Korte broeken op de werkvloer.. Yay or Nay?

Posted on 3 min. leestijd

Ik vind het elke ochtend moeilijk om in te schatten of de weersomstandigheden goed genoeg zullen zijn om een korte broek te dragen. Daarom kijk ik regelmatig op kanikeenkortebroekaan.nl en ben ik heel blij als het mannetje het petje met “Ja” erop draagt! Ik ben namelijk dol op het dragen van korte broeken. Maar er is één morele kwestie waar ik nog niet helemaal over uit ben. Een korte broek op de werkvloer, kan dat?

Lees verder voor mijn innerlijke tweestrijd en om te weten waar en voor hoeveel ik deze outfit gescoord heb. En laat vooral bij de comments achter wat jij zelf vind.. korte broeken op de werkvloer.. Yay or Nay? 

Het voordeel van een korte broek op de werkvloer lijken me voor zich spreken: het is lekker luchtig! Ik heb het sowieso altijd vrij snel warm, dus luchtige kleding vind ik heerlijk.
Helaas gaat dit voordeel hand in hand met een nadeel; het is wat bloot en kan wat onprofessioneel overkomen.

Om het geheel dus niet te ordi te maken heb ik het geprobeerd zo netjes mogelijk te combineren. Het blousje is luchtig, maar wel netjes. Hij is van het merk United colors of Benneton en ik heb hem voor €4,00 bij Kringloopcentrum Eemnes gekocht. Ik heb hem expres een knoopje hoger gesloten dan ik normaal zou doen om het nog wat minder bloot te maken. En ik heb de mouwen opgerold tot boven m’n ellebogen om het koel te houden. Ook heb ik mijn accessoires zo rustig mogelijk te houden. Ik heb alleen oorknopjes van de Hema in. Die zaten in een setje van twee paar oorbellen voor ongeveer drie euro.

M’n tas komt uit een erfenis. Ik ben er gek op. Hij is van mooi donkergrijs leer en ik vind de trapeziumvorm erg leuk.

Of een korte broek ‘done’ of ‘not done’ is lig er natuurlijk aan wat voor baan je hebt. Zo draag ik bijvoorbeeld graag hakken bij een korte broek, omdat ik ooit gelezen hebt dat je zodoende het ‘padvindereffect’ kan voorkomen. Dus hier heb ik al de aanname gemaakt dat geen van jullie een baan als akela heeft, misschien wat voorbarig.. Maar ik wil me bij deze discussie vooral focussen op de wat zakelijkere sfeer.

Ik vind wel dat het door de hakken haast nog wat bloter lijkt, misschien dat nette platte schoenen al een verbetering zouden zijn. Deze schoenen heb ik voor €5,00 gekocht bij de Kringloper in Naarden.

Ook is deze korte broek redelijk kort. Een korte broek die tot net boven de knie zou komen zou al een stuk geschikter zijn. Ook zou een donkere panty onder de korte broek veel schelen. Maar dat maakt het wel weer minder luchtig en daarbij komt juist het gevaar van het ‘Zwarte Pieten-effect’ om de hoek kijken. Deze korte broek heeft m’n moeder voor me voor €3,00 bij Emmaus Bilthoven gekocht.

Ik kaartte dit onderwerp vandaag ook aan bij de moeder van een vriendin. Zij vond dat het er ook aan lag wie er in de korte broek zat. Bij een jong meisje vond ze het wel leuk, maar ze zei dat ze het zelf voor geen goud zou dragen. “Dat zou er toch niet uitzien?” grapte ze, hoewel ik denk dat zij het prima zou kunnen hebben. Het is dus een ingewikkelde kwestie!

Ik zou heel graag willen concluderen: Yay! Een korte broek op de werkvloer kan! Maar ik heb het bij deze outfit echt netjes geprobeerd te maken en toch denk ik niet dat ik het helemaal gepast zou vinden, hoe graag ik ook zou willen..

Wat vinden jullie? Kan het of kan het niet? Een korte broek op de werkvloer, yay or nay?

Bedankt voor het maken van de foto’s, Kuba!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 Comments
 • Milou
  24 juni, 2012

  Super leuk dat je zo vee bij de kringloop koopt.. echt respect voor. Ik denk dat jij mij voor gek verklaart dat ik zulke dure dingen soms koop. ;-) hihi

  • Sabine
   25 juni, 2012

   Aw dankjewel! Haha ik verklaar je helemaal niet voor gek hoor, ik kan het me juist heel goed voorstellen! En ik koop m’n kleding misschien wel goedkoop, maar ik koop wel heel erg veel, dus uiteindelijk zijn we misschien wel evenveel geld kwijt ;)

 • Britt
  24 juni, 2012

  Ik vind het lastig!
  Dit is best wel een ”nette” outfit, maar misschien is de broek toch ietsje te kort? Het ligt er ook een beetje aan waar je werkt denk ik, en hoe je collega’s gekleed gaan. Ik ben er nog niet helemaal over uit!

