Winterwonderland Gala

Posted on 2 min. leestijd

Vrijdag 10 februari hadden we het gala van onze studievereniging. Het thema was Winterwonderland. Oorspronkelijk bij wijze van troost voor de druilerige wannabe winter, maar uiteindelijk begon het te sneeuwen en te vriezen en was het thema juist heel toepasselijk!
Ik droeg natuurlijk weer een tweedehands jurk, maar ik was niet de enige in een tweedehands outfit! M’n lieve vriend, Jacob, deed gezellig mee!

Natuurlijk is elk gala een kans om te kringlopen die ik met twee handen aangrijp, maar voor dit gala had ik iets gedaan wat ik nog nooit eerder gedaan had…

Vanwege het thema leek het me leuk om een witte jurk te hebben. Dus besloot ik, toen ik bij kringloopcentrum de ARM in Hoograven was, om eens bij de trouwjurken te kijken. Ze hadden er daar wel een stuk of vijftien hangen, waarvan ongeveer vijf in mijn maat. Een daarvan vond ik erg mooi en geschikt. Hij was namelijk vrij simpel, zodat het niet heel duidelijk een trouwjurk was, maar ook gewoon voor een galajurk door kon. Hij kostte €25,00.
Bij Kringloopcentrum Baarn vond ik er de witte handschoenen bij. Ik zou iedereen aanraden om zulke handschoenen altijd te kopen als je ze toevallig tegenkomt bij een kringloopwinkel. Ze zijn tweedehands natuurlijk niet duur, ze nemen vrijwel geen kastruimte in en ze maken een jurk meteen drie keer chiquer. En het maakt niet uit welke kleur ze zijn, die jurk vind je er later wel weer bij!
Ook de schoenen komen van kringloopcentrum Baarn. Toen ik ze zag was ik op slag verliefd. Ze zijn zilverkleurig, met een groene glans.
Het tasje vond ik zelf heel erg mooi. Die hadden m’n ouders een keer meegenomen toen ze op vakantie in Frankrijk waren geweest. In Frankrijk hebben ze heel veel Emmaus winkels en m’n ouders gaan niet naar Frankrijk zonder even te “mausen”.
Ik heb voor de jurk €25,- betaald, voor de handschoenen €6,50, de schoenen waren  €8,00 en het tasje was €2,50 Mijn outfit in totaal was dus €42,00.

Met m'n vriendin Hannah, die een prachtige paarse jurk droeg.

En dan nu de outfit van Jacob. Hij droeg een prachtige zwarte smoking, met een wit smokingoverhemd en een nachtblauw vlinderdasje. De smoking kwam van kringloopcentrum Eemnes en kostte €15,00, het smokingoverhemd was €4,00, en het strikje was €1,50. Deze kwamen beide van Emmaus Bilthoven. Jacob was dus in totaal slechts een luttele €20,50 kwijt, maar hij was een plaatje.
Nou schijnen bij gala’s bepaalde etiquetteregels te horen. Ik ken deze echter niet zo goed, dus kwam ik er te laat achter dat het in schrikkeljaren de bedoeling is dat de dames de corsages regelen..
Bekijk deze DIY om te zien hoe ik dat probleem in de kiem gesmoord heb.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Pieter Oudt
  6 maart, 2012

  Kan ik in die witte corsage ook mijn neus snuiten??

  • Sabine
   6 maart, 2012

   Jazeker! Hij is zo multifunctioneel. En dat zal ook goed van pas komen aangezien je waarschijnlijk erg ontroerd raakt van al die mooie tweedehands kleding! ;)

 • Cindy
  10 maart, 2012

  Hoi Sabine!

  Ik vind je site echt fantastisch :D.
  Ik zag dat je naar Hoograven was geweest, laat ik daar nou in de buurt wonen dus ik heb ook maar eens een kijkje genomen bij ‘De Arm’. Galajurken kon ik helaas niet vinden maar wat is het daar groot :O!. Ik weet zeker dat ik er nog een paar keer heen ga :D!

  Groetjes,
  Cindy

  • Sabine
   10 maart, 2012

   Dankjewel! :D Wat ontzettend leuk!
   Jammer dat er geen jurken waren, hopelijk de volgende keer.. En anders heb ik er nog wel zo’n twintig liggen waar je er gerust een van mag dragen ;).