I Like Waste!

Posted on 1 min. leestijd

De naam van m’n blog, TrashFashion, had ik een beetje voor de grap gekozen. Tweedehands kleding is misschien wel weggedaan, maar echt ‘afval’ is het toch niet. Dat afval toch wel heel veel te bieden heeft bewijst Saskia Zweers van iLikeWaste.nl! Van afval maakt zij de leukste producten.

trashfashionn_collage

Saskia is een groot voorstander van hergebruik. Ze doet dit zelf dan ook graag. Zo wist ze me te vertellen dat haar eigen interieur ook grotendeels van kringloopwinkels komt. (Dat vind ik natuurlijk altijd leuk om te horen!) Maar met haar webshop maakt zij het voor anderen ook weer extra makkelijk om spullen te hergebruiken! Dit was voor haar ook de reden om haar webshop te beginnen. Ze vind het belangrijk om mensen aan het denken te zetten over hun weggooigedrag. Hergebruik is beter dan weggooien. Zoals Saskia zegt: “Afval bestaat eigenlijk niet.” en dat bewijst ze met haar webshop! Hier zijn wat voorbeelden van de producten van ILikeWaste:

  • Er zijn schoudertassen, gemaakt van oude gordijncoupons en textielresten.
recycle_tas_paars_rood
  •  Ook worden er leuke buttons verkocht, gemaakt van oude frisdrank- en bierdopjes.

dopje1     dopje2     dopje3

  • Van oud kaarsvet worden nieuwe kaarsen gemaakt. Vooral de kaarsen in de lege eierdopjes vind ik erg leuk! Ook heel gezellig voor op tafel met Pasen!

fleskaars           eierkaarsjes

 

Ook leuk: al Saskia’s producten zijn handgemaakt, in Nederland. Ook dat is natuurlijk duurzaam!

Neem dus zeker eens een kijkje op iLikeWaste.nl!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments