TrashWedding: Wij zijn verloofd!

Posted on 5 min. leestijd

Vandaag een heel persoonlijk artikeltje op TrashFashion. Een groot deel van mijn lezers bestaat uit mijn eigen vrienden en familie die ik wekelijks via facebook mijn artikeltjes onder de neus duw, dus voor hun is dit geen nieuws, maar voor de mensen die het nog niet wisten…  Jacob en ik zijn verloofd!

Vandaag vertel ik jullie hoe dit ging en welke bijzondere rol kringlopen hierin speelde…

Wat korte achtergrond, voor jullie beeldvorming. Jacob en ik zijn ruim 6,5 jaar samen, sinds mijn 19e en zijn 21e, en daarvan wonen we nu bijna 2 jaar samen. We kennen elkaar van onze studievereniging A-Eskwadraat, waar hij Informatica studeerde en ik Wiskunde. Daar bloeide de liefde op…

En dan nu… het verhaal!

Een paar maanden terug, in september, waren Jacob en ik samen op vakantie op het prachtige Griekse eiland Naxos. We hadden een geweldige vakantie, vol met heerlijke zon, de heerlijke zee en heerlijke gevulde tomaten (mijn favoriete Griekse gerecht).

GevuldeTomaten

We zagen dat je op het eiland ook quads kon huren en dat is echt aan ons besteed! We besloten dus voor twee dagen quads te huren. Jacob stelde toen voor om de eerste dag met de quads het binnenland van het eiland te verkennen en hij vroeg aan mij waar we dan de tweede dag heen konden gaan. Nou had hij een paar dagen eerder al verteld dat er op een uurtje rijden van ons hotel ook afgelegen stranden waren, maar ja, dat was meer ter informatie, we hadden immers geen auto… Toen dacht ik dat ik helemaal zelf op het goede idee kwam om dan de tweede quad-dag naar zo’n afgelegen strand te rijden. Dat vond Jacob ook wel een goed idee…

Je moet weten, ondanks dat we al een flinke tijd samen zijn en ik er al heel vaak van gedroomd had om met Jacob te trouwen had ik deze vakantie totaal geen huwelijksaanzoek verwacht! Achteraf snap ik niet waarom, want het was juist zo’n perfecte gelegenheid, maar ik had het echt niet zien aankomen!

Na een paar fantastische dagen onder de Griekse zon brak de tweede quad-dag aan en reden wij de mooie uurlange tocht naar het verlaten strand.

quads1quads2

Eenmaal daar aangekomen bleek het inderdaad een prachtig strand te zijn en waren we er helemaal alleen. We hadden daar toen een perfecte dag, waarin we afwisselend zwommen, in de zon of onder de schaduw van een boom lagen, en een boekje lazen. Ik was ook nog eens mijn lievelingsboek aan het lezen, kan het nog perfecter?

strand
Ja, het kan nog perfecter, tussen de middag trok Jacob er namelijk even met de quad op uit om bij een nabijgelegen dorpje lunch voor ons te halen. En raad eens waar hij mee terug kwam? Gevulde tomaten… Die we heel romantisch onder het boompje opaten. De liefde van mij gaat door de maag!
Op een gegeven moment begon de zon al wat te zakken en werd het licht zo prachtig goud en was het water nog prachtig blauw. We besloten nog één keer in de zee te zwemmen, vervolgens op te drogen en dan maar weer terug te rijden. Hand in hand liepen we naar de waterkant en daar aangekomen zei ik tegen Jacob: “Wat een perfecte dag hè?” En toen zei hij: “Ja, dat vind ik ook. En daarom wil ik je wat vragen.” Toen zei hij de meest fantastisch lieve woorden en ging hij op één knie. En dat was pas het eerste moment dat ik opeens dacht ‘Wat krijgen we nou?’ Ik stond daar in m’n bikini, en hij in z’n zwembroek. Ik flapte er nog uit: “Kuba, als dit een grap is word ik kwaad jonge!” “Nee,” zei hij “dit is geen grap. Wil je met me trouwen?” En uit de zak van zijn zwembroek haalde hij een losse ring. Ik moest heel erg huilen en zei “Ja!”  Jacob deed de ring bij me om, tilde me op, droeg me de zee in en daar moest ik nog een flinke tijd heel erg lachen en huilen tegelijk. Het was oprecht het allerallerallermooiste moment van m’n leven!

