I am Recycled

Posted on 3 min. leestijd

Onlangs liet ik jullie onze tweedehands platenspeler en elpeeverzameling zien. Ik vind zo’n platenspeler niet alleen sfeervol vanwege de muziek, ik vind het er ook gewoon gezellig uitzien. Wat ik echter wat minder gezellig vond was het feit dat al onze elpees gewoon los tegen een stoel aan leunden. Ik wilde dus iets moois om ze in te bewaren.
Tijdens mijn zoektocht kwam ik de webshop met woonartikelen van I am Recycled tegen. Daar vond ik bij hun categorie opbergwaar ik deze gave opbergbak, gemaakt van een oude veilingkist:

opbergbak

I am Recycled is een organisatie opgericht door de inspirerende ondernemers Esther en Nanda.

Esther en Nanda
Esther en Nanda

De woonartikelen van I am Recycled zijn allemaal handgemaakt van voornamelijk gebruikte materialen en restmaterialen. Daar wordt TrashFashion natuurlijk helemaal blij van! Ik ben dol op dit soort kringloopinitiatieven. Vooral als ze zo mooi uitgewerkt zijn. De afmetingen van de bak zoals ze op de site vermeld stonden zouden precies geschikt moeten zijn voor m’n elpees. Ik besloot daarom de opbergbak te kopen, hij kostte €39,95 inclusief verzendkosten. Drie dagen na bestelling had ik hem al in huis en de elpees zaten als gegoten! Zo staat hij nu in m’n kamer:

De opbergbakWat me minstens evenveel aansprak als het hergebruik van materialen was dat de producten van I am Recycled voornamelijk gemaakt worden door mensen die buiten de reguliere arbeidsmarkt vallen. Hun enthousiasme, inzet en toewijding resulteren in prachtige, duurzame en kwalitatieve woonartikelen. I am Recycled strijkt dan ook niet zelf alle eer op. Bij hun producten geven zij aan wie eraan gewerkt hebben. Zo komt mijn mooie opbergbak van sociale werkplaats De Wambeek te Velp.

Op De Wambeek verrichten mensen met een arbeidsbeperking voor I am Recyled werkzaamheden, zoals het opschuren, schilderen en lakken van producten en het eventueel repareren van kleine beschadigingen. Hieronder zie je een van de medewerkers van De Wambeek.

Medewerker op De Wambeek
Medewerker op De Wambeek

Ik vind het zo goed dat hij zo enthousiast is over zijn werk. Hij zegt dat hij en zijn collega’s het ervaren als echt werk, maar dit is natuurlijk ook echt werk. De kist die ik thuis heb staan, dat is echt vakwerk. Als je mij een oud kistje, een schuurmachine en wat verf had gegeven, dan had ik er niet zo’n mooi eindproduct uit kunnen toveren. Maar de medewerkers van De Wambeek kunnen dat wel! Kijk hoe strak in de lak dat kistje geworden is!

Strak in de lakBijzettafeltjeWaar ik trouwens ook erg over te spreken ben, zijn de wieltjes onder de bak. Ze rijden zo heerlijk soepel!

Maar I am Recycled heeft meer te bieden dan enkel opbergwaar. Zo hebben ze onder andere ook zitwaar, bijzetters en sfeermakers voor in huis. Ik vond bijvoorbeeld ook dit bijzettafeltje zo mooi:

Dit bijzettafeltje is gemaakt van oude tafelpoten en van resthout uit een palletfabriek.

Ik ben helemaal verliefd geworden op I am Recycled. Het hergebruik van producten, het originele, unieke en kwalitatieve aanbod én de enthousiaste mensen die aan de productie meewerken, what’s not to like? Ik zou iedereen dan ook zeker aanraden om eens een kijkje te nemen op de website van I am Recycled.

En als dit al niet genoeg redenen waren ga ik jullie er nóg eentje bij geven. Als je bij een besteding vanaf €25 vermeldt dat je via TrashFashion gekomen bent, dan krijg je een leuk setje magneetjes t.w.v. €9,95 cadeau. Deze magneetjes zijn gemaakt van oude bladmuziek, woordenboeken en landkaarten en ook deze zijn vervaardigd door mensen met een arbeidsbeperking.

magneetjes

Wat vind jij van de producten van I am Recycled?

Bronnen:

Foto Esther en Nanda
Foto van de Wambeek
Foto bijzettafeltje
Foto magneetjes

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 Comments
 • Joyce
  30 januari, 2013

  hee wat leuk zeg :)

  • Sabine
   4 februari, 2013

   Thanks Joyce :)

 • MarCreaties
  30 januari, 2013

  Wauw heel erg gaaf!
  Zelf zou ik er denk ik alleen geen €40 voor over hebben, zou het dan eerder zelf maken met dingen uit de kringloop, is toch weer een stuk goedkoper én leuker vind ik :)

  • Sabine
   4 februari, 2013

   Dat kan ik me heel goed voorstellen! En normaal ben ik juist zelf best gierig! Maar omdat deze producten op sociale werkplaatsen gemaakt zijn vind ik het het juist helemaal waard. :)

 • emmy
  31 januari, 2013

  Heel leuk! Leuke spullen!

  • Sabine
   4 februari, 2013

   Dankje Em!

 • Bertine
  1 februari, 2013

  ooh wat goed!!

  • Sabine
   4 februari, 2013

   Leuk dat je dat zegt Bertine!

 • Cindy
  2 februari, 2013

  Toffe site! Ze hebben ook leuke schilderijtjes zag ik :D!

  • Sabine
   4 februari, 2013

   Ja hè! die vond ik ook al zo leuk! :D