ORANJE!!!!! (haal je bij de kringloop)

Posted on 1 min. leestijd

Jongens, jongens, jongens… Wat was dat nou hè gisteren? Ongelofelijk!
Ik ga nu even heel eerlijk zijn. Ik heb dit jaar, voor het eerst van m’n leven, voetbalpoules ingevuld zodat Nederland niet als winnaar uit de bus komt. Sterker nog, volgens mijn invulling zouden ze de poulefase niet eens doorkomen. Ik schaam me hiervoor, maar ik zag het dit jaar gewoon niet gebeuren. Tot gisteren! Tot Van Persie met zijn oranje vleugels alles veranderde.

Ik denk dat er veel Nederlanders zijn die precies hetzelfde dachten. En ik denk dus ook dat er veel huizen zijn die nog niet in de oranje sfeer zijn en dat er veel mensen zijn die nog geen oranje outfits hebben. Maar nu beseffen we natuurlijk massaal dat we dit allemaal heel snel moeten regelen!
Daarom mijn tip: ga naar een kringloopwinkel bij jou in de buurt! Want kringloopwinkels hebben voor en tijdens EK’s en WK’s bijna altijd wel een oranje afdeling.
In dit filmpje (klik) kon je al zien welke oranje spullen mijn vriendinnen en ik bij de kringloop gekocht hebben.

Bij de Kringloper Naarden kostten alle oranje spulletjes €0,10
Bij de Kringloper Naarden kostten alle oranje spulletjes €0,10

En onthoud dit nou ook vast voor het EK over twee jaar hè? Want dan willen we natuurlijk wel gewoon meteen vanaf het begin goed voorbereid zijn.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Comments
 • Vranken Françoise
  15 juni, 2014

  Proficiat aan jullie Nationale ploeg en aan jou en je vriendinnen. Oranje staat jullie zeer goed. Ik heb voor het eerst in mijn leven een ganse match gekeken en mijn idee over voetbal is wel enigszins veranderd nu. Ik vond het absurd achter iets lopen en als je het eindelijk te pakken hebt het wegstampen. Als ik achter iets liep en kreeg het eindelijk te pakken zorgde ik het goed te bewaren. Wel nu ik die match keek tot het einde ben ik met voetbal verzoend. Doei Sabine en doe verder aub.

  • Sabine
   16 juni, 2014

   Wauw wat bijzonder dat je mening over voetbal bij gedraaid is! België is dit jaar erg goed hè?

   • Vranken Françoise
    17 juni, 2014

    Yes België 2 – Algerije 1. Eerste helft niet fameus voor de Belgen. Ze maakten het goed in de tweede helft

    • josee van den Berg
     18 juni, 2014

     Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Ga zo door!

     • Vranken Françoise
      19 juni, 2014

      Weer prima van jullie elftal he. Ze zullen het ver brengen. Zondag is het België tegen Rusland. Laat ons hopen op weer een goed resultaat. Zou triestig zijn moesten ze, zoals Spanje, na de twee ronde naar huis gestuurd worden.

 • josee van den Berg
  18 juni, 2014

  Nog een vraagje: Hebben jullie in de kringloopwinkels ook een hoekje met de kleuren van het team?

  • Vranken Françoise
   19 juni, 2014

   Ja, we hebben ook kleuren van de Rode Duivels in onze kringloopwinkels. Het lijken ook allemaal fervente supporters van het nationale elftal. Wat de Rode Duivels betreft is België EEN en niet gesplitst in walen en vlamingen. Gelukkig. Hopelijk een teken voor onze politiekers om ons landje niet te splitsen. Het is nu amper een schort groot; als het gesplitst wordt blijft er nog net een neusdoekje over. Ik denk niet dat zulk probleem bij jullie in Nederland bestaat?