Oh, dát verklaart het! – De witte regenjas.

Posted on 3 min. leestijd

Soms vind je iets bij een kringloop waarvan je denkt: ‘Dit is toch te mooi om waar te zijn? Hoe kan iemand dít nou weggedaan hebben?’ Er wordt wel eens gezegd: ‘Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dat het vaak ook.’ Dat vind ik altijd een erg ongezellige opmerking voor mensen die niet willen dromen. Maar soms hebben ze wel gelijk. Behalve bij kringloopwinkels! Daar vind je soms gewoon echt juweeltjes voor een habbekrats! Maar okee, ik zal niet de beroerdste zijn, ik zal toegeven dat zelfs bij een kringloopwinkel, een heel enkel keertje, bij hoge uitzondering, iets kan liggen wat toch niet zo fantastisch is als het bij aanvang leek. Een voorbeeld daarvan is mijn witte regenjas.
Lees verder om te weten te komen hoe ik leerde te begrijpen dat hij weggedaan was.

Ik vond deze regenjas bij de Emmaus in de Mgr. van de Weteringstraat in de Utrechtse binnenstad en ik was meteen verliefd. Hij was van een hele stevige regenjasstof, terwijl ik zelf zo’n heel dun gevalletje had die elk moment leek te gaan scheuren. Ook had hij een sprankelende witte kleur, de mijne was saai donkerblauw. En hij had ook nog eens een heel kek trenchcoat-achtig modelletje! Terwijl de mijne een soort van vormeloze “unisex” zak was. Bovendien was hij ook nog eens oorspronkelijk van de Bijenkorf! En dat zie ik als heel luxe! Hij kostte bij de Emmaus weliswaar €8,00, maar ik twijfelde geen moment! Wat een topaankoop! En wat was ik in mijn nopjes. En wat jammer dat het net hoog zomer was en ik dus nog een paar weken op regen moest wachten.

Toen was het eindelijk zo ver.. donkere wolken pakten zich samen en mijn hart vervulde zich van voorpret. Ik mocht m’n jas aan! Toen het ernaar uitzag dat het elk moment kon gaan regenen twijfelde ik geen seconde en trok vol enthousiasme m’n jas aan, zoals op deze foto:Toen de eerste druppels vielen zat ik al op m’n fiets. Wat voelde ik mij de koning te rijk! Fantastich zeg! Het begon echter steeds wat harder te regenen en een krappe minuut later zat ik middenin een flinke hoosbui. Waar kwam ik toen achter? Aha! Het addertje onder het gras! Deze regenjas had geen capuchon! Kijk, daar had ik in de winkel dan weer niet op gelet. Daar was het immers droog. En ik vermoed dat mijn voorganger precies hetzelfde had in de Bijenkorf.
Dus toch, dus toch.. Ik leerde waarom deze topjas weggedaan was.. Als je echt droog wilt blijven in het Hollandse weer moet je eigenlijk wel een capuchon hebben. Met deze jas moet je dus ook nog eens gewapend zijn met een regenhoedje en een paraplu.

Ik wil graag m'n moeder bedanken voor het maken van de foto en m'n vader voor het mij besproeien met de tuinslang om regen na te bootsen. Bedankt pap en mam!

Maar, ik wil deze regenjas toch zeker niet als een miskoop bestempelen. Het goede nieuws is namelijk, ik houd er van als m’n haar nat wordt. Ik weet niet waarom, maar dat vind ik gewoon leuk. Kleren wat minder, die blijven dan zo lang nat en daar wordt je zo koud van. Maar een nat hoofd, daar word ik blij van.
Dus voor mij is deze jas nog steeds ideaal. En ik wil graag terugkomen op wat ik in de inleiding zei en alsnog concluderen: Bij de kringloop lijkt iets soms te mooi om waar te zijn, maar zijn dromen toch geen bedrog. En de regenjas en ik leefden nog lang en gelukkig.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Comments
 • Cindy
  19 mei, 2012

  Hahahaha, “en m’n vader voor het mij besproeien met de tuinslang om regen na te bootsen” Hahahahha, hij staat je goed :)

  • Sabine
   20 mei, 2012

   :D Tanks Cindy!

 • Vintage Rose
  19 mei, 2012

  Staat je goed en de meeste trechcoats hebben geen capuchon. Dat regenhoedje vind ik echt heel erg grappig staan. Ik dacht dat je mss. ergens toch een vlek had ontdekt of dat ‘ie niet waterdicht is ofzo… ;-)
  En van sommige dingen vraag je je toch ook echt af waarom iemand dat wegdoet en het in een kringloopwinkel belandt. Ik tref er i.i.g. de mooiste spulletjes aan voor weinig geld!

  En wat een mooie tuin hebben je ouders! Compliment.

  • Vintage Rose
   19 mei, 2012

   Ik moet wel enorm om mezelf lachen, want ik post de ene comment onder de naam Secondhand Rose en de andere onder Vintage Rose…Dat komt omdat mijn computer het niet altijd onthoudt dus dat moet ik het zelf steeds invullen. Mss. kom je nog wat nieuwe creaties tegen de komende tijd!

   • Sabine
    20 mei, 2012

    Haha, ja het valt gelukkig heel erg mee met de jas. Hij is eigenlijk heel prima :).
    Leuk dat je de tuin van m’n ouders becomplimenteert! Ze zullen in hun nopjes zijn! :)
    Haha, ik vind Secondhand Rose en Vintage Rose in ieder geval allebei erg mooie namen, dus beiden zijn welkom ;).

 • Joyce
  20 mei, 2012

  Ik vind hem wel superleuk zeg. Echt zo’n trenchcoat inderdaad! Haha die foto met die regen, lief van je vader en moeder dat ze hebben geholpen ;p!

  • Sabine
   20 mei, 2012

   Dankje Joyce! Ik heb inderdaad hele lieve, behulpzame ouders :).

 • Flo
  21 mei, 2012

  Haha zo grappig, je hebt echt topouders. Tuinslang hahaha x

  • Sabine
   22 mei, 2012

   Dankjewel! :)

 • MissEvie.nl
  22 mei, 2012

  Haha wat grappig dat je vader regen nabootste haha!!! Ik zit hier gewoon hardop te lachen :-D Ik vind de jas echt mooi hoor! Kun je hem niet gewoon als ‘tussenjas’ gebruiken of heeft het echt een typische regenjasstof?

  • Sabine
   22 mei, 2012

   Dankjewel! :D
   Goed idee! Het is wel echt een regenjasstof, maar ik vind hem ook mooi genoeg om hem te dragen als het droog is :) Ik doe dat ook wel eens, in de hoop dat het gaat regenen ;)