Tweedehands Boxershorts

Posted on 3 min. leestijd

Zoals jullie weten ben ik niet bepaald vies van tweedehands kleding. Ik denk altijd: Als het schoon ruikt, schoon voelt en het er schoon uit ziet, dan is het wat mij betreft ook gewoon schoon genoeg. En als ik er toch over twijfel heb ik nog de tip van m’n moeder: zet het een half uurtje in een emmer water met een scheutje dettol. Geen bacterie die dat overleeft. Toch is er één item waar ik wel echt wat langer over heb staan dubben: een boxershort.

BoxerDit is hem. Hij lag bij Kringloopcentrum Eemnes voor €0,30. Ik zocht nog naar een luchtig kort broekje voor op vakantie in de zomer en ik vond het printje van deze boxer zo leuk! Maar ja, het was wel een boxershort, die een wildvreemde man ooit gedragen heeft. Dus zelfs al zit er geen bacterie meer in, toch blijft het een raar idee.

Gelukkig kon ik me er nog relatief makkelijk overheen zetten en ik heb er al twee zomers heel veel plezier van gehad:

Sicilie

boxer

Ik hoor jullie denken.. GADVER!!
Dat kan ik me ook best wel voorstellen. Maar gelukkig is er nu ook een manier waarop tweedehands boxershorts opeens wel heel aantrekkelijk worden: Van Hulley!
Van Hulley verkoopt namelijk geen tweedehands boxershorts van vreemden. Nee, voor €27,50 maakt Van Hulley voor jou een prachtige nieuwe boxershort van je eigen oude overhemd!

VHOp de website van Van Hulley is het volgende te lezen:

Bijna elke man heeft wel een overhemd waaraan hij erg gehecht is: dat ruitje van je eerste date, dat streepje uit New York, of die bijzondere print voor dat feest…. Maar dragen kan niet meer, de boord is versleten. Wegdoen?? Welnee: de rest van de stof is nog veel te mooi om meteen als poetslap gedegradeerd te worden. En wat blijkt: uit een overhemd met lange mouwen maak je precies een boxershort: een Van Hulley.

boxerswaslijn3Ik herken dat zo goed! Aan sommige kleding ben ik gewoon echt gehecht, omdat ze me aan bijzondere moment doen denken. Zelfs als ik ze nooit meer draag, omdat ze versleten zijn, er een blijvende vlek in is gekomen of ze niet meer passen, kan ik het niet over m’n hart verkrijgen het weg te doen.
En wat het nog leuker maakt is dat de boxers worden gemaakt door een groep vrouwen in Groningen die een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Dit soort sociale initiatieven vind ik altijd fantastisch.

naaiatelier5

Ik vind Van Hulley echt een voorbeeld van hoe recyclen en maatschappelijk verantwoord ondernemen gewoon leuk kan zijn! Bovendien biedt het je de mogelijkheid om toch een tweedehands boxer te kunnen dragen, als je een tweedehands boxer van de kringloop geen fijn idee vindt.
Als ik een man was zou Van Hulley dan ook ideaal zijn voor mij! Maar het is natuurlijk ook een leuk cadeautje! Dus misschien kan ik eens kijken of m’n vriend nog een oud overhemd heeft die hij eigenlijk niet los kan laten.

Zijn jullie ook wel eens te gehecht aan oude kledingstukken om ze weg te doen? En hoe denken jullie over mijn tweedehands boxershort? Leuk of toch maar vies?

naaiatelier2

Alle afbeeldingen komen van de Van Hulley website (copyright: Carina Dolfing). Behalve de eerste foto’s en de foto’s waar ik zelf op sta, maar dat zou ook heel raar zijn.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 Comments
 • Esther - Mango Sorbetto
  24 april, 2013

  Ach jij draagt er toch zelf nog een slipje onder neem ik aan? En dan flink ontsmet met dettol vind ik wel dat het te doen moet zijn ;) hij is leuk trouwens! En goed initiatief is dat Van Hulley zeg. Zal ik eens tegen mijn vriend zeggen, die heeft zoveel oude overhemden haha

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Haha ja dat klopt. Bedankt!

 • Britt
  24 april, 2013

  Superleuk! Zowel jouw short (staat je goed!) als het initiatief. Wel prijzig voor een boxershort maar ontzettend tof!

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Thanks Britt! Leuk om te horen :)

 • Ilona -Kleedmeaan.nl
  24 april, 2013

  Wat een leuk idee, zo’n Van Hulley! Persoonlijk (hoewel ik dol ben op kringlopen) vind ik denk ik vooral de gedachte dat een oude vieze man (of wellicht een leuke jongeman, maar daar denk ik dan weer niet aan :P) dit heeft gedragen niet prettig. Maar op zich, als je dat idee uit je hoofd kan zetten, is er natuurlijk niets mis mee ;-)

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Haha ik had er inderdaad ook nog niet aan gedacht dat ie wel eens van een hele leuke jongeman geweest had kunnen zijn!

