TrashWedding #2: Bruidsjurkeninspiratie!

Posted on 3 min. leestijd

Er zijn weer wat vorderingen geweest op het huwelijksvoorbereidingenfront. We hebben inmiddels een locatie vastgelegd en daarmee ook een datum! Het wordt eind mei 2016, vlak voordat Jacob en ik acht jaar samen zijn.
Iets meer dan een maand geleden liet ik jullie in TrashWedding #1: Mijn favoriete bruiloftsinspiratie mijn favoriete bruiloftsgerelateerde blog, quote, liedje, film, en wedding videos zien. Vandaag wil ik mijn bruidsjurkeninspiratie met jullie delen!
Ik heb even zitten twijfelen of ik dit wel moest doen, omdat ik wil dat mijn jurk voor Jacob nog echt een verrassing zal blijven. Ik heb besloten het toch te doen, omdat ik het te leuk vind om te laten. Het geluk wil wel dat ik veel verschillende jurkstijlen leuk vind, dus dat ik jullie ook veel verschillende jurken kan laten zien. Uiteindelijk ga ik er natuurlijk maar één dragen, dus het zal nog steeds een verrassing zijn wat het precies gaat worden. :)

Hier komen ze dan, de bruidsjurken waar mijn verliefde hart nog sneller van gaat kloppen…

1. Gestreept

Ik wordt altijd warm van gestreepte bruidsjurken. Een stoer zwart-wit patroon, of juist een subtiele combinatie van verschillende witte stroken, ik vind het allemaal leuk!

Hayley Paige wedding gown with stripes | Anna Be Stylebook by Tory Lea Photography | http://burnettsboards.com/2013/11/anna-be-style-book/

bron

Wedding Tips & Tricks: How to pull off a non-traditional wedding dress - Wedding Party

bron

Striped Wedding Details Inspiration {Round Up}

bron

2. Roaring twenties

Ik heb ook een zwak voor het Great Gatsby stijltje. Lossige jurken met veel kraaltjes in mooie patronen, ik vind het flapperrific! Het lijkt me ook heel leuk om daar dan een haarstijl en accessoires bij te combineren.

Roaring Twenties - Inspiration for Great Gatsby Wedding Make-up

bron

 

Swooning over this '20s-inspired wedding dress.

bron

Great Gatsby inspired bridal look. Hair by Natalia Issa. Makeup by Wendy Zerrudo. Photo by Sarah Kate, Photographer.

bron

3. Kort

Ik merk dat ik altijd vrolijk word bij het zien van korte trouwjurken. Ik vind ze over het algemeen wat nuchterder en jeugdiger overkomen dan lange jurken.  Mijn favorieten zet ik voor jullie op een rijtje.

This snazzy couple: | 29 City Hall Weddings That Prove Less Is More

bron

I'm not usually into short wedding dresses, but if I were to go short I would definitely go for this dramatic number!

bron

House of Mooshki — Holly

In deze komt ook mijn liefde voor strepen terug. :D bron

4. Pak met sluier

Ik vind het echt heel erg gaaf als bruiden in plaats van een jurk een elegant wit pak mét een sluier dragen. Het pak vind ik dan heel stylish en de sluier vind ik dan een leuke traditionele en vrouwelijke tegenhanger. Ik zal eerlijk zijn, ik denk niet dat ik hier zelf op onze bruiloft voor zal kiezen. Ik ben namelijk van plan om maar één keer in mijn leven te trouwen en dan wil ik toch m’n kans grijpen om een leuke trouwjurk te dragen. Toch blijft deze look wel in m’n hoofd hangen. Misschien een leuke optie voor als we ooit onze vows willen renewen. ;)

Brides: Naeem Khan Wedding Dresses  Fall 2015  Bridal Runway Shows  Brides.com | Wedding Dresses Style

bron

bron

It has a handmade real swarovski crystal flower with an iridescent amber center placed on the edge of a silk covered hand blocked buckram hat. The plumpest ostrich plumes in are set across it as well as a spray of smooth ivory white feathers.The veil is covered in tiny crystals as well.

bron

Bride in suit + floral wreath

bron

5. Losse rok met top

Ik ga afsluiten met mijn persoonlijke favoriet: het combineren van een prachtige bruidsjurkachtige rok met een ongerelateerde top. Ik vind het effect zo verassend en toch zie je meteen dat het om een bruid gaat.

I'm so gonna do this...my wedding dress is two pieces...wanna wear the bottom half just like this for a country anniversary idea!

bron

Always & Forever – Stephanie Allin Wedding Dress Collection 2015 | weddingsonline

bron

Olivia Palermo wedding dress copies - hellomagazine.com

bron

En tot slot, de mooiste van allemaal: een losse volle bruidsrok met een stoerig gestreept shirtje en een sluier…

I've just fallen in love with this idea for a wedding dress; pairing something as relaxed as a bateau-necklined striped top with acres of white tulle

bron

Oh mensen, mensen toch! Wat heb ik toch zin in onze grote dag! I’m living a dream!

