Goed Koper (vind je bij de kringloop)

Posted on 2 min. leestijd
onze koperen kringloopkoopjes.
onze koperen kringloopkoopjes.

Mijn liefde voor koper heeft de afgelopen tijd extreme vormen aangenomen. Ik kan zo een half uur lang op het wereldwijde web plaatjes van koper in interieuren zoeken en ik kan minutenlang staren naar onze eigen koperen vaas, waar nu prachtige rozen in staan.
Ik denk dat deze liefde de laatste tijd zo sterk is omdat onze koperen vaas in mijn optiek nu perfect is. Als je koper goed poetst glimt het enorm en langzaamaan wordt dat steeds doffer tot het eigenlijk gewoon dof bruin is. Dan vind ik het zelf ook niet mooi meer. Gelukkig is koper poetsen te makkelijk voor woorden. (Klik hier voor m’n filmpje over koper poetsen.)

Voor het poetsen: ongezellig dof
Voor het poetsen: ongezellig dof
Na het poetsen: kijk 'em glimmen!
Na het poetsen: kijk ‘em glimmen!

Het is nu anderhalf jaar geleden dat ik de vaas (eigenlijk is het een kolenkit, maar ik gebruik hem als vaas) gepoetst heb en ik vind dat de vaas nu de perfecte glans/dofheid heeft bereikt:

De vaas anderhalf jaar na het poetsen.
De vaas anderhalf jaar na het poetsen.

Ik vind koper zo leuk omdat het een warme kleur heeft, maar toch industrieel overkomt, waardoor ik het gezellig en stylish tegelijk vind.

Bij mijn internetzoektochten ben ik erachter gekomen dat ik koper heel erg mooi vind in combinatie met lichte kleuren en vooral pastelkleuren. Het risico van koper vind ik dat het er ook oubollig uit kan zien. Ik heb het gevoel dat dat vooral gebeurt als het met donkere, warme tinten wordt gecombineerd zoals rood en bruin. Ik houd het dus liever licht. Zo blijft het gezellig en toch fris. Hier zijn wat inspirerende koperplaatjes die ik van Pinterest geplukt heb:

koper met lichtrozekoper met groenblauwkoper met witkoper met grijsblauwkoper met witkopermetblauwKoper is nou echt iets wat je nergens beter kan halen dan bij de kringloop! Koper is namelijk best wel prijzig, maar bij kringloopwinkels kosten koperen items vaak minder dan dat ze eigenlijk aan materiaal al waard zijn. Onze vaas kostte bijvoorbeeld €8,50 bij de Kringloper Naarden en het lage bakje kocht ik voor €6,00 bij de Kringloper Almere. Kringloopwinkels liggen vaak helemaal vol met koper. Vaak is het dan dof geworden, maar als je daar doorheen kan kijken en je koopt voor een habbekrats een flesje koperpoets kan je er echt de prachtigste dingen kopen! Mocht je dus ook koperen spullen voor in huis kopen, dan raad ik je zeker aan om eens bij een kringloopwinkel bij jou in de buurt te kijken! Bij kringloopwinkels vind je goed koper en het is ook nog eens goedkoper! (Haha wat een hilarische woordspeling nou weer!)

Wat vind jij van koper?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Ansje Tweedehansje
  8 januari, 2014

  Wauw, je hebt wel eer van je werk zeg! Die is enorm opgeknapt. Zelf geef ik weinig om koper. Maar de dingen die je hier laat zien, toch wel erg mooi.

  • Sabine
   8 januari, 2014

   Haha ja hè? Dat was de eerste keer van m’n leven dat ik koper poetste en ik schrok zelf haast van het resultaat. Wat een verschil!

 • Femke
  9 januari, 2014

  Wauw, je mag tevreden zijn met het eindresultaat, heel mooi :D.

  liefs,
  Femke

  • Sabine
   9 januari, 2014

   Dankjewel Femke! :)

 • Lisa deelt
  9 januari, 2014

  Ik vind het geniaal dat je door de lelijkheid heen kon kijken. Dat is echt een talent:) Veel mensen die van koper houden hadden hem misschien laten staan. En moet je kijken hoe die glimt nu haha:)

  • Sabine
   9 januari, 2014

   Haha dankjewel Lisa! :D