Kringloopcentrum Baarn

Posted on 2 min. leestijd
Een van mijn vaste kringloopwinkels is Kringloopcentrum Baarn. Als ik met m’n moeder ons vaste kringlooprondje maak zit deze er altijd bij. Hier zie je m’n moeder bij de ingang:
De ingang van Kringloopcentrum Baarn.

Het feest begint eigenlijk al voor je überhaupt binnen bent: een mooie grote etalage siert het pand. De etalage heeft altijd een soort thema en is heel mooi ingericht. Zo was het zaterdag 4 februari allemaal wit en winters:

De etalage van Kringloopcentrum Baarn.

Kringloopcentrum Baarn is een grote rechthoekige hal met een overzichtelijke indeling.

Kringloopcentrum Baarn van binnen.

Als je binnenkomt val je meteen met je neus in de boter: de kleding! Je kunt zien dat Baarn een chique gemeente is, de kleren zijn mooi en van goede kwaliteit. Er is ook veel merkkleding te vinden: truien van McGregor, broeken van Levi’s en ga zo maar door.
Je kunt echt merken dat de mensen die hier werken van kleding houden, ze geven mooie items extra aandacht door ze op paspoppen te zetten en maken leuke combinaties:

Het leukste moment om naar deze winkel te gaan vind ik eind november. Dan komt de feestkleding tevoorschijn. Ik kan er altijd zo gelukkig van worden om in een galajurk van acht euro aan het kerstdiner te zitten. Dan hoef je ook niet zo bang te zijn dat er per ongeluk een iets te hard spruitje met rodewijnsaus en al op je schoot belandt.

Een poster om de feestkleding aan te kondigen.

Mocht je echter niet zo’n kerstpersoon zijn, en ligt je hart eigenlijk onder de rivieren, dan kan je je juist nu in je handjes knijpen. Rond deze tijd van het jaar kan je hier ook terecht voor carnavalskleding!

Ze hebben hier ook een hele leuke actie: op het prijskaartje zetten ze ook de week waarop het kledingstuk in de winkel kwam te hangen. Je krijgt dan nog eens vijftig procent korting op alle kledingstukken die er dan langer dan een bepaald aantal weken hangen. En vijftig procent van goedkoop is helemaal heel goedkoop!

Op dit bord kun je zien tot welke week je korting krijgt.

Als je eenmaal besloten hebt dat je nu echt niet nog een trui in je mandje mag doen kan je verder. Dan kom je in het gedeelte met de meubels. Wat ik echt heel erg leuk vind aan deze kringloopwinkel is dat ze de meubels niet in rijen en kolommen opstellen, maar ze richten leuke kleine zithoekjes in waarin ze ook echt hebben gelet op kleur- en stijlcombinaties. Je zou bij wijze van spreken in één keer je hele woonkamer kunnen inrichten door zo’n verzameling aan te wijzen!

Is dit feng shui of is dit feng shui?

Natuurlijk heeft ook deze kringloop een leuk boekengedeelte. De kroonluchter, de mooie houten tafel en de rode vloerbedekking geven de sfeer van een chique bibliotheek.

Ook heel geschikt om de tijd te doden als je dochter nog steeds niet klaar is bij de kleding.

Ook voor servies en kookgerei ben je hier aan het goede adres.

En voor de kleintjes hebben ze een leuke speelgoedhoek met spelletjes en knuffels.

€0,90 voor een beertje op een hobbelpaardje, dit had ik als kind echt fantastisch gevonden. Ik moest me nu nog inhouden om het niet te kopen.

Kortom, deze winkel heeft voor elk wat wils en als je dan uiteindelijk met twee mandjes vol bij de kassa komt blijken de medewerkers ook nog eens ontzettend aardig! Echt een aanrader!

 

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Merel
  4 mei, 2012

  Hoi Sabine, wat een ontzettend leuk stuk heb je geschreven over kringloopcentrum Baarn. Ik ben hier als winkelhoofd erg trots op, en zal zeker jouw blog aan mijn collega’s laten lezen. Ik wens jou nog heel veel kringloop-plezier, en kom nog eens langswippen bij ons in Baarn. Met vr. groet Merel

  • Sabine
   4 mei, 2012

   Oh wat ontzettend leuk om te horen! Hartstikke bedankt! Ik ben echt heel gek op jullie winkel en jullie blijven onderdeel van mijn vaste ronde! :)