Internationaal Kringlopen: Vintage Vienna – Kringlopen in Wenen

Posted on 3 min. leestijd

Afgelopen kerstvakantie hebben mijn vriend en ik een kleine roadtrip in het oosten gemaakt. Met kerst waren we bij zijn familie in Polen, daarna gingen we naar Bratislava en we sloten de vakantie af in Wenen.
Van tevoren had ik helemaal niet gepland om tijdens onze trip te gaan winkelen. Ik houd zelf eerlijk gezegd niet zo van winkelen als ik op vakantie ben, ik calculeer ook nooit extra ruimte voor aankoopjes in, dus dan is het aan het eind van de vakantie altijd weer proppen geblazen. Echter, toen we in Wenen recht tegen een kringloopwinkel aanliepen moest ik er natuurlijk wel even naar binnen!

Humana People to People Logo_V03_Single Layer Het betrof een vestiging van ontwikkelingsorganisatie Humana die onder andere kleding inzamelt en verkoopt om ontwikkelingsprojecten in Afrika te steunen.

Wat ik ontzettend grappig vond aan deze kringloopwinkel waren de typische streekproducten die je in een Nederlandse kringloopwinkel niet snel tegen zou komen. Daarvan wil ik jullie een paar voorbeelden laten zien.

Het meest typische voorbeeld vond ik deze als klederdracht ogende jurken:

Oostenrijkse jurkjes

Een heel rek vol ermee! Ik kreeg er een beetje een ‘the sound of music’-gevoel bij.

Ik vond Humana helaas wel een behoorlijk dure kringloopwinkel. Voor zo’n jurk vroegen ze bijvoorbeeld al zo’n €20,00. Gelukkig had ik eerlijk gezegd sowieso niet echt interesse in één van deze jurken. Het feit dat Humana met hun opbrengst ontwikkelingsprojecten steunen maakt natuurlijk wel een hoop goed.

Het volgende geinige vond ik het uitgebreide aanbod in skikleding:

SkikledingNou is dat eigenlijk niet helemaal eerlijk, want zoals ik hier al vertelde ligt er bij Nederlandse kringloopwinkels ook vaak skikleding en heb ik mijn hele wintersportoutfit bij kringloopwinkels vandaan. Toch vond ik het hier dan opeens weer heel typisch.

Dit vond ik ook leuk, deze typische jagersjas:

JagersjasDie is vast lekker warm. Net als de volgende jassen, die juist weer voor de Oostenrijkse dames bedoeld zijn:

BontjassenIk ben in mijn leven in redelijk wat kringloopwinkels geweest, maar ik heb nog nooit zoveel echte bontjassen aan één rekje gezien. Hier zie je trouwens ook weer duidelijk dat het een vrij dure kringloopwinkel is. Die voorste bontjas kostte €120,00.

Uiteindelijk heb ik zelf niks in deze winkel gekocht, maar het aanbod was interessant en de medewerkers erg vriendelijk! Mocht je dus ooit in Wenen zijn, dan is het zeker leuk om er even een kijkje te nemen. En er is keuze genoeg, want Humana heeft namelijk tien(!) winkels in Wenen. Hier kan je een overzicht vinden van deze winkels.

Wij waren in de winkel op Alserbachstrasse 13, maar het meisje dat daar werkte raadde ons vooral de vestiging op de Lerchenfelderstrasse 15 op de hoek bij de Neubaugasse aan. Helaas zijn we daar niet meer heen gegaan, omdat ons programma al vol zat met de stad bezichtigen, schnitzels eten, het natuur-historisch museum bezoeken en naar de Prater gaan.

Voor wie dat leuk vinden, nog wat fotootjes van ons verblijf in Wenen:

Mooie kerstverlichting
Mooie kerstverlichting
De Wiener Prater, een heel sfeervol, oud, attractiepark met een reuzenrad uit 1897!
De Wiener Prater, een heel sfeervol, oud, attractiepark met een reuzenrad uit 1897!

 

In de Prater ging ik ook in de funhouse. Als je goed kijkt kan je mij zien, linksboven de ogen van Michael Jackson.
In de Prater ging ik ook in de funhouse. Als je goed kijkt kan je mij zien, linksboven de ogen van Michael Jackson.
We gingen ook eten bij het restaurant met naar verluidt de grootste schnitzels van de wereld. En ja, ik had hem helemaal op. :)
We gingen ook eten bij het restaurant met naar verluidt de grootste schnitzels van de wereld. En ja, ik had hem helemaal op. :)

En nu zitten we inmiddels alweer bijna een maand in het nieuwe jaar! Wat vliegt de tijd toch.

Gaan jullie graag winkelen op vakantie? En gaan jullie dan misschien zelfs wel eens naar een kringloopwinkel?

Bron Humana Logo

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 Comments
 • Lars
  23 januari, 2013

  Buitenlandse kringloopwinkels zijn vaak wel gaaf. Ik ben me in Ierland een keertje helemaal te buiten gegaan aan de uitgebreide selectie tweedehands boeken :-)

  • Sabine
   25 januari, 2013

   Wat leuk Lars! Echt tof om te horen!

