Zegt het voort! Wat is jouw favoriete kringloopwinkel?

Posted on 1 min. leestijd

Laatst kreeg ik van lezeres Vintage Rose het idee om lezers naar hun favoriete kringloopwinkel te vragen. Dat vond ik een fantastisch idee! Zo kunnen we allemaal nieuwe onaangeboorde goudmijntjes ontdekken!
Dus wil ik jullie vragen: Wat is jouw favoriete kringloopwinkel? Of aan welke kringloopwinkel breng jij wel eens een bezoekje? Laat het achter bij de comments!

Ik ben dol op mijn vaste kringlooprondje, maar ik wil ook heel graag nieuwe kringloopwinkels ontdekken. Welke kan jij aanraden? Dan breng ik er binnenkort graag een bezoek.

Dus help mij en andere thriftlovers en spam je kringloopwinkel!

 

bron foto

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 Comments
 • Vintage Rose
  24 mei, 2012

  Wat een leuk idee! :-)
  Zal ik maar aftrappen met mijn waslijst?

  Ik woon zelf in Flevoland en daar heb je twee vestigingen van Het Goed, ééntje in Lelystad en ééntje in Emmeloord. Allebei heel ruim en heel erg netjes. De winkel in Lelystad is goedkoper dan in Emmeloord, gek genoeg.

  Verder zit er in Lelystad een tweedehands winkel die Ruil-inn heet en alleen kleding en boeken verkoopt. Kleding kan worden ingebracht door iedereen mits het aan hun eisen voldoet. Ze hebben een beperkte ruimte, vandaar. Niet supergoedkoop, denk aan 5 euro voor een t-shirt en 8,50-12,50 euro voor een jurkje. Maar het is altijd van goede kwaliteit. Ze letten ook op vlekken, gaatjes etc. De eigenaresse heeft een winkel in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam gehad en is helemaal op de hoogte van de laatste mode.

  In Urk (eigenlijk is het op Urk) is er een piepklein winkeltje in het centrum waar ze kleding verkopen. Redelijk goedkoop en vaste prijzen, alle jassen voor een vaste prijs (6,50 euro) en alle broeken (4 euro), etc. Kwaliteit is redelijk tot heel goed. Goed nakijken in de winkel want soms ontbreekt er een knoopje o.i.d.
  Voor met name mooie rokken, blouses etc. dé plek. Echt hippe kleding heb je hier weer minder.
  Ik weet even de naam niet meer, maar iedereen ter plekke kent het! De opbrengst is voor het goede doel. Ik dacht een weeshuis in Ethiopië.

  Er is er nog één op het industrieterrein die heet Waypoint en is ook via google te vinden. Helaas alleen ’s middags open vanaf 14.00 na het middageten, zoals alles op Urk.

  Ik doe ook regelmatig een rondje kringloop Zwolle met vriendinnen…
  Dan gaan we altijd naar de Veerallee 12, heel erg groot daar! Je kijkt je ogen uit.
  Je moet geluk hebben met de kleding, af en toe heb je hele leuke dingen. Prijzen liggen rond de 5 euro per kledingstuk.
  Je kunt er ook prima koffie met iets lekkers (bakken ze daar zelf) gebruiken.
  Dan zit je in een grote ruimte waar ook alles te koop is.
  Er is nog een vestiging aan de Nwe. Deventerweg 6. Daar heb je eigenlijk hetzelfde behalve de koffie.. De eerste is leuker en daar zijn de mensen vriendelijker.
  Bij het station in Zwolle is er ook nog ééntje. Die heet Kringloop Bosman. Aan de Deventerstraatweg 8 bij het tankstation van Firezone. Niet veel kleding, maar wel veel boeken en andere spullen. Dit vind ik een echte ouderwetse kringloopwinkel. Ergens vanachter een plank een mooi item ontdekken! En ook niet te duur.

  En verder in het kort:
  Pook in Swifterbant. (weinig kleding)
  Kringloop Trekvaart in IJsselmuiden. (heel veel kleding)

  Ik ben ook erg benieuwd naar andere adressen! Waarom zou je ze voor jezelf houden?

