Mijn favoriete theerecepten

Posted on 3 min. leestijd

Vorige week liet ik jullie mijn verzameling zien van tweedehands truttige theekopjes. Deze week wil ik dit aanvullen door mijn favoriete theerecepten met jullie te delen.
De titel Mijn favoriete theerecepten is eigenlijk een zware overstatement voor dit artikeltje. Ten eerste mogen het eigenlijk geen theerecepten heten omdat er gaan theeblaadje aan te pas komt. Ten tweede mogen het eigenlijk geen theerecepten heten omdat ik vind dat één of twee ingrediënten in een pot doen en hier heet water over gieten niet echt een ‘recept’ mag heten. Goed, tot zover het indekken, nu over op de theerecepten! ;)

theedrinken

De recepten die ik met jullie ga delen zijn de hot ginger-lemon, de cool ginger-lemon en de goede oude verse muntthee.

Theerecept 1: Hot ginger-lemon
Het eerste recept geeft een theetje dat heerlijk verwarmend en toch verfrissend is! De hot ginger-lemon!
Benodigdheden en ingrediënten: Een theepot, kokend water, een aardappelschilmesje, een snijplankje, gember (ongeveer 2 cm), een citroen.
De stappen: Schil de gember en snijd het in dunne plakjes of in stukjes. Was de citroen goed en snijd een halve citroen in plakjes, de andere helft kan je bewaren voor je volgende pot. Doe de gember- en citroenplakjes in de theepot en giet het hete water erover heen. Laat vijf minuutjes staan en geniet vervolgens van je heerlijke hot ginger-lemon!

hot ginger-lemonHet verwarmende effect dat deze gember aan de thee geeft maakt het tot een heerlijke thee in de koudere maanden, maar door het verfrissende van de citroen drink ik hem ook de hele zomer door!

Theerecept 2: Cool ginger-lemon
Het tweede recept is een recept voor een ijstheetje. (En tussen ons gezegd en gezwegen, het is gewoon een afgekoelde versie van de hot ginger-lemon, maar niet verder vertellen hè?)
Benodigdheden en ingrediënten: Een theepot, kokend water, een aardappelschilmesje, een snijplankje, gember (ongeveer 2 cm), een citroen, ijsblokjes.
De stappen: Schil de gember en snijd het in dunne plakjes of in stukjes. Was de citroen goed en snijd een halve citroen in plakjes, de andere helft kan je bewaren voor je volgende pot. Doe de gember- en citroenplakjes in de theepot en giet het hete water erover heen. (ctrl c, ctrl v, anyone?) Laat de thee vervolgens helemaal afkoelen. schenk het in een lekker groot glas, voeg ijsblokjes toe en voor de sier nog een plakje citroen aan de rand. En klaar is je heerlijke cool ginger-lemon!

cool ginger-lemonEigenlijk is dit een soort van hele frisse limonade! Ik ben er helemaal gek op. Dit is wat ik drink terwijl ik dit artikeltje aan het typen ben! :D

Theerecept 3: Verse muntthee
Dit recept is natuurlijk heel erg bekend en zal voor niemand verrassend zijn. Maar omdat ik het zo lekker vind wilde ik het toch met jullie delen: de verse muntthee!
We hebben van m’n moeder een grote pot gekregen met verschillende muntplantjes erin. Die doen het heel erg goed! Het is dus ook aan te raden om muntplantjes in een pot in je tuin of op je balkon te nemen, want je hoeft nooit meer munt te kopen!

muntplantjesBenodigdheden en ingrediënten: Een theepot, kokend water, muntblaadjes en eventueel honing.
De stappen: Stop een paar takjes munt, of losse muntblaadjes, in een theepot. Giet er het hete water overheen. Laat even staan en geniet vervolgens van je verse muntthee!
Optioneel: Ik ben zelf niet zo’n fan van honing in de muntthee, maar veel mensen vinden dit wel lekker. giet er dan nog wat honing bij en roer het even goed door.

verse munttheeOmdat je bij restaurants of cafeetjes meestal wel een beetje honing krijgt in een los kuipje neem ik die altijd mee naar huis, zodat ik mijn gasten ook zo’n leuk beetje honing aan kan bieden bij de muntthee. Laatst kreeg ik ergens de honing in zo’n klein glazen potje, schattig toch?

