The Look For Less: Michelle Obama #1

Posted on 3 min. leestijd

Als er iemand niet in onze Look For Less-reeks mocht ontbreken was het wel Michelle Obama! Ze is leuk, stoer, stijlvol en vlot en ze heeft een onwijs leuke man! Maar hoe leuk Barack ook is, ze laat zich niet door hem ondersneeuwen, want Michelle staat zelf haar mannetje! En dat doet ze in goede outfits.

Voor deze Look For Less was ik niet zelf het ‘model’, maar hebben we de fantastische Eugenie bereid gevonden de outfits aan te trekken. En wat ben ik daar blij mee, want ik had niet verwacht dat het mogelijk was, maar Eugenie doet voor Michelle niet onder! En dat in outfits die voor een habbekrats met kringloopkleding samengesteld zijn.

 

Outfit 1: Dinner at the White House

Voor deze foto’s is Eugenie even naar Amerika gevlogen om daar met Barack himself in het Witte Huis te dineren. Zeg nou zelf, in deze outfit steelt zij daar toch gewoon de show? Zo mooi!

TLFL_MichelleObama_1

Wat een prachtige outfit vind ik dit! Die verzameling van verschillende kettingen bij een jurk van een eenvoudige snit, heel gaaf! Het heeft iets weelderigs, maar tegelijkertijd ook iets ingetogens, vind ik. Ik kan m’n vinger er niet helemaal op leggen, maar ik weet wel dat ik hoop nog eens een gala te hebben, zodat ik ook kettingen kan gaan stapelen.

TLFL_MichelleObama_2

Deze outfit, waarin ze er in mijn optiek uitziet als a million bucks, heeft in totaal niet meer dan €18,00 gekost. De grijze jurk kwam van Emmaus Bilthoven en kostte daar €10,00. De kettingen komen van verschillende kringloopwinkels. Het zijn er in totaal acht en per stuk hebben ze €0,50 tot €1,00 gekost.

behind the scenes
Behind the scenes…

 

 Outfit 2: Zwart-wit tv

TLFL_MichelleObama_3

Dit zwart-witte jurkje droeg Michelle bij een optreden in het televisieprogramma The View. Ik vind tof dat het een relatief eenvoudig jurkje is. Niet teveel poespas. Toch ziet ze eruit als om door een ringetje te halen, en Eugenie ook!

TLFL_MichelleObama_4

Deze outfit heeft in totaal €4,00 gekost. Het jurkje had al één zwart riempje en deze kostte €3,50 bij Kringloop Zeist. Het extra zwarte riempje kwam bij Kringloop Rataplan Diemen vandaan voor €0,50.

Michelle Obama jurkje

 

Outfit 3: Presenting

TLFL_MichelleObama_5

Dit is de outfit waarin Michelle Obama in 2009 presenteerde op de National Conference on Volunteering and Service. Hoewel de nagemaakte outfit uit losse onderdelen bestaat is die van Michelle één jurkje. Het label is Rachel Roy, wat een betaalbaar merk schijnt te zijn. En een leuk weetje, in 2013 droeg Michelle deze jurk nogmaals bij een militaire ceremonie. Ik vind het altijd erg leuk als celebrities niet te beroerd zijn om outfits meerdere keren te dragen.

TLFL_MichelleObama_6

De nagemaakte outfit heeft in totaal €7,00 gekost. De tweed rok kwam van de Kringloper Naarden en kostte €4,00. Het topje kostte €2,50 bij Rataplan Den Helder. En het bordeaux riempje is eigenlijk een sjaaltje, die voor €0,50 bij Emmaus Bilthoven vandaan kwam.

TLFL_MichelleObama_7

 

Outfit 4: On the cover

4.5

Michelle Obama wordt ook wel de First Lady of fashion genoemd, omdat ze veel klasse heeft, maar ook heel hip is. Er is dan ook een boek uitgebracht, compleet gewijd aan Michelle als stijlicoon. Deze outfit is de cover outfit van dat boek.

Het jurkje dat Eugenie draagt kwam van een Charity Shop in Engeland en kostte daar £7.50, ongeveer €9,50.

TLFL_MichelleObama_8

Wat was het weer ontzettend leuk om deze looks na te maken. En het goede nieuws is, we hadden nóg vier Michelle Obama-outfits gefotografeerd. Die houden jullie nog van ons tegoed.

