Tweedehands als Trending Topic – Chanel in de kringloopwinkel

Posted on 2 min. leestijd

Je hoeft ons ‘kringlopers’ natuurlijk niet te vertellen dat kringlopen hartstikke hip is. Dat weten wij al lang! Maar het lijkt erop dat de media het ook steeds meer begint op te pikken. Zou dat een bijkomstigheid van de crisis zijn? Hoe dan ook, ik vind het fantastisch! Daarom wil ik af en toe met jullie met jullie delen wat de media over ‘tweedehands’ te melden heeft. Kijk mee naar tweedehands als trending topic!

Vandaag: Chanel in de kringloopwinkel


In de NRC Weekend van zaterdag 10 maart en zondag 11 maart 2012 stond een artikeltje over een tweedehandswinkel in Parijs. Deze winkel, Reciproque, aan de Rue de la Pompe is verspreid over vijf boetieks naast en tegenover elkaar gelegen; in totaal ruim zevenhonderd vierkante meter tweedehands designerkleding en -accessoires. Hier wat interessante zinnen uit het artikel:

“Reciproque is een inbrengwinkel waar deftige dames uit de buurt (het dure zestiende arrondissement) hun spullen afleveren. Authentieke Parijse chic dus.”
“Een bijna antiek Chanel-pakje (1.380 euro) hangt naast een overhemdjurk van Givenchy (368 euro).”
“Op de begane grond hangen voornamelijk Franse ontwerpers. De kelder is ingeruimd voor Italiaanen (D&G, Missoni, Gucci), Amerikanen (Donna Karan, Calvin Klein) en Japanners (Comme des Garcons, Issey Miyake).”
“De vier aanzienlijk kleinere winkels staan in het teken van respectievelijk sieraden uit het hoogste segment (Bulgari, Van Cleef & Arpels), herenkleding, feestkleding (cocktailjurken van Chanel en glitterschoenen van Manolo Blahnik) en damesaccessoires.”
“De verkoopsters op de klantloze schoenenafdeling tref ik gierend van het lachen aan terwijl ze lieslaarzen passen. Dit maakt de drempel om te passen bijzonder laag. Nooit eerder probeerde ik zo onbekommerd het ene na het andere designerstuk.”

Deze kringloopwinkel klinkt als een echte aanrader als je van designerkleding houdt!
Ik ben zelf helemaal niet speciaal fan van designerkleding. Ik denk dat ik nooit een ‘echt nieuw’ kledingstuk van een duur merk zal kopen. Ik vind het niet nodig en misschien zelfs wat overdreven. Maar het gekke is, als ik merkkleding bij een kringloopwinkel vind, dan vind ik het opeens wel heel gaaf. Een beetje hypocriet eigenlijk. Maar daarom ben ik wel heel blij dat er mensen zijn die wel ‘echt nieuwe’ designerkleding kopen. Want zonder hen zou het ook nooit bij de kringloop terecht komen! Dus mocht jij je Lanvin jurkje zat zijn, gooi hem alstjeblieft niet weg! Breng hem naar de kringloop!

Mocht je dus binnenkort op vakantie naar Parijs gaan, dan zou ik zeker even een kijkje nemen bij Reciproque (89, 92, 93, 95 en 101 Rue de la Pompe). Want of je nou tot aankoop overgaat of niet, het moet fantastisch zijn om in ieder geval eens schoenen van meer dan duizend euro te passen.

Houd jij van designerkleding? En heb je wel eens designerkleding nieuw of tweedehands gekocht? Laat het achter bij de comments!

Hier nog een afbeelding van het gehele artikeltje:

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Elma
  2 juni, 2012

  Haha, wat grappig! Lijkt me wel leuk om een keer naar toe te gaan!

 • Joyce
  2 juni, 2012

  ik ben niet zo into de merken, maar er even rondneuzen is altijd leuk!

 • Josee van den Berg
  3 juni, 2012

  Daar wil ik zeker eens heen, al is het maar om zo’n stuk eens van dichtbij te kunnen bewonderen.

  Josee

 • Milou
  4 juni, 2012

  Ja ik houd daar wel van hoor.. haha. Maar geen koopjes dus. :D ahahaa

 • Vintage Rose
  5 juni, 2012

  Het lijken me fantastische winkels, je zou nooit meer in een ‘gewone’ winkel komen.
  Als ik eens naar Parijs ga wil ik er wel langs, lijkt me erg leuk. Hoewel de prijzen ook nog wel hoog zijn. Waarschijnlijk zou ik er uiteindelijk toch niets kopen.

  En ik heb nog nooit designerkleding gekocht. Ik houd wel van merkkleding, maar het is niet zo dat ik alleen naar het merk kijk. Ik ben ook altijd erg blij dat mensen zo graag merkkleding kopen, dan komt het toch wel weer bij een kringloopwinkel terecht.

  Grappig dat je het merk Lanvin noemt. Ik heb namelijk ooit in een tweedehands winkel een rok van Lanvin gekocht. Het was echt vintage in topstaat. En ook nog in mijn maat. Ik heb het diverse malen aangehad en vervolgens via MP doorverkocht aan een liefhebster. Ik had het gekocht voor 5,95 euro en verkocht voor 650 euro.
  Dat is nog eens een prima deal! Ergens vind ik het nog wel jammer, maar ik heb gelukkig de foto’s nog.. ;-)