Second-hand Stropdassen Stash en het Cheerleadereffect

Posted on 3 min. leestijd

Helaas heren, dit artikeltje gaat jullie niet vertellen dat alle cheerleaders verliefd op je worden, zodra je een tweedehands stropdas draagt. Hoewel, het is natuurlijk altijd te proberen!
Dit artikeltje gaat echter wel over een heel interessant verschijnsel. Een verschijnsel dat ik heb leren kennen als ‘het Stropdasseneffect’, maar een vriend van mij kende als ‘het Cheerleadereffect’. Het Cheerleadereffect werd mij als volgt uitgelegd:

Als je een hele groep cheerleaders ziet staan zien ze er fantastisch uit! Alle dames willen ze zijn en alle heren willen met ze zijn. Maar splits je de groep op en zie je de cheerleaders los van elkaar, dan valt het opeens tegen hoe onweerstaanbaar ze zijn. Dan zijn ze opeens maar gewoon. Dat is het Cheerleadereffect.

Natuurlijk vind ik dit hartstikke seksistisch en bovendien vind ik ‘gewoon zijn’ juist een positieve eigenschap. Dat gezegd hebbende, het fenomeen vind ik erg interessant! Daarom wil ik het aan jullie uitleggen op een manier waar ik me wel prettig bij voel, namelijk: het Stropdasseneffect. Lees verder om het Stropdasseneffect en de second-hand stropdassen stash van m’n vriend te leren kennen.Het Stropdasseneffect:

Als je in een winkel komt waar ze een hele wand vol stropdassen hebben in allerlei verschillende kleuren, dan zien ze er fantastisch uit! Maar zodra je er een koopt en je je nieuwe stropdas thuis los van de rest nog eens bekijkt, dan lijkt hij opeens helemaal niet zo onweerstaanbaar. Dan is ‘ie opeens maar gewoon. En daar sta je dan, met je dure stropdas.

Mijn vriend heeft een mooie verzameling stropdassen. Een aanzienlijk deel hiervan is natuurlijk tweedehands. Deze second-hand stropdassen stash wilde ik graag met jullie delen. En om te genieten van het stropdasseneffect zie je ze hier allemaal tegelijk:

Toch vind ik deze dassen ook apart prachtig, en omdat ik niet wil dat ze onder het vooroordeel over cheerleaders moeten lijden krijgen ze hier allemaal een eigen foto:
De Hollandse Leeuw! Deze stropdas kostte €0,50. Deze heeft mijn vriend nog niet gedragen, maar ik weet zeker dat dat komende zomer zal gebeuren. Dan wint Nederland namelijk het EK!

.    . 
Ik houd van grijs, ik vind het stijlvol en tijdloos. Deze grijze das is van het Zweedse merk Atlas Design. De stof van deze das vind ik erg interessant. Het is namelijk 100% zijde, maar voelt wel ruw aan. Dat vind ik deze das ook stoer maken. Hij kostte €1,00.

.   . 
Deze grijze stropdas is juist weer heel subtiel. Hij is van het Italiaanse merk Carlo Colombo. Made in Italy dus en 100% zijde. Hij is heel glad en wat ik het mooiste aan deze das vind is het supersubtiele, kleine, zwarte stippeltje. Deze das kostte €1,50.

.             . 
Dit vind ik één van de mooiste! Deze roze stropdas kostte €2,00. Hij is van Napo Torriani, hij is ‘made in Italy’ en 100% zijde. Ik vind het heel leuk dat hij zo’n intense kleur roze is en een heel dun, wit, horizontaal streepje heeft.

.               . 
Deze bruine stropdas is van het merk Pierre Cardin! Hij is handgemaakt en 100% zijde. Echt het allergladste zijde dat ik ooit gevoeld heb. Ik ging even naar de site van dit merk om te kijken hoe duur een nieuwe Pierre Cardin stropdas kost, maar die site is zo stijlvol dat ik de prijzen niet zo één twee drie kon vinden. Maar in de kringloopwinkel waar hij gekocht is kostte hij €2,50.

.                                      .
Dit vind ik een hele leuke stropdas. Hij heeft frisse, groene, diagonale streepjes en is 100% zijde. Deze stropdas kostte €1,00.

.            . 
Dit is een hele mooie! Hij is van…, papadadaaa…, Tommy Hilfiger! Made in Italy, 70% zijde, 30% katoen. Hij is heel licht crèmekleurig, bijna wit. En hij is in een heel subtiel horizontaal streepje geweven. Ik heb even gegoogled en de Hilfiger stropdassen die ik kon vinden kostten ongeveer €60,00. Voor deze is €2,50 betaald. Ik denk dat dit mijn favoriet is, ik vind hem zo elegant!

Bedankt voor het lezen en dat je al deze stropdassen ook het gevoel hebt gegeven als individu waardevol te zijn. Ze hebben weer een ego-boost gehad.
Vind jij het leuk als mannen een stropdas dragen? En wat vind jij de mooiste stropdas uit deze verzameling?

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Comments
 • MissEvie.nl
  19 april, 2012

  Wat een grappig artikel! Het fenomeen komt me wel bekend voor. Als je een wand vol ziet van een bepaald iets (heb je ook heel erg met prularia) dan ziet het er geweldig uit. Maar heb je iets op zich zelf dan is het niet meer zo bijzonder haha. Gek he!

  • Sabine
   19 april, 2012

   Ja hè? Ik heb het ook vaak met oorbellen!

 • Malou
  20 april, 2012

  Wat een leuk artikel :)

 • Miranda Blondefashiontale
  20 april, 2012

  haha echt superleuk geschreven meid!

  XOXO

  http://blondefashiontale.com

 • christian
  20 april, 2012

  Heel leuk dit!
  ik ben helaas geen frequent stropdassen drager.
  Het is me te beklemmend.
  xo

  • Sabine
   20 april, 2012

   Oh wat interessant! Ik kan me er wel iets bij voorstellen! Maar ik vind het wel mooi staan :)

 • Teri
  21 april, 2012

  Interessant om het zo te zien, je hebt zeker een punt mpoet ik zeggen, haha. Je vriend heeft in elk geval een hele kleurige leuke verzameling!

  • Sabine
   21 april, 2012

   Ah dankjewel :)

 • Cindy
  23 april, 2012

  Alles wat je kan verzamelen staat leuker bij elkaar, denk ook aan mokken :).
  De witte en de twee grijze vind ik de mooiste, lekker simpel maar toch mooi!

  • Sabine
   24 april, 2012

   Ja daar heb je een goed punt! Ik kan vooral heel blij worden van een plank vol schone gele mokken ;)

 • Stropdassen
  13 maart, 2014

  Mooie stropdassen zijn het zeg. De oranje stropdas vindt ik dat die het meest uitspringt dan de rest. Ik vind zelf dat het niet uit maakt dat een stropdas tweedehands is want niemand weet toch dat het tweedehands is. Je vriend heeft deze stropdassen voor een hele goedkope prijs gekocht en het zijn ook mooie stropdassen.