Sokken in pumps… Yay or Nay?

Posted on 3 min. leestijd

Na mijn vorige dilemma, Korte broeken op de werkvloer… Yay or Nay, wil ik jullie een nieuwe kwestie voorleggen. Sokken in pumps… Yay or Nay?

Lees verder over deze kwestie en vul dan de volgende poll in, ‘Nay…’ als je het niet leuk vindt, ‘Yay!’ als je het wel leuk vindt:

—————————————————————————————————————-

Sokken in pumps?

Resultaten

Laden ... Laden ...
—————————————————————————————————————-

Het is dit keer niet zo zeer een dilemma van ‘is het done, of is het not-done?’, maar meer een kwestie van ‘vinden wij dit leuk?’.
Nu klinkt het misschien een beetje alsof ik zelf geen mening kan vormen, maar het is meer uit het oogpunt van zelfbescherming. Soms heb ik gewoon iemand nodig die tegen mij zegt: “Nee Sabine, dit vormeloze, verwassen vestje is niet leuk alleen omdat het je doet denken aan gezellige opa’s die je meenemen naar de dierentuin.”
Wat ik bedoel te zeggen is: soms heb ik mijn mening al zodanig gevormd dat het moeilijk is om er nog met een frisse blik naar te kijken. Daarom wil ik jullie vandaag vragen mijn frisse blik te zijn.

Lees verder om te zien door wie ik geïnspireerd werd, voor meer foto’s om je mening op te baseren en om de poll in te vullen! Sokken in pumps… Yay or Nay?

De reden dat ik er wat onzeker over ben is dat ik mijn hele ‘sokken in pumps’-voorliefde gebaseerd heb op één enkele foto, en wel de volgende:

Kryz Uy met sokken in haar pumps

Kryz Uy, de dame die op de foto hierboven staat, is echt mijn stijlicoon! Op haar blog, THIRSTYTHOUGHT by Kryz Uy, laat zij haar outfits zien die ik stuk voor stuk prachtig vind. Toen ik haar dus met sokken in pumps zag was ik meteen verkocht. Maar laat ik eerlijk zijn, waarschijnlijk zou zij er nog steeds fantastisch uitzien als ze haar voeten in pedaalemmerzakjes met eromheen postbode-elastieken zou wikkelen. Is het dus wel echt zo leuk als ik denk?

Natuurlijk ligt het eraan hoe je het draagt. Je wilt toch een beetje het ‘sokken in sandalen’-effect voorkomen. Hoewel ik moet bekennen, en ik hoop dat ik hierom niet verguisd zal worden, dat ik niet zo anti-‘sokken in sandalen’ ben als menigeen. Onderstaande foto is een jaar geleden gemaakt toen ik met fantastische vriendin Emmy in Suriname was. Omdat ik een blaar had ben ik toen vrolijk overgestapt op sokken in sandalen. Jawel, witte sokken. Het witte topje en het shortje kocht ik beiden voor €0,50 bij Kringloopcentrum Baarn en de sandalen kwamen van Emmaus De Bilt voor €3,00.

 Maar voor een echt leuk effect denk ik zelf dat het beter geen sportsokken kunnen zijn, maar een paar leuke, elegante -voor zover sokken leuk en elegant kunnen zijn- sokken. Ook lijken open schoenen me er niet heel geschikt voor. Ik denk dat je op z’n minst de tenen bedekt wilt hebben.

Ik vind het resultaat heel leuk! Ik vind het grappig staan. Niet hahaha-grappig, maar wel origineel. Ik vind het ook wel gekleed staan, waardoor ik het vooral voor overdag erg geschikt vind.

Natuurlijk is ook deze outfit weer tweedehands (op de sokken en de zonnebril na, de sokken komen van de Primark en de zonnebril komt van de V&D). De schoenen heb ik voor €5,00 gekocht bij de Kringloper in Naarden. De korte broek kwam voor €3,00 bij Emmaus Bilthoven vandaan, waar ik ook voor €0,50 de armband haalde. Het groene shirt en het bruine riempje komen beide van Kringloopcentrum Baarn, het shirt kostte €4,00 en het riempje was €2,00. Voor de oorbellen heb ik €0,75 betaald bij Harry’s Kringloophal in Zwolle.

En dan wil ik jullie nu vragen om de poll in te vullen! Dames én heren, ik wil jullie eerlijke mening horen. Hoewel ik natuurlijk heel erg hoop dat het positief uitpakt; wees niet bang om me te kwetsen! Ik ben niet van suiker. (Bovendien is het toch anoniem ;) )

Bedankt voor het lezen en hopelijk ook voor het invullen van de poll!

En bedankt lieve Kuba voor het maken van de foto’s en het aanmaken van de poll.

Bron foto’s Kryz Uy

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Comments
 • Elma
  18 augustus, 2012

  Ik vind het echt super leuk staan! Schattige sokjes ook :D x

 • Jonne
  19 augustus, 2012

  In principe Nay want ik vind het minder elegant dan zonder sokken. Jouw outfit vind ik wel weer heel cute. Kom je uit de buurt van Bilthoven toevallig?

 • Cindy
  19 augustus, 2012

  Over het algemeen: neeee, maar bij jou staat het inderdaad schattig, het hangt dus compleet van de rest van de outfit af. Ik vind het ook iets vintage hebben.

 • jasper
  19 augustus, 2012

  Hoi, ik vond zojuist je leuke filmpje op YT. zo kwam ik op je site. Leuke sokken in leuke dichte pumps staan te gek. Yah dus. Maar wel met blote benen zoals op jouw foto. Dus geen lange broek. Ben je trouwens boven de 1.80m? Het zou leuk zijn als je ook over dit onderwerp een YT filmpje maakt. Veel meisjes worstelen met hoge hakken en investeren geen tijd erin om er goed/mooi op te leren lopen! Een tutorial van jou over je trashfashion schoenen en alles wat er mee samen hangt zoals sokken, lange meisjes en hakken etc. is echt gewenst.

 • Eva
  20 augustus, 2012

  Wat een prachtig shirtje!

 • inge
  21 augustus, 2012

  In eerste instantie Naaaaay, maar na het zien van je foto’s vind ik het toch wel leuk!gewoon doen dus, lekker origineel! leuke blog heb je trouwens altijd ;-) Groetjes Inge

 • sofie
  21 augustus, 2012

  ik vind het echt leuk staan! In het begin had ik ook zoiets van wat is dit nu weer? Sokken in pumps? Want ik associeer sokken ook gelijk met sokken in sandalen :) Maar in pumps vind ik het echt wel mooi staan! ♥

 • Daniëlle
  21 augustus, 2012

  Moeilijk, aan de ene kant vind ik het super schattig maar aan de anderen kant denk ik echt ieuw haha mischien moet ik wat langer naar de foto kijken,

  Oke lang genoeg naar gekeken, ik vind het tog wel leuk staan:D

 • Jennifer Rand
  24 augustus, 2012

  I love socks w/ pumps! :)

  xo
  Jen

  http://belledecouture.com

 • Evey | Style Spy
  24 augustus, 2012

  Ik vind het jou echtecht leuk staan, maar lang niet iedereen kan het hebben! IK bijvoorbeeld echt niet!

 • July
  29 augustus, 2012

  Nay voor mij niet! Ik hou het lekker op mn panties of blote voetjes XD

 • gear reviews
  15 september, 2014

  Thank you!

 • descargar blackmart
  21 september, 2014

  I every time spent my half an hour to read this webpage’s
  content all the time along with a cup of coffee.