 • MarCreaties
  23 januari, 2013

  Wat gaaf zo’n enorme kringloopwinkel! Wel jammer dat de prijzen inderdaad aardig hoog liggen, maar dan zal de kwaliteit hopelijk ook wel goed zijn :)
  Ik wil ook heel graag nog een keer naar van die enorme thrift shops die je in Amerika zoveel hebt,en dan het liefst tijdens zo’n dollardag dat je alles voor een paar dollar kan kopen!

  • Sabine
   25 januari, 2013

   Jaaaa! Die Amerikaanse thrift shops! Dat wil ik ook echt heel graag. Daar denk ik best vaak aan trouwens. Het staat echt op mijn bucket-list.

 • mw ekster
  23 januari, 2013

  Ik hou van kringlopen, en vooral in het buitenland. Omdat ik het idee heb dat er veel meer leukere spulletjes te vinden zijn. Niet kringlopen in Polen? Ik ben namelijk dol op poolse kinderboeken!
  Wat een grote schnitzel! Was er nog wel ruimte voor sla ;-)?

  • Sabine
   25 januari, 2013

   Hee wat grappig, Poolse kinderboeken, die ken ik zelf eigenlijk niet! Ik ben in Polen nog nooit naar een kringloopwinkel geweest, ik heb er nooit een gezien, maar die kan ik dan ook op mijn to-do lijstje zetten! :D

 • Esther - Mango Sorbetto
  23 januari, 2013

  WOOOOW die Schnitzel! Waar was dat? Ik ben paar jaar geleden met mijn vriend in Wenen geweest omdat mijn broertje daar studeerde, maar zulke grote schnitzels hebben we niet gevonden. Ik denk dat als zij deze zien, dat we dan direct weer terug moeten naar Wenen haha

  • Sabine
   25 januari, 2013

   Haha het was bij een restaurant genaamd Figlmüller geloof ik. Haha rechtsomkeert voor de grote schnitzels!

 • Joyce
  23 januari, 2013

  klinkt leuk, zo’n roadtrip! ik ben zelf een tijdje geleden in Bratislava geweest en vond het daar echt geweldig, prachtige stad! Jammer dat die winkel zo duur was, het goede doel gedeelte is wel positief :)!

  • Sabine
   25 januari, 2013

   Ja was ook echt heel leuk! Ik vind het ook heel gezellig om gewoon samen in de auto te zitten. Muziek luisteren, af en toe stoppen voor een kopje koffie.

 • Margarethe Wijchers
  24 januari, 2013

  Hallo Sabine,

  Ik vind jouw weblog altijd superleuk om te lezen en je hebt me inspiratie gegeven om zelf eens naar een kringloopwinkel te gaan.

  Vandaag ben ik bij ons in het dorp bij de kringloopwinkel naar binnen gelopen en ik ben met een tas vol mooie kleding weer naar buiten gekomen.

  Ga zo door met jouw weblog. Je mag er met recht trots op zijn.

  Groetjes,

  Margarethe

  • Sabine
   25 januari, 2013

   Hey Margarethe!
   Wat een supertoffe comment! Echt heel aardig van je!
   Ik word er helemaal blij van. Ik hoop dat je veel plezier zult hebben van je nieuwe kleding!
   Groetjes,
   Sabine

   • Margarethe Wijchers
    26 januari, 2013

    Hallo Sabine,

    Graag gedaan.
    Ik vind mijn nieuwe kleding echt super en ik kan niet wachten om mijn nieuwe kleding te gaan dragen.

    Dank voor jouw lieve reactie.

    Groetjes,

    Margarethe

 • Bertine
  24 januari, 2013

  wat een big snitzel!!!

  • Sabine
   25 januari, 2013

   Haha you know it! ;)

 • Carolien
  24 januari, 2013

  Schnitzel is een terugkerend thema…(zie ook het wintersportstukje) :) Ben toevallig ook dol daarop. Doet me trouwens aan broodje bal denken. Heb in berlijn eens een “Riesenschnitzel” gegeten. Die hing over de rand van het enorme bord en was ook zo’n twee cm dik. Die kreeg ik niet op, maar heb wel erg mijn best gedaan.

  • Sabine
   25 januari, 2013

   Haha goed gezien Carolien! Je zou kunnen zeggen dat warm vlees een leitmotiv in mijn leven is. ;)
   Haha wow, twee cm dik is wel echt heel groot. Deze schnitzel in Wenen had inderdaad een grote oppervlakte, maar de hoogte viel gelukkig mee :)
   Goed dat je je best hebt gedaan, zo ken ik je! ;)

 • Cindy
  2 februari, 2013

  Ik ga meestal wel winkelen op vakantie. In wenen echter niet omdat we toen in een weekend alle toeristische dingen afgingen en ziek waren. (alles van Sissi gezien inmiddels xD).

  Was die schaatsbaan bij het stadhuis er ook toen jij er was?