New in: herfstjas!

Posted on 3 min. leestijd

Vorige week was ik bij Emmaus Lombok in Utrecht, alwaar ik onder andere een prachtige nieuwe herfstjas kocht!
De jas kostte €9,00. Het is een prachtige jas van een mooie stof met een gezellig ruitje. Ik vind het geheel een beetje Brits aandoen en dat vind ik een positieve associatie. De jas is oorspronkelijk van Mexx en je kan echt voelen dat het een kwalitatief goede jas is. Ik vind het model elegant, de kleur vind ik mij ook mooi staan en hij past helemaal bij de herfst. Kortom, een feest om te dragen!

herfstjas3

Dit lijkt toch allemaal te mooi om waar te zijn? Waarom zou iemand zo’n plaatje van een jas wegdoen?
Al eerder schreef ik een artikeltje dat de meeste dromen bedrog zijn, behalve bij de kringloop, maar dat er bij hoge, hoge uitzondering zelfs bij de kringloop een verklaring te geven is voor waarom iemand iets wat fantastisch lijkt toch weggedaan heeft. (In dat artikeltje was het voorbeeld mijn prachtige Bijenkorf regenjas, waarbij ik me pas bij de eerste hoosbui besefte dat een regenjas zonder capuchon helemaal niet zo handig is, ook al is het nog zo’n kekke trenchcoat…)
In dit geval is de boosdoener een vreemd geplaatste knoop…

Ik deed de bovenste knoop dicht en kwam er toen acht dat deze helemaal niet op de juiste hoogte zat, waardoor het rechterpand van de jas raar bol gaat staan en er een soort gat ontstaat waar de jas hoort te sluiten….

herfstjas1Ik denk dat ik wel ongeveer kan inschatten wat er gebeurd is. Laat ik een kleine scène beschrijven:

De vorige eigenaresse was al lange tijd heel gelukkig met deze jas. Toen dus op een dag een knoop losliet was ze erg sip. Daarom besloot ze na intern beraad dapper om de knoop weer aan de jas te bevestigen. Naaiervaring had ze niet. Maar ze wist nog wel dat ze ooit een keer zo’n klein naaisetje uit een hotel had meegenomen met een naald en één kleur garen (blauw). Dapper ging ze aan de slag, na twee minuten had ze het draad door de naald gekregen en kon ze de knoop beginnen te bevestigen. Kordaat haalde ze het draad tien keer door de knoop heen en vervolgens twintig keer door de jas. Halverwege viel haar op dat blauw niet helemaal de juiste kleurkeuze was voor deze jas, maar besloot dat ze nu al te ver was gekomen om nog terug te keren, dus naaide ze door. Dat was nog een heel karwei, waarbij ze tot haar frustratie ook vier keer met de naald in haar wijsvinger prikte. Toen was ze het echt zat en besloot dat de knoop vast genoeg zat om het garen verder af te knippen. Na een pleister gepakt te hebben keek ze toch nog tevreden naar haar werkje en deed vervolgens vol trots de jas aan… En toen merkte zij het ook… Ze had helemaal niet gekeken waar de knoop precies had gemoeten…
Stampend van frustratie trok ze de jas weer uit en riep:
“Ik doe dit NOOIT meer en die jas hoef ik ook NOOIT meer te zien!” En de jas werd verbannen naar de Emmaus.

herfstjas2

Af te leiden aan hoe de knoop bevestigd is denk ik dat het zo ongeveer gegaan moet zijn. En wat een geluk voor mij! Die knoop haal ik er wel weer af met een tornmesje om hem nog eens goed te bevestigen en ik ben weer helemaal het ventje met mijn nieuwe favoriete jas! :D

herfstjas6

Zijn jullie goed in het aanzetten van knopen?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Mbuti
  31 oktober, 2015

  Mooie herfstfoto’s en ja het goed aanzetten van een knoop: daar moet je niet te licht over denken. Meestal kan je nog wel zien waar de steekgaatjes zaten maar als het al langer geleden is of het kledingstuk is gewassen dan valt dat houvast ook weg.

  • Sabine
   7 november, 2015

   Haha klopt idd! Maar nu zal dat ook weer een voordeel zijn, bij de steekgaatjes van de ‘fout’ aangezette knoop. ;)

 • Bertine
  1 november, 2015

  Die knoop fix jij zelf wel inderdaad. Mooie jas hoor, koopje!

  • Sabine
   7 november, 2015

   Dankjewel Bertine! Ik moet het nog wel even doen… Ik ben niet zo handig met naald en draad als jij dat volgens mij bent!