  • Sabine
   25 mei, 2012

   Wauw! Wat een fantastisch uitgebreide reactie! Heel erg bedankt! Ik ben helemaal enthousiast geworden! Ik ben zelf in Lelystad geboren, dus misschien kan ik bij wijze van ‘terug naar mijn roots’ een bezoekje brengen aan de Ruil-inn en Het Goed brengen! Ik ben nog nooit bij een vestiging van Het Goed geweest, dus daar wilde ik sowieso eens heen! En een vriend van mij woont in Zwolle, dus misschien kan ik met hem het rondje kringloop Zwolle doen! Fantastisch :)

 • Josee van den Berg
  24 mei, 2012

  Ik wil toch maar weer een pleidooi houden voor wat ik de “Gouden kringloop driehoek” noem. Je start in Baarn, heel goed in bv mannenoverhemden. Vervolgens naar Eemnes. Daar slaag ik altijd wel met iets. Goede kledingstukken maar ook leuke bric-a-brac. Om dan tenslotte te eindigen in Naarden. Daar zie je dat een Kringloop winkel een prachtige zaak kan zijn met een geweldig smaakvolle uitstalling van spullen. Vooral goed in kleinmeubilair en snuisterijen. Een aparte rietafdeling waar je goed kan slagen als je rieten mandjes oid zoekt. En zorg dat je trek hebt als je in Naarden aankomt want ze hebben een geweldige lunchroom met een hele leuke kaart.

  • Sabine
   25 mei, 2012

   Ja! De Gouden kringloop driehoek! Baarn is natuurlijk helemaal fantastisch, daarover schreef ik hier een shoplog: http://www.trashfashion.nl/2012/shoplogs/kringloopcentrum-baarn/ En morgen komt er een shoplog over Naarden online! En Eemnes is inderdaad een topwinkel. Dat is nog eens een Bermudadriehoek waar ik wel wil verdwijnen!

 • Maaike
  24 mei, 2012

  Mijn favoriete kringloopwinkel kom ik helaas veel te weinig, maar als ik soms bij m’n ouders ben ga ik er met mijn moeder heen. Ik geloof niet dat hij een naam heeft, maar hij zit op de Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel (ten oosten van Rotterdam). Het is een grote loods met heel veel meubels, maar ook veel kleren, bric & brac en keukenspullen. Ze verkopen ook antieke kaarten en sieraden.
  Als we dan toch in die buurt zijn, gaan we vaak ook naar “de Roemenen”, een kringloopwinkel op de Kanaalweg in Capelle die geld inzamelt voor een goed doel in Roemenië. Daar is het een enorme zooi en niks is geprijsd, maar ik weet er vaak wel een mooi prijsje af te praten :-).
  In Rotterdam heb je verder nog Piekfijn, het kringloopcentrum van de Roteb, de vuilophaaldienst. Die zijn ietsjes duurder maar heel keurig, veel goede spullen.
  Ik woon zelf in Amsterdam en daar ken ik helaas vrij weinig kringloopwinkels, alleen iets ‘kringloperigs’ wat ik kan aanraden zijn de markten op het Waterlooplein en de Noordermarkt.

  • Sabine
   25 mei, 2012

   Bedankt voor je reactie! Leuk dat je ook graag met je moeder gaat kringloopwinkelen :) Leuk ook van die antieke kaarten en sieraden, daar houd ik wel van! En waat gaaf dat je goed kan onderhandelen, dat vind ik zelf wel lastig. Die ‘Piekfijn’ klinkt ook interessant! Zijn dat dan mooie dingen die bij het grofvuil zijn gezet?
   Jammer dat er niet echt veel kringloopwinkels in Amsterdam zijn, dat had ik ook echt een leuk uitje gevonden, maar dan denk ik dat ik toch maar eens een bezoekje aan het Waterlooplein ga brengen.

   • Maaike
    29 mei, 2012

    Bij Piekfijn hebben ze (denk ik) geen grofvuilspullen, maar je kan de Roteb/Piekfijn gewoon opbellen als je veel spullen hebt en dan komen ze het halen. Je kan ook bij het ‘milieupark’, waar je ook grofvuil achter kan laten zoals bouwafval, je kringloopspullen achterlaten. En je kan gewoon spullen bij de winkel afgeven. De winkel in het centrum van Rotterdam, aan de Mariniersweg, is heel groot en niet duur, maar die in de Alexanderpolder is goedkoper (want: niet in het centrum). De markt in Rotterdam hebben ze ook tweedehands kleding en meubels op zaterdag, ook leuk! Het waterlooplein is leuk, maar de Noordermarkt op maandagochtend (wees vroeg) is nog veel leuker!

