TrashFashionista’s Corina en Kristina

Posted on 2 min. leestijd

Onlangs waren Jacob en ik bij kringloopwinkel Kraayenest in Utrecht. We waren er niet eerder geweest, maar zagen al snel dat het een kleine, ietwat volle, maar zeer gemoedelijke kringloopwinkel was. De man die er werkte leek veel van de winkelende mensen te kennen en iedereen kletste met iedereen. Temidden van deze gezelligheid zag ik Corina en Kristina en besloot een gesprekje met ze aan te knopen over wat hen bij deze kringloopwinkel bracht. Het bleken echte TrashFashionista’s te zijn!

corina+kristina

Corina (rechts op de foto) en Kristina zijn buren en wonen in Utrecht, op loopafstand van het Kraayenest. Het is hun vaste kringloopwinkel, die ze zelf ‘Disneyland’ noemen, omdat er zoveel leuke dingen zijn en omdat de mensen er altijd even vriendelijk zijn.

Ik vroeg ze hoe vaak ze naar ‘Disneyland’ gingen. ‘Dat verschilt nogal’ zei Corina. Waarop Kristina aanvulde ‘Soms tien keer per dag, soms één keer per week.’ Haha, wauw, deze dames zijn nog actievere kringloopsters dan ikzelf!

Ik was benieuwd wat ze er zoal kochten. Kristina vertelde dat ze oorspronkelijk uit Servië kwam en dat ze er graag kleding kocht voor haar familie in Servië. Ook had ze een voorliefde voor echte aardewerken potten voor in de tuin, waarvan ze er op dat moment ook twee van had aangeschaft. Ook Corina kocht er graag tuinaccesoires en kleding. Zo kwamen de mooie laarzen die ze droeg ook van het Kraayenest, waar ze er maar €1,00 voor hoefde te betalen! Ook geeft de eigenaar er vaak nog gratis iets bij als je er iets koopt.

potten+laarzen

Maar ze gaven wel aan dat ze altijd zonder plan gaan, en dat ze ter plekke wel zien welke leuke spullen ze er kunnen vinden. Dit herkende ik heel goed en dit benadruk ik zelf ook altijd: ga niet kringloopwinkelen met in je hoofd een heel exact beeld van iets wat je zoekt. Ga en kijk wat het te bieden heeft. ‘Maar we gaan nooit met lege handen weg!’ aldus Corina.

Toch benadrukten de dames dat ze niet voor de spullen gingen. Waar ze dan wel voor komen? ‘We komen voor de gezelligheid, de aardige eigenaren, en de veelzijdigheid aan mensen. Van aso’s tot chique dames, hier komt vanalles. En juist dat vinden we zo leuk.’ 

corina+kristina2

Wat een leuke dames, de vrolijkheid spatte er vanaf! Sowieso vond ik het heel leuk om te zien dat buurvrouwen op zo’n vriendschappelijke manier met elkaar omgaan. En dat ze dan ook nog eens die gedeelde liefde voor kringlopen hebben maakt het plaatje voor mij natuurlijk compleet!

P.S.: Vergeet niet dat het morgen Nationale Kringloopdag is!

Herkennen jullie je in het verhaal van Corina en Kristina? En zijn jullie zelf wel eens bij het Kraayenest geweest?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Corina
  2 oktober, 2015

  Super leuk gedaan ik en kristina vinden het mooi geworden .succes in de toekomst .

  • Sabine
   4 oktober, 2015

   Hartelijk dank Corina! En de groetjes aan Kristina!

 • Miek en Ernst de Vries
  4 oktober, 2015

  Leuk verhaal Sabine. Keep up the good work. Wie weet zien we elkaar weer, maar dan in de Winterefteling. Gr. Miek en Ernst

  • Sabine
   10 oktober, 2015

   Hartstikke bedankt voor jullie leuke reactie, Miek en Ernst! :D

 • Paul
  10 februari, 2016

  Het is zeker een hele kleine winkel. Alleen bij mijn laatste bezoek aan de winkel was alleen geen prijsje te vinden op elk artikel.
  Ik hou ervan om te zien wat ik voor iets betaal. Niet dat ik bij alles moet vragen “Wat kost dit? En dat?”

  Verder wel leuk opgebouwd. En ook buiten was genoeg uitgestald.Paul