SHOOTD: Koningsdag 2014 + vrijmarkt aankoopjes

Posted on 2 min. leestijd

SHOOTD KoningsdagAfgelopen zaterdag was het zover de allereerste Koningsdag tijdens het koningschap van Willem-Alexander. Vandaag laat ik jullie zien welke Second-Hand Outfit Of The Day ik droeg tijdens deze mijlpaal en wat ik op de vrijmarkt kocht. 

Hoewel ik vorige week veel tijd besteed had aan de The Look For Less: Koningin Máxima-reeks had ik nog helemaal niet nagedacht over wat ik zelf met Koningsdag zou dragen. Ik keek pas op zaterdagochtend of ik iets oranjes in m’n kledingkast had hangen. Dat viel echter vies tegen!
Ik dacht dat ik wel het een en ander had, maar toen het moment daar was kon ik niks oranjes vinden! Daarom besloot ik Jacobs kledingkast te plunderen en mocht ik van hem z’n oranje stropdas lenen, die ik ooit voor €0,50 bij Emmaus Bilthoven voor hem kocht. Er staan kleine Hollandse leeuwtjes op.

SHOOTD2Het blauwe jurkje kocht ik toevallig vorig jaar op de vrijmarkt! Ik betaalde er €3,00 voor. Omdat het jurkje erg kort is en je op de vrijmarkt toch vaak bukkend rondloopt om in de kraampjes te snuffelen besloot ik er een langere rok onder te dragen. Bovendien vond ik de combinatie van oranje, wit en blauw erg Hollands ogen. Oranje, blanje, bleu zeggen ze wel eens toch? De witte rok kocht ik tijdens onze road trip door Amerika bij de Goodwill in Texas (klik hier voor een filmpje dat ik maakte bij die thrift shop). Hij kostte daar $8,00 (ongeveer €5,75). De ketting kocht ik bij Kringloopcentrum Baarn voor €2,00, waar ik voor €1,50 ook de zonnebril kocht. In totaal kostte deze outfit dus €12,75.

Jacob en ik vierden Koningsdag natuurlijk weer op de vrijmarkt in Utrecht. Jacob maakte daar deze mooie foto:

utrecht

Qua aankopen viel de vrijmarkt dit jaar voor mij een beetje tegen. In totaal heb ik slechts €2,50 uitgegeven. Allereerst kocht ik voor €1,00 het Blue Band Kinderkookboek. Deze kocht ik omdat we hem vroeger bij mij thuis ook hadden en ik er hele fijne herinneringen aan koester.

kookboek

Daarna kocht ik voor €1,00 nog een schattig sneeuwbolletje met een hertje erin. Gezellig om met Kerst neer te zetten.

hertjeTot slot kocht ik voor €0,50 nog het boek To the lighthouse van Virginia Woolf. Het was een prachtig boek met een rode harde linnen kaft en pagina’s met gouden randen. Chic hè?

boekje

Hebben jullie nog iets op de vrijmarkt gekocht?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Natascha
  30 april, 2014

  Wat een leuke outfit weer, grappig hoe je dat elke keer doet! Ik kan nooit wat vinden op de vrijmarkt:(

  • Sabine
   6 mei, 2014

   Dankjewel Natascha! Jammer dat jij geen successen hebt gehad op de vrijmarkt… hopelijk volgend jaar beter!

 • Britt
  30 april, 2014

  Superleuk zo met die stropdas als ceintuur, tof idee!

  • Sabine
   6 mei, 2014

   Dankjewel Britt! :D

 • Bertine
  30 april, 2014

  leuk dat je toch nog iets van je outfit hebt weten te maken!

  • Sabine
   6 mei, 2014

   Thanks Bertine! :)

 • janneke
  10 april, 2015

  Hoi Sabine, Leuk artikel! Wat zijn je outfit plannen voor dit jaar? Wellicht is https://huphollandhip.nl/ een leuke tip! Keep up the good work!

 • […] van je belevenissen vandaag. Of je nu gaat stappen, het koningspaar hebt gezien of geweldige aankopen hebt gedaan op de vrijmarkt. Als fashionblogger schrijf je over de look van Koningin Maxima en de […]