    • Maaike
     25 juni, 2012

     Wat ik trouwens ook altijd heel leuke kringloopwinkels vind, zijn die van Terre des Hommes! Ik kom zeer regelmatig in de TdH-winkel in Rotterdam, op de Zwart Janstraat 53. Mijn vader is daar namelijk vrijwilliger ;-)

     • Marlies
      16 oktober, 2013

      Naarden is heel mooi, Weesp is klein, maar fijn (zij doen er veel aan om de zaak er heel leuk uit te laten zien; alles heel mooi uitgestald); Vlaardingen en Schiedam: ook heel groot en veel spullen. Almere is ook giga. Dorcas in Nijverdal is erg leuk en fijn, en ook de kringloopwinkels in Nijverdal en Rijssen zijn heel mooi en goed gesorteerd. En zo kan ik nog wel even doorgaan, want mijn ex is een kringloopadept. Middelburg: ook een leuke winkel achter bij het Zusterplein en een kleinere uitstalling van de echt mooie spullen in de st jansstraat. Serooskerke op walcheren ook groot en ruim en netjes.

    • Marietje
     18 januari, 2013

     Grappig… De piekfijn was de allereerste kringloopwinkel waar Bob crebas bij betrokken was (de man achter de ‘het goed’ keten en marktplaats. Hij speelt nu met zijn winst door de saaie noord-oostpolder van een oase te voorzien: park netl) het was een soort pilot. leuk weetje, toch?

 • Milou
  25 mei, 2012

  Mmm die ken ik eigenlijk niet… ja de bekende zeg maar. “de kringloopwinkel”, maar die kent iedereen toch eigenlijk wel. haha! Maar ik kan je niet verrassen met speciale zaakjes.

 • Sabine
  25 mei, 2012

  Bedankt voor de reacties allemaal! Echt leuk dat er ook zulke verschillende regio’s in Nederland beslagen zijn! Ik denk dat ik weer een tijdje vooruit kan :)

 • Christine
  24 oktober, 2012

  Voor Maaike als inwoner van Amsterdam en voor iedereen hier: ik heb in Amsterdam een keer een bezoek gebracht aan het Juttersdok (met de tram was het daarna nog een klein stukje lopen, niet in het centrum maar daardoor (denk ik) waren er ook meer schatten te vinden), de kringloopwinkel is heel overzichtelijk en netjes geprijsd, maar aan een jas die ik er o.a. tussenuit viste zat geen prijskaartje.. Bij de kassa maakte ze er samen met mijn andere aankopen die €12,- waren €15,- van.. Dus €3,- voor een jas.. Het is een dikke wollige winterjas en ben er nog steeds super blij mee!! En daar ook een limegroene zijden stropdas voor m’n vriendje gekocht van Van Gils! . A.s. zaterdag ga ik met mijn zusje vier kringloopwinkels af in Gouda, houd jullie op de hoogte als daar wat bijzonders tussen zit!
  In Capelle aan den IJssel waar mijn ouders wonen (net als bij Maaike ja ;)) ging ik ook naar de Meeuwensingel, maar qua kledingaanbod stelt het me altijd een beetje teleur, niet echt leuke dingen helaas (mijn stijl is meer klassiek, en het zijn veel casual, ‘gewone’ dingetjes die je daar naar mijn mening hebt)… De ‘Roemenen winkel’, de Kringloopwinkel aan de Kanaalweg waar Maaike het ook over heeft bestaat helaas niet meer.. In Hilversum zit bij het station een Kringloper die erg duur is, je kunt daar echt merken dat mensen uit het Gooi werken en er overvragen. Met de Kringloper in Naarden had ik echter wel goeie ervaringen, ze hadden misschien net het verkeerde aanbod toen jij, Sabine, er was??
  In Barneveld heb je een Docaswinkel en het initiatief was goed maar de inbreng naar mijn mening wat oubollig. Mijn huisgenootje is echter juist gek op de Dorcaswinkel in Schoonhoven en haalt daar de tofste dingen vandaan, dus het aanbod kan ook per plaats weer sterk verschillen!
  Woon nu sinds kort in Gouda en ben al in een winkel geweest, de Blauwe Hoed, geen kringloopwinkel maar een tweedehands kledingzaak. Over het algemeen meer H&Mprijzen, maar achterin een rek met kleding dat niet verkoopt, waar ik een schitterend Deptjurkje en Jackpotrok voor totaal €15,- uit haalde.. Zo zie je maar weer: wat anderen niets vinden kan voor jou juist een geweldige vondst zijn! Maar zaterdag als ik met mn zusje dus de kringloopwinkels af ben geweest kom ik hier terug om meer te vertellen daarover..!!
  Christine – wat een verhaal hé?!…

