Kringloop Leudal

Posted on 2 min. leestijd

Een van mijn lieve zussen is onlangs met haar vriend in Limburg gaan wonen. Dus toen ze onlangs jarig was togen wij met de familie naar het verre zuiden.
Nou ja, verre zuiden.. Ze woont in Heythuyzen, wat zelfs net iets dichterbij Eindhoven ligt dan bij Maastricht. Maar aangezien ik vastgegroeid zit aan Utrecht en het grootste deel van mijn familie in Noord-Holland woont voelt alles onder de rivieren als Zuid-Spanje.
Deze trektocht leek me een goed moment om eens een kringloop buiten de provincie Utrecht te bezoeken, dus raadpleegde ik deze handige kaart met de kringloopwinkels van Nederland. De keus viel op Kringloop Leudal te Baexem.
Binnen in Kringloop Leudal was het best wel frisjes, maar na twee minuten binnen werd ik enthousiast genoeg om het er warm van te krijgen. Kringloop Leudal is een grote rechthoekige hal met links servies en speelgoed, in het midden meubels en rechts kleding en een apart hokje met boeken en muziek.

Ik ren altijd meteen naar de kleding en daar stelden ze niet teleur! Het waren over de linie hele degelijke kledingstukken met hier en daar een paar topstukken die eruit sprongen. Ik was bijvoorbeeld erg onder de indruk van de volgende artikelen:
Een prachtige, stijlvolle, beige trenchcoat met een mooie geruite voering. Helaas paste hij me niet, anders had ik hem zeker meegenomen.

Schattige, roze, boterzacht leren schoenen. Deze schoenen waren zo speciaal, dat ze een plaatsje in het Schoenenmuseum verdienden. Lees hier meer over deze toppers.

Een mooie, bruine, leren tas, gemaakt in Florence. Hier kostte hij €3,50, ik ben benieuwd hoeveel hij in Italië gekost heeft.

Deze leren laarzen vond ik erg leuk, maar waren helaas niet mijn maat. Maar mocht je maat 41 hebben en in de buurt van Baexem wonen, zou ik het wel weten..

Het servies en de meubels zagen er goed uit, veel glaswerk, mooie vazen en goede banken. Verder hadden ze nog wel wat grappige hebbedingetjes voor in een interieur:
Boekensteuntjes voor de echte paardenmeisjes onder ons. Op deze foto lijken ze misschien van gips, maar het waren mooie, zware, stenen gevallen. Ze kostten €2,50.
Een wijze spreuk: De mooiste dingen op aarde zijn gratis (of kosten 75 cent).

Het aparte hokje met boeken en muziek was klein maar fijn. Ze hadden niet heel veel boeken, maar het was mooi opgeruimd en ze hadden een aardige collectie elpees.

Uiteindelijk vertrokken we er €6,00 armer, maar drie elpees en een groot boek met foto’s rijker. De prijs/kwaliteitsverhouding was zeker niet slecht en als ik in de buurt zou wonen zou ik er zeker nog eens terugkomen.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • MissEvie.nl
  26 maart, 2012

  Wat leuk dat er toch altijd bijzondere dingen te krijgen zijn bij een kringloopwinkel… maar toch vind je mij daar niet zo snel, vreemd! ;-)

  • Sabine
   26 maart, 2012

   Leuk hè? Bedankt voor je reactie. Ik kan het me ook wel voorstellen hoor, maar misschien moet het nog groeien ;-)

 • Teri
  26 maart, 2012

  Ik vind het altijd zo leuk om er rond te kijken, je ziet er soms echt bijzondere dingen :). Leuk dat je fotos hebt gemaakt!

  • Sabine
   27 maart, 2012

   Dankjewel! :D

 • Miranda Blondefashiontale
  27 maart, 2012

  Ziet er heel erg leuk ui, en lekker goedkoop

  XOXO

  http://blondefashiontale.com

 • Milou
  28 maart, 2012

  Super leuk, ben gek op de kringloopwinkel!!