TrashFashion op Soothsayer!

Posted on 2 min. leestijd

Wat hebben André Kuipers, Marco Borsato, Youp van ’t Hek en ikzelf met elkaar gemeen?

soothsayerpeepzGeen idee? Dan zal ik het maar zeggen: 

Wij zijn allevier voorspelbaar!
We zijn namelijk keuzeopties bij het programma Soothsayer. Het onderstaande stukje stond op de website van Radboud Universiteit Nijmegen:

Bron: website Radboud universiteit
Bron: website Radboud universiteit

Ongelofelijk maar waar, ik ben zo trots! Ik word gewoon in één rijtje genoemd met André Kuipers! Het is echt heel gaaf, zelfs de website Tweakers heeft erover geschreven (klik hier om het artikeltje op Tweakers te lezen).

Het programma zit als volgt in mekaar: Je kan een taalmodel kiezen wat gebaseerd is op teksten van Wessel Stoop (de ontwerper van het programma), André Kuipers, Marco Borsato, Youp van ’t Hek, of mijn persoontje! Als je dan wat gaat typen geeft het programma suggesties om je woorden aan te vullen of voor woorden die erop volgen! Hier een printscreentje van toen ik het gebruikte:

soothsayer_printscreenIk vond het supergaaf! Alle paarse tekst heb ik dus verkregen door alleen maar op spatie te drukken. Dit waren dus de suggesties van het programma. Zo leer je jezelf nog eens kennen! Zo heb ik het vaak over de Emmaus in de binnenstad van Utrecht, koop ik blijkbaar vaak spullen voor €2,- en gebruik de woorden ‘een beetje’ een beetje vaak. Dit programma is dus ontwikkeld om tekst voor je in te vullen, zo kan je toetsaanslagen besparen.

Jullie kennen mij natuurlijk al een beetje, maar kennen jullie jezelf ook? Soothsayer geeft namelijk ook de optie om een taalmodel op basis van je eigen tweets te gebruiken! Superinteressant en zeker de moeite waard om eens te proberen! Klik hier om naar het programma te kijken.

Bedankt voor dit toffe resultaat Wessel Stoop en bedankt dat TrashFashion hier deel van mocht uitmaken! Lang leve de wetenschap!

Bron foto Youp van ’t Hek
Bron foto André Kuipers
Bron foto Marco Borsato

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Josee van den Berg
  19 oktober, 2013

  Nou zijn al die pakken van astronouten gewoon nieuw in de winkel gekocht. Dus heb je zelfs een streepje voor op Andre.
  Hoe is die Wessel Stoop nou weer aan Trashafshion gekomen?

  • Sabine
   12 november, 2013

   Haha zo is het maar net!
   Ja zo leuk, via Hannah die in dezelfde afstudeergroep als hij zat! :)