Allerhande Roggel

Posted on 2 min. leestijd

Zoals ik hier al vertelde was ik onlangs in Limburg. Naast Kringloop Leudal brachten we ook een bezoekje aan Allerhande in het plaatsje Roggel. We hadden wederom geen tomtom bij ons, maar in het mooie centrum van het dorpje wisten twee vriendelijke locals ons de juiste weg te wijzen.
De Allerhande is een grote loods waarin de benedenverdieping een kringloopwinkel is en de bovenverdieping een sportprijzenwinkel en een speciaalzaakje voor paardendekens..
Bij binnenkomst werden we verrast door een wat vreemde geur, maar we kwamen er al gauw achter waardoor dit veroorzaakt werd..

In een ruimte aangesloten aan de kringloopwinkel woonde een flinke caviagemeenschap. Niet heel fris, wel ontzettend schattig.
Binnen in Allerhande Roggel was het behoorlijk vol en daardoor wat onoverzichtelijk. Ook was het niet heel goed verlicht, waardoor het geheel niet zo sfeervol was.
Zoals altijd was ik het meest geïnteresseerd in de kleding. Het was niet heel duur, broeken en shirts voor €2,50.
Helaas was een groot deel van de kleding wat outdated en sommige exemplaren waren zelfs wat verwassen. Ik heb uiteindelijk elk kledingstuk wel bekeken, maar ging toch met lege handen verder, iets wat mij niet heel vaak gebeurd.
Toch was niet alle kleding teleurstellend, ze hadden een paar prachtige, schattige, kleine, nette jasjes, die denk ik bedoeld zijn voor kleine jongetjes om naar de kerk te dragen.

En wat ik nog nooit van m’n leven in een kringloopwinkel gezien had: een hele kast vol met kruizen!
Dit al maakte van een bezoek aan Allerhande Roggel een bijzondere ervaring.
Je kon in de Allerhande met pin betalen. Dat is altijd handig!
Al met al zou Allerhande Roggel niet in mijn top 10 favoriete kringloopwinkels staan, maar ik denk wel dat het een winkel met potentie is. Uiteindelijk vertrok ik er alleen met een elpee van Mahalia Jackson, die wel in mijn top 10 favoriete zangeressen staat.

Hier sta ik in zo’n smal gangpaadje, enigszins bang dat ik met mijn mandje de vaasjes om zou stoten, maar blij met m’n elpee!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 Comments
 • Malou
  1 april, 2012

  Oh wat leuk! ’t Lijkt me echt leuk om daar rond te kijken :)

  Om antwoord te geven op je vraag: Ja, ze lopen echt hartstikke lekker! Veel beter dan die van vorig jaar (die een stuk duurder waren), daarvan kreeg heel heel snel pijn bij m’n hielen en van deze niet :)

  • Sabine
   1 april, 2012

   Oeh dat klinkt veelbelovend! Dan ga ik binnenkort zeker even naar de Action! Goede tip!

  • joost
   19 november, 2012

   ik ben dierenliefhebber en ik ben niet blij dat er cavia,s wordt verkocht in een kringloop!

   • Sabine
    20 november, 2012

    Ha Joost,

    Bedankt voor je reactie! Maar maak je maar geen zorgen, de cavia’s werden niet verkocht in de kringloopwinkel. Ze waren überhaupt niet te koop, maar hun hokjes stonden toevallig in een kamer die naast de kringloopwinkel was. :)

    • joost
     20 november, 2012

     en toch horen ze daar niet thuis,stel eens voor er breekt brand uit dan ik de brandweer niet snel binnen in jullie troep!!!!!!

 • Joyce
  1 april, 2012

  lijkt me leuk daar rond te lopen, lekker neuzen tussen de spulletjes!

 • Paola
  2 april, 2012

  Leuk artikel!

 • Die cavia’s zo leuk haha!

  XOXO
  http://blondefashiontale.com

  • joost
   19 november, 2012

   dieren hoor niet in de kringloop!!!!!!!!

 • WeLoveImperfection
  3 april, 2012

  Wat leuk !
  xoxo

 • Josee van den Berg
  3 april, 2012

  Leuk, die streekgebonden producten!

  • Sabine
   3 april, 2012

   Ja grappig he? Ergens ook wel logisch, aangezien ze hebben wat de lokale bevolking inbrengt, maar ik was toch verrast!

 • SecondhandRose
  4 april, 2012

  Je hebt er een lezeres bij hoor! Ik ben dol op kringloopwinkels en tweedehandsspullen. Ik ga zeker je blog volgen, leuk!

  En binnenkort ga ik naar Zuid-Limburg, dan ga ik vast ook even langs bij div. kringloopwinkels! Heb je nog meer tips? :-)

  • Sabine
   4 april, 2012

   Nou wat fantatisch leuk om te horen! Dankjewel!
   Altijd leuk om een medekringloper tegen te komen. :)
   Wat leuk dat je kringloopwinkels in Zuid-Limburg gaat bezoeken!
   De enige twee waar ik in Limburg ben geweest zijn de Allerhande in Roggel en Kringloop Leudal te Baexem, waar ik ook een review over heb geschreven. Over Kringloop Leudal was ik wel een stuk enthousiaster dan over de Allerhande.
   Dat zijn helaas nog maar de enige twee waar ik in Limburg ben geweest, dus heel veel tips heb ik niet. Maar op de pagina ‘Kringloopwinkels’ kun je een kaartje vinden met alle kringloopwinkels in Nederland, dus als je er nog wat zoekt kan je altijd daar kijken! :) En mocht je nog een hele goede kringloopwinkel vinden dan hoor ik het graag, dan ga ik die ook eens bezoeken! Veel plezier daar!

   • SecondhandRose
    5 april, 2012

    Bedankt voor je tips! Ik ben er toevallig ook met Koninginnedag…. heb er nou al zin in.
    Natuurlijk kom ik erop terug!
    Heb je ook een lijst met tweedehandswinkels? Dus niet echt kringloop, maar waar mensen het in kunnen brengen?

    • Sabine
     6 april, 2012

     Oh wat leuk! Ik vind koninginnemarkten ook altijd heel leuk om te winkelen. Dan hangt er ook zo’n gezellige sfeer :).
     Ik heb geen aparte lijst met tweedehandswinkels.. maar ik zou verwachten dat je bij de kringloopwinkels ook bijna altijd wel spullen kunt brengen.. Maar misschien vergis ik me daarin. Ik weet wel dat bijvoorbeeld Emmaus ook wel spullen bij je thuis kan komen halen. (Alleen doe ik dat nooit, omdat ik dan weer een excuus heb om naar de winkels toe te gaan ;) )