De ik-hou-van-meuk tag!

Posted on 4 min. leestijd

Een tijdje terug werd ik door Stephanie gewezen op de ik-hou-van-meuk tag op de blog Ooh La Lau. Een tag waarin kringlopen centraal staat!

Laura heeft voor deze tag even het woordenboek geraadpleegd en wist ons het volgende te vertellen:

meuk m/v      1. oude troep of rotzooi       Ik heb een zolder vol meuk.

Dit is inderdaad een tag die mij op het lijf geschreven is, dus vandaag deel ik de door mij ingevulde tag met jullie! Want… Ook ik hou van meuk!

Hoe vaak ga je naar de kringloop?

Het verschilt van tijd tot tijd, maar ik denk dat ik gemiddeld eens in de twee weken naar de kringloop ga. Sinds ik fulltime werk merk ik dat het wel een stuk moeilijker is om vaak te gaan, omdat ik dan op de weekenden aangewezen ben. Maar als ik meer dan twee weken niet geweest ben begint het toch wel weer te kriebelen. Tijden waarin ik echt vaker ga zijn de kersttijd. Dan struin ik graag kringloopkerstmarkten af. En tijden waarin ik ons huis opnieuw aan het inrichten ben. Dan ben ik er niet weg te slaan.

I'd rather be thrifting

Wat is je favoriete kringloop?

Poh, dit is me wel een moeilijke vraag zeg. Ik ben hier al vaak om gevraagd en ik heb er zelf ook al heel erg vaak over nagedacht, maar er zijn gewoon zo veel leuke kringloopwinkels!
Omdat ik niet te flauw wil doen zal ik toch een klein rijtje, op willekeurige volgorde noemen. Dit zijn vooral kringloopwinkels bij mij uit de buurt, omdat ik daar het vaakst kom:

Ik heb jaren terug wel eens lezers gevraagd naar hun favoriete kringloopwinkel. Daar zijn toen leuke reacties op gekomen en daar komen van tijd tot tijd ook nog wel eens reacties bij. Het is misschien de moeite waard om die reacties terug te lezen. De favoriete kringloopwinkels van TrashFashion lezers!

 

Wat is je grootste tweedehands aankoop?

Ik denk dat ik groot hier als ‘met het grootste volume’ moet interpreteren, dus dan zeg ik: onze bank!

Bank

Deze hebben we inmiddels al heel lang en hij zit nog steeds goddelijk. Ik kocht hem voor €25,00 bij Kringloopcentrum Eemnes. Het is ook nog eens een bijzondere bank. Ik schreef er hier een artikeltje over.

 

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?

Een schilderij dat ik ooit voor €10,00 bij Emmaus Bilthoven kocht. Ik weet nog dat ik er heel erg over twijfelde, omdat ik het erg prijzig vond voor een schilderijtje bij de kringloop. Maar toch vond ik hem te leuk om te laten liggen. Ik ging er daarna mee naar m’n ouders en toevallig was mijn oom daar. Mijn oom was grafisch ontwerper, leraar op de Rietveld Academie en was erg thuis in de kunstenaars scene. Ik vond dus dat hij er wel kijk op had. En hij was toen heel erg positief over dit schilderij! Daardoor was is helemaal in m’n nopjes omdat toen voor mij bevestigd werd dat het de €10,00 waard was. Mijn oom is afgelopen jaar helaas overleden, maar altijd als ik naar dit schilderij kijk moet ik aan hem denken en word ik weer blij.

Show hier je trots:

schilderij

schilderijtje

 Wat was het beste koopje ooit?

Onze platenspeler! Ik kocht hem voor €12,00 als cadeautje voor Jacob. Jacob was er superblij mee! En sindsdien vind hij het ook altijd leuk om met mij mee te gaan naar kringloopwinkels, zodat hij weer voor elpees kan gaan kijken. Dat vind ik dan weer supergezellig, dus heb ik er ook los van de mooie muziek veel plezier van!

platenspeler

Wat was je slechtste koop ooit?

Tsja, ik wil niet opscheppen, maar ik koop eigenlijk niet zoveel slechte dingen. (Of ik ben gewoon totaal niet kritisch… ;) ). Ik probeer meestal wel goed na te denken of mijn potentiële aankoop ook wel echt iets toevoegt en of ik het ook ga gebruiken (okee, okee, ik hem wel 30 verschillende galajurken, maar de meeste daarvan heb ik ook wel gedragen!). Ik probeer altijd te denken, is het de ruimte die het bij mij thuis inneemt waard? Ik val dus meestal niet voor de bekende valkuilen als een surfplank, ijscoupes, en een speciaal kerstservies. Hartstikke leuke dingen natuurlijk, maar je gebruikt ze zelden en ze nemen wel weer veel ruimte in in je huis!

Ik heb wel een keer iets gekocht waarvan ik achteraf heel goed begreep waarom de vorige eigenaar hem weggedaan had. M’n witte trenchcoat regenjas, die ik voor €8,00 bij de Emmaus in Utrecht Centrum kocht.

als een sprookje..

Wat was er nou precies ‘mis’ met deze jas? Dat kan je hier teruglezen…

Dit was hem dan, de door mij ingevulde ik-hou-van-meuk tag. Zo zie je maar weer: one man’s trash is another man’s treasure! Daarom ben ik ook zo blij dat er kringloopwinkels zijn!

Neem de tag vooral over als je hem leuk vindt. :)

Houden jullie ook van meuk?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Laura
  21 januari, 2015

  Superleuk ingevuld! Dat schilderij is ècht prachtig!

  • Sabine
   1 februari, 2015

   Bedankt Laura! ^^

 • Bertine
  21 januari, 2015

  haha wat een grappig tag! ik kom echt te weinig in kringloopwinkels om m over te nemen!

  • Sabine
   1 februari, 2015

   Haha ja dan is ie wat minder toepasselijk. ;)

 • ineke van den berg
  25 januari, 2015

  super weer !! Nike is ook een kringlooptijger ,ik denk dat ik maar eens met haar ga sjoppen: je gaf me weer zin!

  • Sabine
   1 februari, 2015

   Gaaf tante Ineke! Een gastblog over kringloopwinkels in het hoge Noorden is natuurlijk altijd welkom! ;)