 • Christine
  1 november, 2012

  Nou, mijn zaterdagervaring dus even kort.. (althans, dat zal ik proberen ;))
  We gingen eerst naar de Emmaus in Korte Akkeren. Doordat deze kringloopwinkel in die wijk zit is het kledingaanbod erg belabberd (sorry, maar ik kan er niets anders van maken, in veel kleding zaten ook van die opstrijklabeltjes van het plaatselijke bejaardentehuis.. dus dan weet je wel wat voor soort kleding het is..!!) en alhoewel ik het echt toejuich dat ze een Emmaus zonder winstoogmerk zijn doordat ze al hun winst aan goede doelen schenken zal ik hier niet zo snel weer een keer komen, alhoewel ik het ook heus nog wel een kans wil geven, je weet nooit of er plots een mooie vondst tussen zal zitten??
  De tweede kringloopwinkel is die aan de Fluwelensingel die verhuisd is naar de Burgemeester van Reenensingel. Keurig netjes, boeken zelfs op alfabetische volgorde en op soort… Kleding was wat duur geprijsd en bij binnenkomst stonden er per rek ten minste twee dames over gebogen.. Het leukste was er duidelijk al tussenuit gehaald!! Het was sowieso best druk, een goed bezocht filiaal betekend alleen dat je minder kans op pareltjes hebt.. Hier wil ik nog wel terug komen, maar dan meer als de nieuwigheid van deze locatie er af is, want nu was er qua kleding weinig aan. Een beetje teleurstellende dag misschien, maar mijn huisgenootje vertelde mij ’s avonds dat er nog een is (‘de Greep’) die ik deze of volgende week hoop te bezoeken, dus again.. ik kom hier nog terug!!

 • ingrid
  31 januari, 2013

  Hoi, Ik ben mijn volgende kringloopdag al aan het uitzoeken.
  Ik ga vaak met mijn dochter of met mijn speciale kringloopvriendin.
  Ik heb dan ook al heel veel gezien. Enkele toppers voor mij zijn
  Het goed in Eindhoven, Beter voor Best in Best, Vindingrijk in De bosch
  Kringloopbedrijjf Oss, Restore Ede en zo zijn er nog veel meer.

 • sdgergeg
  10 oktober, 2013

  .

 • Claire
  19 oktober, 2013

  Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar ik vind mijn eigen kledingpunt toch wel het pareltje van Rotterdam. Niet centraal gelegen, daardoor juist meer keus. Een veerpont (www.aqualiner.nl) brengt je vanaf hartje Rotterdam (de Erasmusbrug) via de Rotterdamse haven in een kwartiertje naar de historische wijk Heijplaat. In een van de monumentale panden van architect Baander (1915!) is het kledingpunt gevestigd. Hier vind je modieuze en kwalitatieve tweedehandskleding voor sociale prijzen. Ondertussen kun je ook genieten van de vele andere bezienswaardigheden en andere goede/mooie/sociale/duurzame initiatieven die deze creatieve broedplaats biedt.

