Tweedehands feestjurkjes

Posted on 2 min. leestijd

Ik heb al vaak op mijn blog verteld over mijn verzameling tweedehands galajurken. Ik zeg altijd maar: koop je galajurk bij kringloopwinkels, want ze zijn er spotgoedkoop en meestal maar een paar keer gedragen. Klik voor voorbeelden van mijn kringloopgalajurken hier, hier of hier. Maar nu ik afgestudeerd ben heb ik eigenlijk bijna geen gala’s meer… Feestjurkjes worden echter steeds interessanter! Inmiddels zijn er steeds meer vrienden om mij heen die gaan trouwen, en het is natuurlijk heel erg leuk om bij een bruiloft een feestelijk jurkje te dragen! Die kan je gelukkig ook te kust en te keur bij kringloopwinkels krijgen! Vandaag laat ik jullie mijn verzameling tweedehands feestjurkjes zien.

Dit nudekleurige jurkje is m’n nieuwste aanwinst. Ik droeg hem afgelopen weekend nog bij m’n moeders verjaardag. Ik vind de vorm van de rok en het ronde kraagje erg leuk. Hij kwam van de Kringloper Weesp en kostte €4,00.

nude jurkje

Onderstaand zwarte jurkje vond ik vooral erg leuk door alle kleine kraaltjes erop. Ik vind het een echt roaring twenties-achtig jurkje. Ik kocht hem bij de IJ-hallen voor €4,00.

kralenjurkje

Ook het volgende jurkje kocht ik voor €4,00 bij de IJ-hallen. Gezien de witte kleur zou ik deze natuurlijk nooit op een bruiloft dragen. Waar dan wel weet ik eigenlijk ook nog niet, dus tips zijn welkom. Ik vind hem helaas te kort om naar m’n werk te dragen, maar ik vind het wel een kek jurkje.

zwartwitjurkje

Het volgende jurkje kostte ook al €4,00! Het lijkt zowaar een standaard prijs voor tweedehands jurkjes te zijn! Dit roze wolkje kocht ik bij De Kringloper Almere.

roze jurkje

Tot slot een jurkje dat niet €4,00 kostte, maar gelijk een heel stuk duurder was: €13,00! Toen ik de prijs in de winkel zag schrok ik wel even, maar toch kon ik hem niet laten liggen, daar vond ik hem te leuk voor. Dit groene gevalletje kocht ik bij de Kringloper Naarden.

groen jurkje

Dit waren mijn tweedehands feestjurkjes! Ik hoop dat jullie het leuk vonden ze te zien en dat jullie ook geïnspireerd zijn eens een tweedehands jurkje te kopen. Natuurlijk kun je ook hele leuke nieuwe feestjurkjes kopen, bijvoorbeeld bij Otto, maar kijk zeker ook eens bij een kringloopwinkel bij jou in de buurt!

Mam, bedankt voor het maken van de foto’s!

Koop jij wel eens een jurkje tweedehands? En welk van bovenstaande jurkjes vind jij het leukst?

feestjurkjes2

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 Comments
 • Jacob
  20 augustus, 2014

  Leuk stukje met mooie foto’s! En nee, ik koop eigenlijk nooit feestjurkjes in een kringloopwinkel.

  • Sabine
   21 augustus, 2014

   Dziekuje! Moet je eens doen! En als je ze dan toch niet leuk vindt geef je ze gewoon aan je vriendinnetje! ;)

 • Vranken Françoise
  20 augustus, 2014

  Hahaha die Jacob…. Misschien kan je hem eens een kilt aantrekken Sabine. Hij lijkt wel een beetje jaloers op al je mooie jurkjes. Weer prachtige voorstelling.

  • Sabine
   21 augustus, 2014

   Thanks Françoise! :)

 • Nienke
  20 augustus, 2014

  Leuke jurken! Ik vind die witte het allerleukst, is die echt te kort voor naar je werk? Maar ik snap het dilemma, ik twijfel ook regelmatig of iets nog wel kan.

  • Sabine
   21 augustus, 2014

   Thanks Lord! Ja nu ik de foto’s zie denk ik dat het misschien toch wel kan in combinatie met een dikke panty ofzo. Hij voelt vooral kort als ik hem draag, maar misschien komt dat ook omdat hij redelijk nauwgesloten is. Lastig, lastig…

 • Jolien
  20 augustus, 2014

  Ooh, ik vind dat witte jurkje echt heel leuk! Hopelijk komt er snel een keer een niet-bruilofts-feestje, want het is zonde om hem niet te dragen.

  • Sabine
   21 augustus, 2014

   Haha heel hartelijk dank Jolien! :D

 • Don
  20 augustus, 2014

  Allereerst, Bien wat heb jij een goed figuur! Wat is je geheim pilates, weight watchers, Sonja Bakker?!? Vind het nude kleurige jurkje erg mooi, maar de witte is voor mij duidelijk de winnaar, classic, clean, timeless!

  • Sabine
   21 augustus, 2014

   :D Thanks Donnemans!
   Mijn geheim bestaat uit twee aspecten:
   1. Eens per jaar met je familie meedoen aan het kwartje triathlon in Anna Paulowna.
   2. Tijdens het foto’s maken het advies opvolgen dat mijn eigenste neef me altijd gaf als er op de camping een leuke jongen langsliep: “Buik in, Bien! Buik in!”
   Thanks voor je reactie Don!

 • Ellen Dam-Oudt
  21 augustus, 2014

  Ze staan je allemaal hartstikke goed. Waarom die zwart witte niet naar een bruiloft kan is mij een raadsel. Vind hem meer dan stijlvol, en door het zwart onderscheid je je duidelijk van de bruid. En die lengte? Gewoon aan naar je werk hoor, met zulke benen? Ik zou me geen twee keer bedenken

  • Sabine
   22 augustus, 2014

   Hey Ellen! Bedankt voor je leuke reactie! En leuk om te horen dat de wit/bruiloft-regel blijkbaar toch niet zo strikt is! En helemaal leuk om te horen dat het witte jurkje wel naar het werk zou kunnen. Jij kan het weten! :D

 • Mbuti
  21 augustus, 2014

  Ik vind de witte je ook het beste staan. Ik vind met Ellen Dam dat die zwarte banen het verbod helemaal opheffen dat je zo’n jurk niet naar een bruiloft aan zou kunnen.

  • Sabine
   22 augustus, 2014

   Hey Mbuti!
   Dat is leuk om te horen!
   Gelukkig heb ik voor de eerstvolgende bruiloft ook nog gekleurde jurkjes om uit te kiezen. :)

 • Stephanie
  28 augustus, 2014

  Erg mooie jurken, ik vind de witte heel gaaf ^^! En inderdaad de laatste is, ondanks dat hij wat duurder is, te mooi om te laten liggen!

  Ik heb nog nooit kleding bij een kringloopwinkel gekocht. De laatste keer dat ik in een kringloopwinkel was zal met mijn vader geweest zijn in 2001 of zo! Het word eens tijd dat ik ook eens een kijkje ga nemen ^^.