 • sharon
  25 april, 2013

  Wauw! Die van jou is ook gewoon echt mooi!! Haha!! Ik zou het zelf nog niet durven, maar dat heeft meer te maken met mijn figuur dan dat ik er vieze gedachten bij zou hebben… Ik ben ook zeer van de “als het voor mij schoon voelt, is het ook schoon..”
  Al erg vaak gehoord dat ik leuke kleding heb, van mensen waarvan ik weeeeet dat ze het al verafschuwen om via marktplaats of de kringloop iets tweedehands kopen…
  Want stel je voor dat het van een oud vrouwtje is geweest die er in is gestorven… Nouja, ik vind het niet erg: als het er mooi uitziet, doet een wasmachine al vaak genoeg wonderen :)

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Thanks Sharon! En ik ben het er helemaal mee eens. Lang leve de wasmachine!

 • Eva
  25 april, 2013

  Wat een leuke boxershort. Staat je echt prachtig !

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Dankje! :)

 • Jolijn Creutzberg
  25 april, 2013

  Beste Sabine, wat ontzettend leuk dat je op je blog aandacht besteedde aan dit initiatief, waar ik op dit moment mijn ziel en zaligheid in stop. En met heel veel plezier! Dank voor dit spontane initiatief van jouw kant! Misschien nog leuk om te vermelden dat je ook een bon kan bestellen als cadeau, voor het geval je op zoek bent naar iets origineels (altijd lastig voor een vent, vind ik namelijk…!). Groeten, Jolijn
  (en nu even weer uitvinden hoe ik die link kan tweeten, hoe ging dat ook al weer…;-))

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Bedankt Jolijn! Hartstikke leuk dat je een reactie achterlaat! En ga zo door met Van Hulley!

 • mariette meijers
  25 april, 2013

  He Sabine,

  Wat leuk!
  Ik vindt van Hullie inderdaad een beetje duur maar even denkend aan de dichter des vaderlands die van zijn vriendin een boxer kreeg met een elastiek met de tekst:’dichter des vaderlands’ en waar hij dan weer zoveel zelfvertrouwen uit putte, dan is het erg het geld waard. Bovendien zijn bedrijven als dit helemaal duurzaam, de menselijke maat en daardoor erg sympathiek.
  Ik val trouwens helemaal voor het oranje koordje op een van de foto’s. Groetjes

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Haha ja, Ramsey Nasr tilt het dragen van een boxer naar een hoger niveau. ;)

 • Marielle
  25 april, 2013

  Ik vind hem echt super tof!

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Dankje Marielle!

 • Rosie
  25 april, 2013

  Hmm ik heb echt geen idee of ik dit zou dragen maar jou staat het echt super goed! Over het algemeen draag ik ook graag tweedehands kleding, daar heb ik ook absoluut geen problemen mee maar ik weet niet of dit mij nou nét iets te ver gaat of dat ik het wel zou doen haha!

  xo Rosie

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Haha ja ik vond het ook lastig ;)

 • Cindy
  26 april, 2013

  Staat hartstikke leuk, ik denk dat je vooral moet oppassen dat de broek niet een boxer uitstraling heeft (alsof je je broek vergeten bent). Ik ben best gehecht aan kleding en ben nu ook bezig met recyclen. Onder andere door dit: http://tinyurl.com/bvr9fe4 te maken van mijn oude spijkerbroeken.

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Haha goede tip!
   Maar Cindy, supertof dat spijkerbroekenophangsysteem! Heb je deze op de foto ook daadwerkelijk zelf gemaakt of is dit een voorbeeld van internet. Hij ziet er echt gaaf uit!

   • Cindy
    3 mei, 2013

    Dit is een voorbeeld van internet :) Ik ben er nog mee bezig, gaat een beetje traag aangezien ik geen naaimachine heb en alles gewoon lekker met de hand moet doen (draadje door oog van de naald +10 minuten :P)

 • mille pagine
  27 april, 2013

  Wat een superleuk (en goed!) initiatief is dat zeg! Ik ga het onthouden. En dat broekje/die boxershort staat je ontzettend leuk. Had er nooit iets anders achter gezocht als je het hier niet zo open verteld had.

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Thanks! Wat een leuke reactie!

 • Josephine
  29 april, 2013

  Haha wat is dat grappig! Je ziet niet dat het een boxershort is, ziet er leuk uit.

  • Sabine
   2 mei, 2013

   Bedankt Josephine! :)

 • Christmas Carol
  2 mei, 2013

  Wat een goed initiatief! Ben zelf inderdaad niet zo van tweedehands ondergoed, maar er lopen ook mensen rond die niks moeten hebben van tweedehands schoenen, terwijl ik zoveel mooie tweedehands schoenen heb gevonden.

  • Sabine
   3 mei, 2013

   Ja klopt! Tweedehands schoenen worden soms ook vies gevonden! Leuk dat je zoveel mooie gevonden hebt tweedehands!