 • Carla
  19 december, 2013

  In Zoetermeer zit een hele leuke gezellige kringloopschuur. Zij hebben een heel uitgebreid assortiment! Echt voor ieder wat wils zeg maar. Veel antiek en brocante spullen, maar ook huishoudelijke spulletjes. De schuur heeft allerlei aparte kamertjes, die heel leuk ingericht zijn. De kledingafdeling is ook top. Ik heb daar heel wat merkkleding vandaan gehaald voor een klein prijsje. In de winter is het er wel koud! Je kunt ze ook volgen op de facebookpagina. Gewoon eens zoeken naar kringloopcentrumzoetermeer. Daar staan zulke sfeervolle foto’s, dat je meteen zin hebt om langs te gaan. Zeker als je van brocante houdt :-)

 • Jippe de Vries
  21 mei, 2014

  Waar ik vandaan kom zijn er HEEL veel kringloop winkels. Maar de winkel waar ik altijd weer terug kom is Nieuwe Hoop Kringloop.. ze steunen verschillende goede doelen in de buurt (dat is altijd goed wat mij betreft!) en ik heb regelmatig allerlei super schattige spullen gevonden! Ze gaan binnenkort ook verhuizen heb ik begrepen en krijgen ze bijna 2.000 vierkante meter.

  Hun link is: http://www.nieuwehoop.nl

  Wie weet hebben jullie hier wat aan.
  Jippe

 • Pearl
  1 oktober, 2014

  In Oss zit ook een leuke kringloopwinkel, we gaan daar nooit met lege handen de deur uit als we een keer in het zuiden van het land zijn. Er is altijd wel een dingetje wat nuttig is.
  Bij de kleding zit soms ook iets moois tussen, ook nog modern of hip en heb laatst nog een mooie leren jas van Arma gevonden! Ik heb daar wel vaker leuke jasjes gekocht.
  In Heesch zit er nog eentje, ook daar hingen leuke bloesjes en jasjes tussen (zag er netjes uit; op één kledingstuk na want daar zaten kleine gaatjes in dus je moet wel goed opletten wat je koopt).
  Het is maar net op welk moment je erheen gaat en wie wat erheen brengt, je moet geluk hebben als je op dat moment dan ergens tegenaan lopen wat je aanspreekt.

  • Pearl
   1 oktober, 2014

   Lopen = loopt

 • Felicia
  23 oktober, 2014

  Hi!

  In en rond Amsterdam zijn ook leuke kringlopen te vinden.
  Zelf ben ik vaak te vinden in Noppes in purmerend, heel veel kleding, tassen schoenen en spulletjes. Je hebt veel Noppes vestigingen in Noord Holland. Die in Zaandam vond ik ook wel leuk maar in wormerveer vond ik te duur.
  In Amsterdam Noord heb je een kringloopwinkel de Lokatie. Iets prijziger maar zit echte vintage tussen de kleding en je kan er lekker eten en drinken.
  Kwa rommelmarkten is IJhallen in Amsterdam noord echt geweldig. Super goedkoop en 750 kramen, twee hallen vol. Vooral kleding. Wel heel druk bezocht.
  En dan heb je nog de vintage kilo sale in Amsterdam noord, ook heel leuk.

  Groetjes !

  • Roos
   3 januari, 2018

   In Amsterdam heb je nog veel meer; Rataplan heeft volgens mij 4 vestigingen in Amsterdam. De grootste bij Sloterdijk (generatorweg) is afgebrand, maar gaat in het voorjaar van 2018 weer open. Ook een hele goeie bij het Westerpark ( schuin tegenover de Praxis daar). In Oost naast het OLVG (ziekenhuis) ook een vestiging van de Lokatie. Juttersdok in Oost is jammer genoeg weg.
   Woon inmiddels zelf in Zaandam: Noppes en het Goed allebei heel groot. Noppes is goedkoper dan het Goed.

 • Marjon
  16 maart, 2017

  In overijssel namelijk olsenzaal tubbergen denekamp zit kringloop de beurs ,,,,,fantastisch twente dus

 • Janine
  28 juni, 2017

  Lieve Mensen,

  I.v.m. scheiding van mijn zoon ben ik op zoek naar 2e hands (verduisterings)gordijnen.Weten jullie waar ik die het beste kan gaan zoeken?Waar hebben ze de beste kwaliteit spullen?Het Gooi?

  Alvast reuze bedankt voor het meedenken!

  Groetjes,

  Janine