Upcyling DIY’s

Posted on 2 min. leestijd

Als ik naar kringloopwinkels ga doe ik dat met het idee om kleding, elpees, of interieurspullen te kopen om ze vervolgens te gebruiken zoals ze ooit bedoeld waren, dus om ze respectievelijk te dragen, af te spelen, of in mijn interieur te gebruiken. Kringloopwinkels zijn echter ook heel handig als je zelf gebruiksvoorwerpen wilt creëren. Je kan hiervoor onderdelen goedkoop bij kringloopwinkels kopen. bikerbootsZo liet ik eens in een DIY zien hoe ik van normale laarzen die ik bij een kringloopwinkel gekocht had, studded biker boots heb gemaakt (klik hier voor deze DIY). Maar die laarzen waren oorspronkelijk natuurlijk ook bedoeld om gedragen te worden.

Een ander alternatief is om tweedehands spullen te gebruiken op een hele andere manier. Als op deze manier oude spullen meer waard worden wordt dit ook wel ‘upcycling’ genoemd. Zo zijn er een hoop creatieve dingen te doen met elpees, jullie kennen vast wel de elpeeschaal en de elpeeklok:

 bowlclock

En ik was laatst helemaal enthousiast toen ik zag hoe deze peertjes hergebruikt werden:
peertjesEn van de week kwam ik op www.lampen24.nl de volgende hanglamp tegen:

lampDaar begon het DIY-gevoel toch wel van te kriebelen. Het lijkt me superleuk om bij kringloopwinkels op zoek te gaan naar mooie glazen en bestek om vervolgens zelf zo’n lamp na te bouwen.

Of wat denk je van het volgende. Dit vond ik misschien wel de tofste van allemaal. Een autowrak als kippenhok!

kippenhokautoDat is toch supertof? Hoe leuk moet het zijn om dat te maken?

Afijn, jullie begrijpen, ik heb onwijs veel zin om zo’n projectje op te pakken. Helaas houd ik niet zo van die elpeeschalen en -klokken, heb ik eigenlijk geen behoefte aan een nieuwe hanglamp, en heb ik al een mooi tweedehands kippenhok, dus ik ga nog even doorzoeken naar een ander projectje. Of zal ik toch dat met die peertjes proberen?

Weten jullie misschien een leuk DIY-projectje dat ik op me zou kunnen nemen? En hebben jullie zelf wel eens iets gemaakt van andere oude producten?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Comments
 • Joyce
  7 september, 2013

  haha, die laatste vind ik briljant!

  • Sabine
   9 september, 2013

   Haha ik ook!

 • Britt
  7 september, 2013

  Dikke like voor die peertjes, superlief is dat! Leuk voor in m’n studentenkamer :D

  • Sabine
   9 september, 2013

   Ja! Hoe bevalt je studentenkamer tot nu toe? En waar woon je eigenlijk op kamers?

 • mw ekster
  8 september, 2013

  de peertjes zijn echt gaaf!! LIKE

  • Sabine
   9 september, 2013

   Haha vind ik ook. Like!

 • Boerin22
  9 september, 2013

  Ik naai kleding van retro (gordijn)stoffen.

  • Sabine
   9 september, 2013

   Wat supergaaf! Echte unieke stukken dus. :)

 • Nancy
  9 september, 2013

  Die peertjes zijn inderdaad schattig. Ik denk dat ik bij de lamp toch wat rare reacties ga krijgen als ik eters heb. En die elpeeschaal, nee dat kan niet waar zijn, Steely Dan, die plaat wil ik hebben, om hem zo te misbruiken is bijna heiligschennis. Dat gevoel krijg ik ook altijd als boeken hergebruikt worden, snik. De auto en de kippetjes vind ik zoooo leuk, maar ik kan me voorstellen dat je dat niet naar je achtertuin gaat slepen, meer iets voor bij een oude boerderij in een Frans dorpje of zo..

  • Sabine
   9 september, 2013

   Haha heiligschennis, daar zit wel wat in. Ik denk inderdaad dat die auto ook wel iets te veel plek in de tuin zou innemen. Maar als je een grote boerderij hebt én goedkoop aan zo’n autowrak kan komen, dan is het zeker leuk. :)

 • Bertine
  9 september, 2013

  die auto als kippenhok is super leuk!!

 • Cuisine Céline
  10 september, 2013

  Ik vind altijd erg veel ideetjes op Pinterest ;-)

 • Daniëlle
  20 september, 2013

  Oeoeoeoee, die peertjes zijn erg cool!