  • Sabine
   25 juni, 2012

   Haha ik ook nog steeds niet.. Maar ik denk inderdaad dat als deze broek 10 centimeter langer zou zijn dat ik het al wel zou doen..

 • Joyce
  24 juni, 2012

  ik vind dat het wel kan, mits je het aan de bovenkant niet te bloot maakt. Met een nette blouse hoeft het helemaal niet té te zijn, zoals jij het draagt kan het heel goed!

  • Sabine
   25 juni, 2012

   Thanks Joyce!

 • Bertine
  24 juni, 2012

  Haha die site ken ik niet, is wel handig, thnx voor de tip! Ik vind een korte broek niet kunnen naar het werk, wel een bermuda (een korte broek tot op de knie) dat kan nog net vind ik persoonlijk! Zo met die blouse en schoenen vind ik deze outfit wel netjes trouwens!

  • Sabine
   25 juni, 2012

   Haha dankje, ik zou bijna niet meer zonder die site kunnen :P
   De lengte van de broek kan inderdaad een hoop verschil maken, denk ik.

 • Esther - Blosh Time
  24 juni, 2012

  Ik heb hetzelfde dilemma vaak met de lengte van een jurkje of rokje in de zomer. In de winter draag je er toch een panty oid onder dus dan kan het wel, maar in de zomer? Ik denk dat het ook ligt aan de kantoorcultuur.. Hoe is de sfeer en wat wordt er normaal gedragen? Ik vind deze look bij jou best wel goed en zakelijk! Maar het ligt misschien ook wel aan je benen ;-) ik zou het minder vinden als je hele lelijke putjes e.d. ziet.

  • Sabine
   25 juni, 2012

   Oh dat kan ik me zo goed voorstellen! Ik vind dat erg lastig! Want ik vind korte jurkjes en rokjes vaak erg leuk, maar je wilt je collega’s er niet mee voor het hoofd stoten!
   Goeie tip om om je heen te kijken naar wat collega’s dragen. Ik vind dat een goed idee! Het klinkt misschien wat meeloperig, maar het kantoor lijkt me niet per se de meest geschikte plaats om een kledingstatement te maken :P

 • Daantje
  24 juni, 2012

  Ik zou het niet zo snel doen, maar aan de andere kant een rokje kan ook dus waarom een korte broek niet. Ik denk ook dat het wel verschil uitmaakt met waar je werkt

  • Sabine
   25 juni, 2012

   Ja raar is dat toch, dat een kort rokje en een korte broek meteen zo anders zijn… Ik denk dat korte broeken ook meer met vrije tijd worden gelinkt dan rokjes.

 • evey
  24 juni, 2012

  Ik ben er zelf minder fan van op kantoor. Hiervoor werkte ik in een sneakerstore, wat ik weer wel vind kunnen. Het hangt echt af vd job. En met hakken is idd mooier, maar voel ik mij ook bloter! Hehe

  • Sabine
   25 juni, 2012

   Klopt! Het hangt echt af van waar je werkt!

 • Cindy
  25 juni, 2012

  Je ziet er weer leuk uit :)

  Het hangt natuurlijk een beetje van het werk af maar over het algemeen vind ik het een Nay. Alhoewel het een paar jaar terug zo warm was dat we zelfs bij de slager (toen ik daar nog werkte) in korte broeken liepen.

  • Sabine
   26 juni, 2012

   Wow zelfs bij de slager in een korte broek! Tsja als het echt heel warm is, dan moet je er toch niet aan denken om in een lange spijkerbroek te lopen. Ik wist trouwens niet dat je ooit bij een slager gewerkt had! Wat leuk!

 • Joyce
  26 juni, 2012

  Hmm, zelf vind ik het op zich wel kunnen, mits je het goed combineert. Als je dan zorgt dat het boven wat minder bloot is, vind ik dat ’t wel kan hoor!

  • Sabine
   26 juni, 2012

   Combination is key! ;)

 • Vintage Rose
  26 juni, 2012

  Op zich vind ik het zo wel kunnen. Maar wat hierboven al genoemd wordt, het ligt een beetje aan het bedrijf. Maar je hebt het zo netjes gecombineerd dat het niet uitmaakt of het nou een korte broek is of een rokje. Een rok mag eigenlijk altijd wel.

  • Sabine
   26 juni, 2012

   Dankjewel! En rokjes zijn ook leuk, dus daar kan ik dan altijd nog op terugvallen :)