Nou rest natuurlijk de grote vraag… ga ik voor een tweedehands bruidsjurk? Daarover een volgende keer meer, dus stay tuned…

Wat vind jij van bovenstaande jurken? En aan welke eisen moet jouw droomjurk voldoen?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 Comments
 • Anne
  24 juni, 2015

  Oh, ik ben heel benieuwd! Ben ook al een beetje aan het kijken naar trouwjurken en neig heel erg naar een korte jurk. Dat prinsesseneffect is leuk maar ik zou me zo ‘verkleed’ voelen! (Hoewel die laatste foto echt geweldig is.) En dan het budget, zoveel geld uitgeven aan een jurk die je een keer aan doet. Vind ik ergens ook zonde. Ben erg benieuwd naar jou keuzes daarin.

  • Sabine
   24 juni, 2015

   Hi Anne,
   Bedankt voor je reactie. Ik herken me heel erg in wat je zegt!
   Ik zou ook niet willen dat ik me ‘verkleed’ zou voelen, als ik later terug zou kijken naar onze trouwfoto’s wil ik dat ik mezelf zie, niet een eenmalige prinsessenversie van mezelf.
   En wat betreft het budget, ik ben altijd al vrij gierig als het op kleding aankomt en inderdaad, het betreft een jurk die je maar één keer gaat dragen! Maar hier zal ik nog wel een keer een artikeltje aan gaan wijden. ;)

 • Mbuti
  24 juni, 2015

  Even een suggestie voor de Look for Less: Die streeptop met tule rok moet wel na te maken zijn met tweede hands spullen.
  .

  • Sabine
   24 juni, 2015

   Oehhhhhh goed idee!!! :D

 • Jacob
  24 juni, 2015

  Mooie lijst, Randy is trots op je!

  • Sabine
   24 juni, 2015

   Hahaha thanks Kuba! <3
   Randy knows nou eenmaal best! ;)

 • Hannah
  24 juni, 2015

  Oeh, je weet de spanning goed op te bouwen;)

  • Sabine
   24 juni, 2015

   Hahaha ;)

 • Don
  24 juni, 2015

  Binie boy wat een spanning! Vind die laatste jurk ook echt een plaatje, ben heel erg benieuwd!

  • Sabine
   24 juni, 2015

   Haha thanks Donnemans! :)

 • olga
  24 juni, 2015

  De laatste foto van het korte jurkje met streep. Wauw!!

  • Sabine
   24 juni, 2015

   :D Dat is ook uit deze set nog een van mijn favorieten!

 • Cindy
  26 juni, 2015

  Ik vind hiervan de gestreepte het leukst. Zelf ga ik waarschijnlijk voor een wat traditionelere jurk (sweetheart a-line dress) maar wel met een kleur er in verwerkt ^_^.

  • Sabine
   26 juni, 2015

   Oehh Cindy wat spannend!! Ik ben heel benieuwd! :D <3

 • Natasja
  26 juni, 2015

  Wat een schitterende foto’s

  • Sabine
   26 juni, 2015

   Vind ik ook Natasja! :) Bedankt voor je reactie!

 • Dominique
  28 juni, 2015

  Ik ben nog lang niet zo ver om samen met iemand het bootje in te stappen, maar ik weet 100% zeker dat ik voor ‘the real deal’ ga. Prinsessenjurk op en top! Met alle ruches en kraaltjes vandien (maar niet te jaren 80 zoals Lady Diana dat deed. De mouwen zijn dan toch weer te veel… Maar ze zag er wel als een echte prinses uit, dus wie weet). ;)

  • Sabine
   1 juli, 2015

   Haha het is natuurlijk wel de uitgelezen gelegenheid ervoor! :)

 • Dina
  2 juli, 2015

  Wauw, die gestreepte jurken zijn echt prachtig. Zoiets heb ik nog nooit gezien zeg. Ik heb trouwens op Pinterest een inspiratiebord voor als ik ooit ga trouwen (dan moet ik natuurlijk wel eerst gevraagd worden, of hem vragen dat kan ook). :P
  Misschien vind je dat ook leuk om te zien?

  https://www.pinterest.com/dinastie/bohemian-wedding/

  • Sabine
   7 juli, 2015

   Hi Dina,
   Bedankt voor het delen van je Pinterest bord! Het ziet er allemaal prachtig uit! En wat zijn die diertjes met die bloemen leuk! :D

 • Ina
  3 juli, 2015

  In kringloop Tiel (er zijn er 2) hangt een schitterende jurk. Kantachtige top, wijde rok. ?

  En ja natuurlijk ook vele met pofmouwen jaren 70.

  • Sabine
   7 juli, 2015

   Oehhh dat klinkt fantastisch! :D

 • Maaike
  6 juli, 2015

  Ik hoop op een fantastische tweedehands jurk! :D

  • Maaike
   6 juli, 2015

   Wat ik trouwens ook altijd wel heel leuk vind, is dat vrouwen de jurk van hun moeder (/schoonmoeder) herdragen. Dan is de jurk tweedehands en heel persoonlijk. Ik zou dan persoonlijk alleen een jurk dragen als dat huwelijk ook nog steeds een huwelijk is, en niet in een scheiding geëindigd is.

   • Sabine
    7 juli, 2015

    Haha bedankt voor je leuke reacties Maaike! :D
    En dat vind ik inderdaad ook mooi, dan heeft het echt ook emotionele waarde! Maar dan moet je wel het geluk hebben dat je de jurk ook mooi vindt, of dat je hem een beetje kunt customizen. :)