The Look For Less: Carolyn Bessette

Posted on 3 min. leestijd

Carolyn Bessette (1966-1999) Carolyn wie? Carolyn Bessette Kennedy. Oh Kennedy, die naam komt me bekend voor. Het is dus een Kennedy? Ja, maar dan aangetrouwd. Aangetrouwd in de enige Royal Family die de United States heeft: De Kennedy familie. De Royal Family waar stijl en tragedie hand in hand gaan. Zo ook met Carolyn.

Carolyn was de vrouw van JFK jr. JFK jr is de zoon van de beroemde president John F. Kennedy die in 1963 is vermoord. Zijn moeder was Jacky Kennedy-Onassis (klik hier voor de Jackie Kennedy look for less). Carolyn en John jr trouwden in 1996. Carolyn was 3 jaar met John F. Kennedy getrouwd toen het paar, samen met een zusje van Carolyn verongelukte in een vliegtuigcrash op weg naar de bruiloft van een neef van JFK jr. Wat een tragedie. Wat een Kennedy tragedie.

In haar korte publieke leven in het openbaar heeft Carolyn veel indruk gemaakt. Ze werkte op het hoofdkantoor van Calvin Klein in New York, waar ze John Kennedy leert kennen. Carolyn valt op maar niet zozeer door haar kleding. Ze heeft weliswaar een klassieke uitstraling maar probeert geen aandacht te vangen met haar outfits. Ze maakt veel meer indruk door haar optreden. Op internet hebben filmpjes gecirculeerd waar ze openlijk ruzie maakt met JFK jr. Let wel, met dé JFK jr! Mind you, op dat moment niet alleen ieders lieveling maar ook de meest begeerde vrijgezel van de USA! De man waar Jay Leno een grap aan wijdt als JFK jr aankondigt zelf ook de politiek in te willen gaan: “Ze zeggen dat de politiek de showbusiness is voor lelijke mensen. Dan begrijp ik niet wat hij daar te zoeken heeft!” Carolyn neemt een risico want de publieke opinie zou zich snel tegen haar kunnen keren. Maar het omgekeerde gebeurde. JFK jr werd er een menselijker persoon door.

hondje3

Spijkerbroek, €4,00, Kringloopcentrum Eemnes – Zwarte top, €2,00, Rataplan Diemen – Sandaaltjes, €4,50, Simpel Soesterberg – Abel, onbetaalbaar, de buren (Het lieve hondje dat op de eerste foto de look beter weet na te poseren dan ik…)

Carolyn draagt eenvoudige stijlvolle kleding. Hoewel de afbeeldingen van haar al tien jaar oud zijn, zijn ze niet gedateerd. Dit omdat ze niet de mode volgde maar haar eigen stijl. Dat waarvan zij vond dat het haar goed stond.

camelskirtlook

Shirt, €3,00, Emmaus Bilthoven – Laarzen, €7,50, Kringloopcentrum Eemnes – Tas, €3,00, Kringloopcentrum Eemnes – Rok, €2,00, Rataplan Diemen

 

beigerok2Je kunt ook zien dat ze telkens maar één aandachtspunt wil in haar totale presentatie. Omdat ze al zo’n bijzonder gezicht heeft met hele lichte helblauwe ogen draagt ze overdag eenvoudige kleding. Haar ogen doen de rest.

haarbandlook2

Jas, £6, Charity shop Colchester UK – Jeans, €4,00, de Kringloper Naarden – Top, €2,00, Rataplan Weesp, Schoenen, €4,00, Emmaus de Bilt

haarband

brownpantslook

Broek, €3,50, Simpel Soesterberg – Tas, €2,50, Emmaus Bilthoven, Schoenen, €4,00, Emmaus de Bilt – Coltrui, €3,50, Rataplan Weesp – Bril, €2,00, Emmaus Bilthoven

 bruinebroek

In de avond beperkt ze zich tot zwarte broekpakken of zwarte galajurken. Bij haar huwelijk in 1996 draagt ze ook een hele eenvoudige maar zeer stijlvolle witte jurk. Dé trouwjurk, wordt vaak genoemd in de top 10 van celebrity wedding dresses. Mijn witte galajurk lijkt er eigenlijk wel een beetje op:

trouwdag2

Trouwjurk, €25,00, ARM Hoograven Utrecht – Sluier, €0,50, Kringloopcentrum Eemnes – Kanten handschoenen, €1,00, de Kringloper Naarden.

trouwdag

Carolyn is niet ouder geworden dan 33 jaar en van die 33 jaar zijn eigenlijk alleen de laatste 5 jaar publiek bekend geworden en via Google en YouTube in beeld gebracht. Ik vind haar stijl heel elegant en heel “gewoon” zonder gewoon te zijn. Carolyn verstond de kunst van het weglaten en mooie dingen voor zichzelf te laten spreken. Haar mooiste accessoire was zonder twijfel de man naast haar: John F. Kennedy Junior.

Vinden jullie de looks goed gelukt? Laat dan vooral bovenaan een hartje achter! Welke look vinden jullie het beste gelukt? En kenden jullie Carolyn Bessette?

Bronnen foto’s:
hondje
beige rok
look met de haarband
bruine broek, bruine broek 2
trouwfoto

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 Comments
 • Wat een enorm gaaf idee dit! Je hebt echt perfecte matches gevonden steeds en wat heb je die foto’s leuk bewerkt zodat het net echt lijkt, heel tof gedaan. :)

  • Sabine
   13 oktober, 2014

   Dankjewel Rowan! :D

 • Olga
  8 oktober, 2014

  Goed gedaan dit!!! Het lijkt net echt.

  Ik vond Carolyn een hele elegante verschijning, vooral van de trouwfoto’s was ik destijds helemaal weg.

  • Sabine
   13 oktober, 2014

   Leuk Olga! :D

 • Inge
  8 oktober, 2014

  De mooiste en best gelukte loos vind ik die met de jas en trouw/galajurk!

  • Sabine
   13 oktober, 2014

   Thanks Inge!

 • Inge
  8 oktober, 2014

  Loos= Looks

 • Vranken Françoise
  8 oktober, 2014

  Comme d’habitude, prachtig geslaagd. En…… als bruid ben je prachtig Sabine. Stille wenk aan Jacob Groetjes

  • Sabine
   13 oktober, 2014

   Haha merci Françoise!

 • Bertine
  9 oktober, 2014

  Wat ben je weer geweldig met je look!

  • Sabine
   13 oktober, 2014

   Dankjewel Bertine! :D

 • Stephanie
  9 oktober, 2014

  Zo jeetje, wat heb je je best hierop gedaan. Vind het supertof om te zien :) dit zijn echt de unieke artikelen aan jouw blog, ik heb dit nog nergens anders gezien. Zo tof :D :D! Ik kende haar ook nog niet echt goed, nu weet ik meer over haar :)

  • Sabine
   13 oktober, 2014

   Bedankt voor je leuke reactie weer Stephanie! :D