Nieuw in het Schoenenmuseum: Chanel bij de kringloop

Posted on 2 min. leestijd

Er staat weer een nieuw paar schoenen in het Schoenenmuseum: Chanel laarsjes van de kringloop! (Klik hier om naar het Schoenenmuseum te gaan.)

Op 30 mei 2012 plaatste ik een stukje over Chanel bij de kringloop (klik hier om die te lezen). Nu was ik onlangs bij de kringloop Woerden  -een hele leuke kringloopwinkel trouwens- en wat zie ik daar staan: een paar laarsjes van het merk Chanel!  Voor €15,00! Voor schoenen van de kringloop dus misschien wat duur, maar niets dus voor zo’n prachtig paar laarsjes.

ChanelMerkkleding is bij de kringloop altijd interessant omdat merkkleding meestal van goede kwaliteit is en dus een tweede leven echt wel verdient, maar designerspullen en zeker haute couture van Chanel kom je helaas niet heel vaak tegen. Dit was dus een geweldige vondst! de laarsjes van achterenWat toch wel een beetje blijft knagen is de gedachte: is het echt of is het nep. Ik liet de laarsjes zien aan een paar vriendinnen en die waren erover verdeeld. Nou moet ik zeggen dat als je het niet weet, maakt het dan echt uit? Als het al nep Chanel laarsjes zijn dan zijn het prachtig afgewerkte leren laarsjes met een leren voering en een schitterende hak. Sowieso fantastische schoenen dus.

laarsjes van de zijkantKan iemand uitsluitsel geven? Hoe  herken je de echte Chanel van de nep?

Chanel logoDe laarsjes zijn trouwens maat 36. Daar kom ik met mijn ruime maat 39 echt niet in. Dus toch een miskoop? Nee hoor, mijn (geadopteerde) zusje Tjoe-tjoe heeft maatje 36 en is met haar 1.60 meter dol op laarsjes met hele hoge hakken.  En laat zij nou net in de maand september het een en ander te vieren hebben wat een cadeautje verdient.  Dat brengt me op het volgende: de kringloopwinkel als bron van cadeautjes. Maar daarover weer een volgende keer meer.

laarsjes

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • Lisa
  16 oktober, 2013

  Hoi Sabine, wat leuk dat je ze meenam. Zelf heb ik recentelijk tweedehands GUCCI pumps tweedehands gescoord. Ik snap dat het knaagt. Waarschijnlijk heb je al flink onderzoek gedaan. Het is alvast een goed teken dat CHANEL met hoofdletters geschreven staat. Staat er toevallig een nummer in de laarzen? (Chanel bags and shoes do not have embossed serial numbers. If a seller claims that thier shoes have serial number- do not waist your time and move on to the next listing) Als de site gelijk heeft moet er dus geen nummer in staan. De laarzen moeten sowieso van echt leer zijn. (Know that genuine Chanel shoes are made out of calfskin, and in some cases, 100 percent lambskin.)
  Staat er ergens op de laarzen ‘made in ….’ De afkomst is ook erg belangrijk, dus geen made in China of zoiets dergelijks. Misschien kun je een bezoekje brengen aan een officiële Chanel winkel? Hoop dat jullie er ooit achter komen. Fijn dat ze er veel plezier van heeft! Sowieso een goede vondst dus. Ik blijf ook zeker zoeken naar designers items. Liefs.

  • Sabine
   12 november, 2013

   Bedankt voor je leuke en uitgebreide reactie Lisa! :D
   Ik heb geen nummer kunnen vinden en volgens mij stond er made in Italy in de schoenen, dus ik houd goede hoop. :)
   Wat leuk van je Gucci pumps!

 • Arja
  16 oktober, 2013

  Wat zijn ze mooi!
  En de kringloop in Woerden is zeker leuk, ik heb een tijdje in Montfoort gewoond en kwam dus regelmatig in Woerden :).
  Leuk dat je meteen een origineel en mooi cadeau hebt gevonden!
  Hoe is het in Amerika?
  X Arja

  • Sabine
   12 november, 2013

   Hey Arja, wat leuk dat jij ook bij Woerden geweest bent! :D
   Amerika was supergaaf, inmiddels weer terug. :)

 • mw ekster
  18 oktober, 2013

  Wow! Wat mooie schoentjes! Zat je niet te wensen dat je een maatje 36 had;-)? Geen idee, of ze echt zijn of niet. Made in italy is een goed teken!

  • Sabine
   12 november, 2013

   Haha stiekem een beetje misschien. ;)

 • Peps
  18 oktober, 2013

  Ah, ze zijn geweldig! Maar wel pijnlijk denk ik (ik ben de laatste jaar een kenner geworden ;))

  • Sabine
   12 november, 2013

   Haha wij dames hebben het toch maar zwaar. ;)

 • Nel
  22 oktober, 2013

  Mooi zeg! Haute couture zijn ze trouwens sowieso niet, lijkt me, als ze van Chanel zijn dan uit een pret-a-porter-collectie van dat merk.

  • Sabine
   12 november, 2013

   Bedankt!