verloofd

Ik ben zo, zo ontzettend gelukkig en blij! Hoera! :D

Maar wat hebben kringloopwinkels hier nou mee te maken? Ik heb Jacob altijd op het hart gedrukt dat als hij mij ooit ten huwelijk zou vragen dat ik dan liever niet wilde dat hij een echte ring voor me zou kopen. Ik vind het zelf een beetje zonde om veel geld aan een verlovingsring uit te geven. Ik snap wel dat je een echte trouwring wil. Je wilt natuurlijk niet dat je ringvinger al na de wittebroodsweken volledig groen uitgeslagen is. Je trouwring draag je voor de rest van je leven. Maar een dure verlovingsring heb ik liever niet. Ik vind het overigens hartstikke mooi als anderen wel een echte ring kopen, maar het is iets wat niet bij mij past. Ik ben nou eenmaal vrij gierig…
Daarom zei ik altijd tegen Jacob “Kuba, mocht je me ooit ten huwelijk vragen, ga dan alstjeblieft naar een winkeltje met schmuck en koop daar een ring van max. vijf euro. Het gaat toch om het gebaar!”
En wat heeft Jacob gedaan? Hij is naar een speciale sieradenverkoop bij de Kringloper Naarden gegaan om voor mij een ring uit te zoeken! En wat een prachtige ring het is! Een echt zilveren ring met kleine witte steentjes erin. Dat is dus echt best of both worlds! Toch een echte ring, een prachtige ring, maar dan voor een prijs waar zelfs ik mee kan leven! Ik vind het zo ontzettend lief dat hij zo goed heeft nagedacht over wat bij mij past. Ik ben echt het gelukkigste meisje op aarde!

ring Jacob had er zelf wel nog een ander idee achter. Hij wilde deze ring hebben om mij mee ten huwelijk te vragen en dan vervolgens samen een andere verlovingsring op het eiland zelf uit te kiezen. Ik vond dat zo ontzettend lief van hem, maar ik vond de ring die hij gekocht had echt prachtig! Dus eigenlijk wilde ik helemaal geen andere ring! Maar Jacob bleef aandringen, en uiteindelijk ben ik er toch mee akkoord gegaan, omdat de kringloopring een paar maatjes te groot was voor mij. Daarom hebben we dan toch samen nog een ringetje gekocht in Griekenland. Een mooi zilveren ringetje met een aquamarijnen steentje.

aquamarijn

Nou heb ik dus eigenlijk twee verlovingsringen van mijn lieve verloofde gehad. En ook al is m’n kringloopverlovingsring eigenlijk een beetje te groot ik draag hem nog vaak ’s nachts, of op dagen dat ik zeker weet dat ik hem niet kwijt kan raken.

Nou dat was ons verlovingsverhaal. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!
En Kuba, ik ben echt oneindig gelukkig dat ik jouw verloofde mag zijn. Kocham cie!!!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 Comments
 • Johanneke
  4 februari, 2015

  Aaah ik vind dit zo ontroerend! Zo lief en mooi. Alsnog gefeliciteerd met jullie verloving!

  • Sabine
   5 februari, 2015

   Heel hartelijk dank Johanneke! :)

 • Britt (brittalicious)
  4 februari, 2015

  Waaaauuw, wat een mooi verhaal! Ik volg je nu al een tijdje met je blog, en dit is echt superleuk om te lezen, gefeliciteerd! <3

  • Sabine
   5 februari, 2015

   Ah wat leuk om te horen Britt! Dankjewel! :)

 • Geertje
  4 februari, 2015

  Wauw, mooi verhaal. En heel herkenbaar, die zuinigheid van jou en de oplossingen waar je mee komt. Leuk dat Jacob er zo goed op kan inspelen!