Proost!
Proost!

Weten jullie nog leuke theerecepten?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 Comments
 • Joyce
  31 juli, 2013

  wat een gezellige foto’s :)! ik ben niet heel veel creatiever dan theezakjes en af en toe muntthee, haha!

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Bedankt Joyce! :)
   Ik drink ook het vaakst gewoon thee van theezakjes hoor, dat is toch het makkelijkst. ;)

 • Fashiable | Nanne
  31 juli, 2013

  Dan ga ik toch voor de verse muntthee. Verder vind ik Minty Marocco, Andalucia, rooibos en English blend heel erg lekker :)

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Oeh ja rooibos! Dat vind ik ook heel lekker. :)

 • Arja
  31 juli, 2013

  Wat een leuke foto’s!!
  Mijn favorieten zijn muntthee en groene thee…heerlijk!
  Liefs x Arja

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Bedankt Arja! x

 • The Beauty Suitcase
  31 juli, 2013

  Verse muntthee met honing, mijn favoriet!

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Haha cool. :)

 • Nancy
  31 juli, 2013

  Mmmm… die gember met citroenthee lijkt me errug lekker, zowel hot als cold. Snel eens uitproberen. Vanmiddag in de kringloop Baarn dacht ik nog aan je theekopjesverzameling toen ik langs het servies liep, grappig. Wat een mooi topje heb je aan op de foto’s trouwens…..

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Dankjewel! Wat leuk dat je aan me dacht haha! :D
   Dat topje komt van Kringloop de ARM in Hoograven ^ ^.

 • Peps
  31 juli, 2013

  Ten eerste: wat ben je bruin!

  Ten tweede: de ginger-lemon thee lijkt mij ook heerlijk – ik ga het ook proberen! Trouwens, toen ik een keer in Dublin was, heb ik een pot warm water met citroen besteld. En dat was ook precies wat ik kreeg. Maar het was lekker!

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Haha thanks Peps! Ik ben wel een beetje bruiner geworden, maar bij deze foto is het denk ik ook voor een belangrijk deel de lichtval geweest. ;)
   Haha grappig he hoe zoiets simpels toch zo lekker kan zijn!

 • Laura - what about her
  1 augustus, 2013

  Ohhh fijn, verse thee!

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   :-)

 • Bo
  3 augustus, 2013

  Superleuke foto’s! Als Marokkaanse ben ik dol op Marokkaanse verse muntthee. Wel op z’n tijd hoor haha, drink het niet dagelijks ^_^

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Oh gaaf! Ik heb een tijd lang wiskundebijles gegeven aan een meisje in een Marokkaans gezin en daar kreeg ik dan wel eens speciale Marokkaanse thee. Ook heerlijk! En altijd veel heerlijke koekjes :)

 • Bertine
  4 augustus, 2013

  met citroen erin vind ik altijd heerlijk voor de zomer!

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Ja lekker fris! :)

 • Lievehelpwatmoetikaan
  5 augustus, 2013

  Aaah, I love tea!

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   Haha me too! :)

 • Evey | Style Spy
  6 augustus, 2013

  Die frisse limonade thee klinkt erg lekker!

  • Sabine
   8 augustus, 2013

   :D Ik vind hem heerlijk!

 • Josephine
  15 augustus, 2013

  Aaah wat zijn de foto’s leuk joh! Ik hou totaal niet van gember, waarschijnlijk omdat het van kleins af aan al in het eten zit bij ons thuis en ik vind het niet lekker, maar verse muntthee is heerlijk!

  • Sabine
   15 augustus, 2013

   Bedankt Josephine! :D Haha ik vind het juist door eten ook zo heerlijk! Grappig hoe smaken kunnen verschillen :)