New in: TOMS van Nukuhiva! (en een huishoudelijke mededeling)

Posted on 3 min. leestijd

Ik heb nieuwe schoenen.. Nieuw-nieuwe schoenen… Als in: niet-tweedehands-maar-echt-helemaal-nieuw-nieuwe schoenen uit een echte winkel!
Het gebeurt niet vaak dat ik ‘echt nieuwe’ kleding koop, maar voor deze schoenen heb ik met plezier een uitnodiging gemaakt. Waarom? Dat lees je in dit artikeltje.

Maar voordat we daar op ingaan wil ik graag even beginnen met een huishoudelijke mededeling. Ik plaats al jaren elke woensdag een artikeltje op TrashFashion, maar ik ga dit verplaatsen naar elke vrijdag. Eigenlijk met als voornaamste reden dat ik vrijdag gewoon een feestelijkere dag vind en het lijkt me leuk om voortaan het weekend in te luiden met een artikeltje! Deze week dus nog een artikeltje op de woensdag, maar vanaf volgende week zullen de artikeltjes op vrijdags komen. Hopelijk komen jullie dan ook nog een kijkje nemen. :)

En dan nu, mijn nieuwe schoenen: het zijn TOMS!

TOMS1

Ik ging naar een winkel waar Jacob me onlangs op gewezen had: Nukuhiva. Nukuhiva heeft een winkel in Amsterdam en in Utrecht en ik was natuurlijk in m´n statsie Utrecht. Nukuhiva verkoopt enkel producten van labels die produceren met respect voor mens en natuur. Deze winkels zijn trouwens in het leven geroepen door Floortje Dessing, die hiermee het grote publiek kennis wilde laten maken met eerlijke kleding. Ik vind haar hier heel goed in geslaagd, want het is een hele leuke toegankelijke winkel, met heel vriendelijk personeel en een hippe uitstraling. Sommige winkels gericht op duurzaamheid kunnen wat geitenwollensokkerig en stoffig overkomen. Nukuhiva heeft dat geenszins. Mocht je dus ook graag wat eerlijkere kleding willen hebben, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Ga dan naar een vestiging van Nukuhiva! Omdat je weet dat zij al voor je geselecteerd hebben op duurzaamheid kan je gewoon shoppen zonder je daar nog zorgen om te maken.

Een van de merken die door de selectie van Nukuhiva heengekomen zijn is dus TOMS. TOMS  is opgericht in 2006 en heeft het uitgangspunt ‘one for one’: voor elk paar schoenen dat verkocht wordt gaat er een paar schoenen naar een kind in nood. Daarnaast worden de schoenen ook nog eens lokaal en fair trade geproduceerd en zijn ze gemaakt van duurzame materialen. Ze zijn dus goed voor mens én milieu! En ik vind ze ook nog eens supercute én ze lopen heerlijk! Ik was al lang op zoek naar platte en luchtige zomerse schoenen die ik wel netjes genoeg vond om naar mijn kantoorbaan onder een rokje te dragen. Ook mochten ze van mij niet te duur zijn. De TOMS die ik gekocht heb (Natural Crochet) kosten €54,95. Nou, deze schoenen voldoen werkelijk aan al mijn eisen. En ik ben niet gemakkelijk tevreden te stellen. ;)

Ik wil toch even een parallel trekken met kringloopwinkels, want wat ik zelf het allergrootste voordeel vind aan kringloopkleding is dat het duurzaam én betaalbaar is. En eigenlijk vind ik dat TOMS hier ook aan voldoen. Natuurlijk, €54,95 is geen kringloopprijsje, maar ze zijn niet echt duurder dan niet-duurzame schoenen. Het wordt je dus heel makkelijk gemaakt om duurzaam te doen. Dat waardeer ik heel erg aan TOMS!

TOMS heeft overigens naast schoenen ook andere producten (ook by Nukuhiva) en alles met het one for one principe. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook zonnebrillen en als je een zonnebril koopt kan iemands gezichtsvermogen worden verbeterd, door bijvoorbeeld een gezichtsreddende operatie of een bril. Neem voor meer informatie eens een kijkje op hun website. (Dit is trouwens geen advertorial o.i.d. Ik ben gewoon echt heel enthousiast over dit merk en wilde het graag met jullie delen.)

Kende jij TOMS en Nukuhiva al?

TOMS3

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • imke
  15 juli, 2015

  ze zien er zeker leuk uit! inderdaad netjes maar ook fijn zomers!

  • Sabine
   16 juli, 2015

   Dankjewel Imke! :)

 • Bertine
  16 juli, 2015

  ik vind ze echt heel erg mooi!!!

  • Sabine
   16 juli, 2015

   Thanks Bertine! :D

 • Ina
  16 juli, 2015

  Mijn eerste gedachte was; ze heeft schoenen gekocht voor de bruiloft ?

  • Sabine
   16 juli, 2015

   Hahaha leuk dat je het zegt Ina! Ik moet bekennen dat ik inderdaad zat te denken dat dit wel hele geschikte comfortabele backupschoenen voor op de dansvloer zouden zijn! :D

 • Woonwebwinkel
  19 juli, 2015

  Super gave schoenen !! TOMS zijn altijd te gek :)