Nieuw in het Schoenenmuseum: Máxima en de ‘boekjes’

Posted on 2 min. leestijd

Er is weer een nieuw paar schoenen aan het Schoenenmuseum toegevoegd. Om toch nog even in het Máxima-thema te blijven heeft m’n moeder dit artikeltje met haar mooie schoenenverhaal geschreven.

Een van de leuke kanten van kringloopwinkelen is dat je allerlei mensen tegenkomt met wie je dezelfde passie deelt, namelijk:  Zoeken in het aanbod en dan voor weinig een schat vinden.  En verrassende ontmoetingen uit onverwachte hoek.

Bij de Emmaus in Bilthoven komen wij vaak. Die keer dat we deze nopjes pumps tegenkwamen zat er in de schoenenafdeling een oudere dame op een stoel in de hoek te wachten op haar dochter, die aan het passen was. Niks verveeld of ongeduldig. Nee, ze genoot zichtbaar van iedereen die het schoenenaanbod kwam bekijken.
Ik liep er tegen het volgende paar aan:

boekjesschoenen

De schoenen waren erg aantrekkelijk. Ze  hebben een hak maar die is niet te hoog en heeft een hele comfortabele positie midden onder de achtervoet waardoor het op deze schoenen goed lopen is. Ze leken me heel leuk onder een witte- of spijkerbroek. Ik had toch een probleem met de schoenen: ik vond de neuzen nogal puntig, dat stond mij zo op het eerste gezicht niet zo aan.
Maar ze pasten als gegoten en je voelde meteen aan dat ze prima zouden lopen. Ik draaide mijn benen met  de pumps voor de spiegel. De oudere dame keek geïnteresseerd mee. Ik vroeg haar: “Wat vindt u, is het wat? Ik vind ze zo puntig. ” Haar reactie: “Ach nee kind, helemaal niet. Ze zijn prachtig. Zulke schoenen heeft Máxima ook altijd. Dat staat in alle boekjes, Let maar op.”

schoenenspiegelDe boekjes: dat is oudere damestaal voor de Story, Prive, Weekend etc. Wat een geweldige ervaring. Ik zag opeens geen te puntige schoenen meer. Ik zag opeens Máxima’s fraaie benen en ongelooflijk gevoel voor stijl terug in de spiegel. Ik bedankte de dame voor haar advies en ging de schoenen afrekenen. Vijf euro, geen geld voor zo’n aankoop.

En elke keer als ik ze aandoe denk ik aan die vriendelijke dame en haar woorden van Máxima en de boekjes. En ik ben elke keer weer blij met de schoenen die ik misschien, zonder haar inzicht,  niet had gekocht. Oef,  dat zou zonde geweest zijn.

Vind jij het ook leuk om in winkels met mensen een praatje te maken?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Vranken Françoise
  3 mei, 2014

  Weer een leuk verhaal aan de schoenen, à la Maxima, verbonden. En ja, het is zeer leuk met andere nieuwsgierigen en/of kopers te praaten in een kringwinkel: ook het kontakt met de aldaar tewerkgestelde personen vind ik aangenaam. Net zoals ik het leuk vind hier een praatje met jou te slaan, hahaha, wel schriftelijk maar leuk.
  Bonne soirée et bonne nuit

  • Sabine
   6 mei, 2014

   Haha dat vind ik ook hartstikke leuk Francoise! :D

 • Lord
  9 mei, 2014

  Leuk stukje! Dat is natuurlijk ook anders in Kringloopwinkels, van alles is maar één exemplaar en bij twijfel kun je dus maar beter kopen, want anders is het weg :)

  • Sabine
   10 mei, 2014

   Dat is zeker waar! Bij ‘gewone’ winkels denk ik altijd: bij twijfel niet kopen. Maar bij kringloopwinkels gaat die vlieger niet op!

 • Interieur inspiratie
  11 mei, 2014

  Echt leuk deze schoenen! Vind ze heel leuk :) X

  • Sabine
   16 mei, 2014

   Dankjewel! :)