TrashFashion Microkredieten

Posted on 2 min. leestijd

Vandaag geen artikeltje over kringloopwinkelen, maar een ‘achter de schermen’-artikeltje over TrashFashion. Van tijd tot tijd plaats ik op mijn blog artikeltjes waarin ik vermeld “Met dit artikel wordt een microkrediet gesteund.” Onlangs kreeg ik hier van lezeres Geertje een vraag over en het leek me daarom wel gepast om dit nu maar eens toe te lichten. Daarom vandaag een artikeltje over de microkredieten van TrashFashion!

Microkredieten zijn leningen die verstrekt worden aan kleine ondernemers die hun bedrijfje willen opzetten of uitbreiden. Op deze manier help je mensen om voor zichzelf een vaste inkomstenbron te realiseren. Wil je meer over microkredieten te weten komen, kijk dan hier.
Het zijn leningen, uiteindelijk is het dus ook de bedoeling dat de ondernemers met hun inkomsten de lening terug betalen. Deze garantie heb je echter niet, maar tot nu toe worden alle leningen die ik verstrekt heb volgens hun beoogde terugbetalingstermijn terugbetaald. Dat gaat dus hartstikke goed! Het geld dat ik terugbetaald krijg investeer ik vervolgens opnieuw in andere microkredieten. Ik vind het heel gaaf om te merken dat ik op deze manier dus eigenlijk geen geld kwijtraak, maar wel telkens opnieuw mensen kan helpen!

Hieronder zie je een voorbeeld van een microkrediet dat mede door TrashFashion gefinancierd is. Marta heeft deze lening inmiddels al volledig terugbetaald.

Marta

Ik heb aan mijn blog geen vaste inkomsten, maar zo nu en dan schrijven bedrijven mij aan met de vraag of ik een artikel wil plaatsen met daarin een link, een advertorial waar ik dan een bedrag voor krijg. Enigszins kritisch ben ik hier wel in, ik wijs wel eens een aanbod af als ik vind dat dit te ver van de inhoud van mijn blog afstaat.
Alle inkomsten die ik via deze advertorials verdien investeer ik vervolgens in microkredieten via Kiva.org. Je kunt hier het overzicht zien van de microkredieten zien die TrashFashion mede gesteund heeft.
Bij Kiva gaat 100% van je bedrag direct naar de lening. Kiva houdt hier zelf niks van. Wil je meer te weten komen over hoe Kiva te werk gaat, lees dan hun About-pagina.

Mocht je nog op zoek zijn naar een kerstcadeautje, dan is het misschien leuk om een Kiva Giftcard te geven. Zo geef je iemand de mogelijkheid om een microkrediet van zijn of haar keuze te steunen. Zelf ben ik voor het eerst met microkredieten in aanraking gekomen omdat Jacob mij voor kerst een Kiva Giftcard gaf! Ik vind het een prachtig cadeau. Klik hier voor meer informatie over de Kiva giftcard.

kiva_giftcard

Vanaf nu staat op TrashFashion ook de pagina TrashFashion/Microkrediet waarin voorbeelden te zien zijn van de leningen waar TrashFashion aan bijgedragen heeft.

Bedankt voor het lezen allemaal! En Kuba, bedankt dat je mij ooit met kerst de Kiva giftcard gegeven hebt. ^^

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Mbuti
  10 december, 2014

  Wat goed dat die leners zo goed terugbetalen. Daar kan Abraham Moskovicz nog een voorbeeld aan nemen.

  Weten die mensen ook wie jij bent of ben jij voor hun een anonieme geldschieter?

  • Sabine
   16 december, 2014

   Ja super is dat!
   Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet weet. Je kan wel per lening zien wie er ingelegd heeft, dus als ze internet hebben kunnen ze het denk ik wel zien.

 • Geertje
  10 december, 2014

  Heel helder!
  En een goed idee om telkens met hetzelfde, eenmaal geïnvesteerde bedrag weer in een nieuw microkrediet te investeren. Moet ik ook maar eens gaan doen, goed dat ik nu van jou over kiva heb gehoord.

  • Sabine
   16 december, 2014

   Dankjewel Geertje! En dankzij jou heb ik nu eindelijk de Microkredietpagina op m’n blog gezet! :)

 • Olga
  11 december, 2014

  Met veel interesse gelezen omdat ik echt niet wist dat ik zelf ook een microkrediet kan verstrekken. Ik heb de site van Kiva bezocht en daarna eens verder gegoogeld. Ik kwam uit op Wakiba. Dit is eigenlijk de Nederlandse versie van Kiva. Zij werken nauw samen, gebruiken dezelfde doelen, partners etc. maar het leest iets makkelijker. Ik ga samen met mijn gezin eens een mooi project uitzoeken waar wij een goed gevoel bij hebben.
  bedankt voor de tip Sabine!

  • Sabine
   16 december, 2014

   Bedankt Olga voor je ontzettend leuke reactie! Gaaf dat er ook een Nederlandse variant is, dat wist ik dan weer niet. :)
   Ik hoop dat jullie een mooi project kunnen vinden.