Xmas Challenge | day 1+2: Christmas Movie + Wishlist 2013

Posted on 3 min. leestijd

Daar is ie dan: M’n eerste echte artikeltje van de 25 days of Christmas Blogging Challenge! Vandaag vertel ik jullie iets over mijn favoriete kerstfilm en deel ik mijn kerstverlanglijstje met jullie.

XmasBloggingChallengeDay1and2Toen ik nadacht over mijn favoriete kerstfilms kwam als eerste Love Actually in me op, maar na wat langer denken besefte ik me toch dat mijn favoriete kerstfilm allertijden Billy Elliot is. Billy Elliot is misschien geen ‘standaard kerstfilm’, maar kerst speelt er wel een rolletje in en dat vond ik reden genoeg om deze prachtige film in het winterzonnetje te zetten.
Billy Elliot is een film over het gelijknamige jochie dat opgroeit in een arm mijnersstadje in het noorden van Engeland. Zijn vader en broer zijn ook mijnwerkers, maar ze zijn in staking, wat leidt tot toenemende armoede en wanhoop. Tegen deze aangrijpende achtergrond en onder begeleiding van prachtige muziek van T-Rex en the Jam zien we hoe Billy het balletdansen ontdekt, tegen de wil van zijn vader in.
Absoluut prachtig acteerwerk van Julie Walters als de balletjuf en Gary Lewis als de vader van Billy.
Billy_Elliot

Bron afbeelding Billy Elliot

Je kan hier klikken voor een trailer op YouTube, maar eigenlijk vind ik dat deze trailer de film geen eer aandoet. Helaas kon ik geen betere vinden. Ik zou je dus echt aanraden de film zelf te gaan kijken.
Dit klinkt misschien ongeloofwaardig, maar het is echt echt echt waar: toen m’n moeder en ik deze film voor het eerst zagen waren we er zo van onder de indruk dat we hem een maand lang elke dag (elke dag!) hebben gekeken. Dat zegt toch wel wat.

En dan nu mijn wishlist voor de feestdagen van 2013. Ik heb hem bescheiden gehouden. Gewoon wat kleinigheden die ik wel verlang. Dus wil je nog een cadeautje voor me kopen, dan heb je hier misschien wat aan:

1. Een leuke baan!
Ik ben nu een paar maanden afgestudeerd en ben ook een maand op vakantie geweest. Nu is het toch wel tijd om echt aan de slag te gaan. Maar ik heb er goede hoop op dat ik binnenkort een leuke baan ga vinden.

2. Chocola waar je slank van wordt!
Ik heb het Sinterklaas al meerdere jaren gevraagd, maar ik heb het nog nooit gekregen! Gewoon een reep lekkere romige chocola waar je van afvalt als je het eet! (En dan bedoel ik dus geen dieetrepen ofzo, want ik wil daarnaast natuurlijk gewoon net zoveel kunnen eten als ik zin in heb.)

3. Een apparaatje om de tijd stil te zetten!
Er zijn zoveel dingen die ik wil doen, maar helaas maar zo weinig uren in een dag. Daarom wil ik wel iets waarmee je de tijd stil kan zetten zodat ik alles kan doen wat ik wil.

4. Een oneindige opbergruimte!
Ik wil iets waar ik alles in kwijt kan wat ik maar wil hebben. Het is ontzettend verslavend om te kringloopwinkelen, maar het nadeel is dat je huis op een gegeven moment overvol raakt. Om deze hoarder-symptomen te verdoezelen wil ik graag een kist of een doos ofzo, waarin alles in kan verdwijnen, maar waar ik het ook weer uit kan halen.

5. Een bad!
Ik heb een ontzettende hekel aan douchen. Ik moet mezelf er echt toe zetten. In bad gaan vind ik daarentegen heerlijk! Helaas heb ik geen bad, maar als iemand die gratis in mijn huis zou willen aanleggen, heel graag! Doe maar zo eentje op pootjes, da’s leuk! Die op de foto hieronder wil ik wel.

bad

Bron afbeelding bad

Nou ik denk dat jullie hier wel iets mee kunnen toch? Ik kijk er nu al naar uit om alles uit te pakken!

Bedankt voor het lezen! Wat is jullie favoriete kerstfilm?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Joyce
  2 december, 2013

  wat ontzettend leuk dat je ‘m ook doet! originele wishlist trouwens, als ik ooit afslank chocolade uitvind, ben je de eerste die het hoort ;)

  • Sabine
   3 december, 2013

   Haha thanks Joyce! Daar houd ik je aan! ;)

 • Bertine
  2 december, 2013

  favo kerstfilm.. hmm ik weet niet of ik die heb haha! ik vind alle romantische kerstfilms wel leuk!

  • Sabine
   3 december, 2013

   Ja romantiek past ook goed bij de kerst vind ik :)

 • Peps
  10 december, 2013

  Haha prachtige wenslijst! Ik kan me er wel in vinden en vind het helemaal bij jou passen :P