  • Sabine
   5 februari, 2015

   Dankjewel Geertje! Leuk dat je het herkenbaar vindt. ^^
   Ik ben inderdaad ook echt blij dat Jacob er zo mee omgaat! :D

 • Inge
  4 februari, 2015

  Heel leuk Sabine! Ik ben blij voor jullie! Heel erg Gefeliciteerd!

  Groetjes Inge

  • Sabine
   5 februari, 2015

   Dankjewel Inge! :D

 • Lisa
  4 februari, 2015

  Gefeliciteerd!! Super leuk zo, met mooie foto’s en een persoonlijk verhaal.

  • Sabine
   5 februari, 2015

   Bedankt Lisa! :D Leuk om te horen!

 • Cindy
  5 februari, 2015

  <3!

  • Sabine
   5 februari, 2015

   :D

 • Bertine
  6 februari, 2015

  wauwie! echt ontzettend gaaf! hartelijk gefeliciteerd! heel veel plezier met de voorbereidingen:)

  • Sabine
   8 februari, 2015

   Bedankt Bertine! :)

 • Rob
  7 februari, 2015

  Echt een super mooi verhaal! Nogmaals gefeliciteerd!

  • Sabine
   8 februari, 2015

   Dankjewel Rob! :)

 • Maaike
  9 februari, 2015

  Gefeliciteerd! Het enthousiasme spat er vanaf, jullie zijn vast heel gelukkig samen!

  • Sabine
   9 februari, 2015

   Dankjewel Maaike! We zijn inderdaad heel gelukkig. ^^

 • Stephanie
  12 februari, 2015

  AAAAAAAAAH zo blij voor jullie!! Wat onwijs leuk meis! En wat een mooi aanzoek, hij heeft zo zijn best gedaan! Heeeel romantisch!

  Van harte gefeliciteerd!! <3

  • Sabine
   12 februari, 2015

   Ah dankjewel Stephanie! ^^

 • Peps
  16 februari, 2015

  Ahhh Bini toch! Jullie verdienen dit allebei zo! :)

  • Sabine
   19 februari, 2015

   Ah dankjewel Peps!! :D <3

 • Miloe
  2 februari, 2016

  Gefeliciteerd!! echt super leuk!! Wat een leuke en mooi aanzoek! Ik zou ook zo wel gevraagd willen worden echter denk ik niet dat dat snel gaat gebeuren. Ik ben al sinds ik 15 ben samen met mijn huidige vriend en ik ben bijna 27. Stel nou dat ik wel gevraagd wordt dan zou ik ook niet te veel geld willen uit geven aan bruidsaccessoires en verlovingsringen.

 • Lori
  2 februari, 2016

  Prachtig leuke foto’s echt ik zou gelijk mooie foto’s van jullie verloving laten maken! en de manier dat hij je gevraagd heeft is echt wel heel zoet en mooi. Wat een stel prachtige ringen heb je toch!

 • Christine
  22 maart, 2016

  Beste Sabine,

  Het is een hele tijd geleden dat ik op je site keek… en nu: ben je druk met de voorbereidingen voor je bruiloft! Van harte gefeliciteerd!!!
  En ik heb alle artikels terug gelezen.. wat leuk dat je zo zoekende was tussen een nieuwe of tweedehandse jurk en dat je geslaagd bent! Ook daarmee dus gefeliciteerd! Oeh, ik ben zo benieuwd..!!

  Hoop je weer wat frequenter te gaan volgen, je staat in ieder geval weer op mijn internet-startpagina, dus dat kan niet misgaan op vrijdagen; )

  Heel veel plezier en succes bij de voorbereidingen, geniet van deze tijd!

  • Sabine
   23 maart, 2016

   Hi Christine,
   Bedankt voor je onwijs leuke reactie en je felicitatie!
   Ik vind het een eer om te horen dat TrashFashion op iemands startpagina staat, dat is oprecht wel een mijlpaal in mijn bloggersleven! :)