Eugenie, heel hartelijk dank dat je zo’n vrolijk model was! Mam, bedankt voor het samenstellen van de outfits en het maken van de foto’s! En jullie, hartelijk dank voor het lezen! Vul vooral onderstaande poll in om te laten weten welke outfit jij het best nagemaakt vindt.

Welke Michelle Obama-look vind jij het beste nagemaakt?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Laat vooral weten waarop je gestemd hebt, dat vind ik heel leuk om te horen! En vond je deze Look for Less geslaagd, klik dan op het hartje bovenaan het artikeltje om het te liken.
Bronnen foto’s Michelle Obama:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 Comments
 • Cindy
  30 juli, 2014

  De zwart-wit vond ik het beste lijkend, maar uiteraard zijn ze allemaal leuk!

  • Sabine
   1 augustus, 2014

   Thanks Cindy!

 • Jacob
  30 juli, 2014

  Wow, mooie foto’s en outfits! Eugenie doet niet onder voor Michelle!

  • Sabine
   1 augustus, 2014

   Dankjewel Kuba! <3

 • Irma
  30 juli, 2014

  Wat gaaf gedaan dit!

  • Sabine
   1 augustus, 2014

   Bedankt Irma :)

 • Nienke
  30 juli, 2014

  ‘Eugenie doet voor Michelle niet onder’? Ik zeg: ze ziet er beter uit! De eerste outfit van Michelle vind ik iets te glimmend, die van Eugenie is mooier!

  • Sabine
   1 augustus, 2014

   Haha nou ik durfde het zelf niet te zeggen, maar stiekem vind ik dat ook! :D

 • Florian
  1 augustus, 2014

  Ik heb op outfit twee gestemd. Aanvankelijk wilde ik drie stemmen, maar daar is jullie versie beter dan het origineel (kijk haar stralen), en de vraag was toch welke het meest op het origineel lijkt.
  Supergoed werk en superleuke foto’s!

  • Sabine
   1 augustus, 2014

   Thanks Flo! :D

 • Don
  1 augustus, 2014

  Heel erg leuk gedaan Bien! Ik heb op outfit twee gestemd maar wil toch ook props geven voor de eerste foto, want dat is echt een plaatje!!

  • Sabine
   1 augustus, 2014

   Ah thanks Don! :D
   Ik vind ook dat ze er daar zo mooi uitziet!

 • Wouter
  1 augustus, 2014

  Voor 3 gestemd. Looking good!

  • Sabine
   1 augustus, 2014

   Bedankt Wouter!

 • Arja van Garderen
  2 augustus, 2014

  Wat heb je dit toch weer super leuk gedaan!
  En je model is sprekend Michelle Obama!
  Je blog/website is zo gezellig om te lezen!
  En je inspireert me steeds om naar de kringloop te gaan, ik drink snel mijn koffie op en ik ga meteen ;).
  Fijn weekend!!

  X Arja

  • Sabine
   2 augustus, 2014

   Arje dat vind ik een heel groot compliment! Dankjewel! <3

 • Mademoiselle Sophistique
  3 augustus, 2014

  echt een prachtige vrouw is het toch! en haha echt een geweldige post dit, super super goed gedaan! ik vind ze echt allemaal stuk voor stuk heel geslaagd

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Heel erg bedankt Mademoiselle! ;)
   Dat vind ik erg leuk om te horen.

 • Geertje
  3 augustus, 2014

  Sabine, ik vind het weer een erg goede look for less. Ik heb gestemd op de galajurk, eigenlijk omdat ik Eugenie er daar op alle foto’s het sprankelends uit vind zien. Maar op de laatste foto met het zwart-witte jurkje staat ze er ook erg mooi op (en het jurkje lijkt erg goed), evenals op de allerlaatste coverfoto. Maar daar moet ik bekennen dat ik zo’n jurkje bij iemand met meer volwassen taille en heupen toch mooier vind staan (en in dit geval dus bij Michelle Obama).

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Dankjewel Geertje! Ik vind die galajurk haar ook super staan! :)

 • Sas
  3 augustus, 2014

  wat super gaaf zeg. Erg mooie foto’s!

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Dankjewel Sas!

 • Eva
  6 augustus, 2014

  Prachtig zeg, goede photoshop skills

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Dankjewel Eva! :D

 • Mbuti
  6 augustus, 2014

  Ik sluit me aan bij Eva’s opmerking over de photoshop skills. Zo zie je ook hoe snel de praatjes in de wereld kunnen komen. Wie zag ik daar nou met Obama? Eugenie!

  • Sabine
   10 augustus, 2014

   Hahahaha