draagt, maar ik zou de sokken inderdaad iets lager doen! Voor mij zijn jullie allebei winners :) x

    • Sabine
      november 14, 2012

      Ah dat is heel mooi om te horen. Allebei winners! :)

  • Joyce
    november 7, 2012

    wat leuk zeg! ik vind de tweede outfit van jou heel leuk, met het zwarte rokje! maar ik ben wel echt dol op hoedjes, dus daar wint jemoeder weer punten ;)!

    • Sabine
      november 14, 2012

      Haha cool! Thanks!

  • Tessa
    november 7, 2012

    Wat leuk! De look met het zwarte rokje staat je heel goed, vooral door de riem en de lila schoentjes. Jouw moeder heeft twee best wel chique looks, zou je niet verwachten dat het voornamelijk kringloopitems zijn. Wat een mooi basic model heeft het rokje trouwens!

    • Sabine
      november 14, 2012

      Thanks! Ik vind het inderdaad ook heel leuk dat het zo’n basic model heeft!

  • Britt
    november 7, 2012

    Zo leuk zo’n artikel, superorigineel! Naar mijn mening win jij op de eerste foto en je moeder op de tweede. Dat ze het grijze rokje daar omhoog heeft getrokken is echt superslim!

    • Sabine
      november 14, 2012

      :D Dankje!

  • Cindy
    november 7, 2012

    Moeilijk moeilijk! Alles staat goed ^^. Ik vind de beenwarmers bij je DIY schoenen heel leuk staan! Geniaal trouwens dat je moeder het grijze jurkje als topje gebruikt bij de tweede outfit. Bij de grijze outfit van je moeder had ik het denk ik wat mooier gevonden als het een langer jasje was geweest en jouw shirtje een v-hals had gehad. De blauwe sjaal erbij is erg leuk, en de baret van je moeder vind ik grappig (in de positieve zin, hij staat goed!) Bij de zwarte vind ik je moeder heel elegant en het paars staat je goed! Jij wint uiteindelijk omdat het iets meer mijn stijl is maar jullie zien er beide top uit!

    • Sabine
      november 14, 2012

      Hey Cindy! Bedankt dat je over deze moeilijke vraag wilt nadenken ;) En bedankt voor je ontzettend leuke reactie!

  • Farah
    november 7, 2012

    Het blijft altijd leuk om nieuwe posts van jou te lezen! Hoe leuk is dit weer! Haha het zit dus in de genen! Fantastisch!
    Jullie hebben het beide zeer goed gedaan. Ik vind dat je moeder de outfit met het grijze rokje heeft gewonnen en jij de outfit met het zwarte rokje! Maar je moeder heeft zeer zeker stijl! Dat mag ze ook wel horen! En jij hebt het weer van haar :D

    Liefss, Farah

    • Sabine
      november 14, 2012

      Haha onze kringloopkant is genetisch bepaald ;)

  • Mariske de Wit
    november 8, 2012

    Allebei zeer stijlvol hoor! Ik zou zeggen runs in the family……….:-)

    • Sabine
      november 14, 2012

      Thanks Mariske! En ik ben het helemaal met je eens! Wij Van Den Bergers zijn zeker stylish! ;)

  • Bertine
    november 8, 2012

    Ooh wat een onwijs leuk artikel!! Echt super dat je moeder met jou de battle aan wilde! En leuk zoals ze onherkenbaar is gemaakt maar er toch helemaal op staat! Ik vind het een geweldig rokje! Ik vind bij de grijze, de outfit van je moeder echt perfect, al staat het rokje iets opgetrokken (zoals jij het draagt) eigenlijk wat leuker !) moeder wint. En bij die zwarte is je moeder net de koningin en ben jij een hippe dame 2) jij wint!;)

    • Sabine
      november 14, 2012

      Dankjewel! :D Wat een leuke reactie!

  • Niké
    november 11, 2012

    Allemaal leuk en aardig, maar ik zie hier toch echt een vuil valsspel van Ms. Moeder. Dit moet tot in de puntjes uitgezocht worden. De regel: “maak met beide rokjes een outfit, maar behalve het rokje moet alles tweedehands zijn!”. Ja, dan is het heel pienter naast het zwarte rokje (“het rokje” in bovengenoemde regel) ook nog het grijze rokje (vallend onder “alles”) te gebruiken, maar dat is natuurlijk niet tweedehands. Foei, tante!

    Ondanks de duidelijk aanwezige stijl en smaak van een van mijn favoriete tantes moet ik als kritisch jurylid toch echt de hoofdprijs naar een van mijn favoriete nichtjes laten gaan. Pas d’r op Sabine, ouders zijn niet te vertrouwen!

    ;)

    Fantastisch blog trouwens weer!

    • Josee van den Berg
      november 11, 2012

      Ik hoopte al dat het door de vingers zou worden gezien. Maar kritische familieleden heb je niet in de hand, blijkt maar weer.

      • Sabine
        november 14, 2012

        Haha nee mam, voortaan toch even iets beter opletten ;)

        • Sabine
          november 14, 2012

          But this time I’ll see it through the fingers.

  • LounaBeauty
    november 12, 2012

    Outfit 1 je moeder en outfit 2 jij. :) Ik vind de outfit bij 1 completer en outfit 2 vind ik classic! Staat goed! liefs

    • Sabine
      november 14, 2012

      Dankje! :D

  • Anna
    november 13, 2012

    Haha, wat leuk dat je dit met je moeder doet! Bij het grijze rokje vind ik je moeders outfit leuker en bij de tweede die van jou!

    • Sabine
      november 14, 2012

      Thanks!

  • Flo
    november 15, 2012

    Haha ik vind dit echt hilarisch, wat geweldig dat je dit met je moeder doet! Ik kan ook echt niet kiezen, ik vind dat jullie allebei hebben gewonnen. Lekker kinderachtig ;)

    • Sabine
      november 16, 2012

      Haha maar wel gezellig! :D

  • Wendy
    november 19, 2012

    Wat een leuke post!!
    Het grijze rokje vind ik dat je moeder moet winnen en bij het zwarte rokje jij :)

    XxX
    http://fabulousstylews.blogspot

    • Sabine
      november 19, 2012

      Thanks Wendy! :)

  • Joyce
    november 20, 2012

    Haha wat leuk zeg! Je moeder heeft een goede stijl. Ik vind haar combinatie met het grijze rokje erg geslaagd. Bij het zwarte rokje vind ik die van jullie allebei heel goed gecombineerd!

    • Sabine
      november 21, 2012

      Dankjewel Joyce! Ik denk dat ik dan toch in mijn moeder mijn meerdere moet erkennen ;)

  • Anna
    december 2, 2012

    Die rokjes zijn altijd fijn!

  • Rowan
    december 9, 2012

    Heel leuk gedaan dit! En zeker een leuk rokje, perfect basic ;)
    Wat een fashionable moeder heb jij zeg, die van mij wil no way op mijn blog verschijnen, haha.

    En bedankt voor je superliefje berichtje op m’n blog. Wat leuk dat gedichtje! Ik kan mezelf er helemaal in vinden! Echt lief dat je even de moeite nam om ’t me te vertellen :D

    Love,

    Rowan

    http://www.redreidinghood.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *