Kringloopcadeaus… Yay or Nay? En inpaktips om ze chic te maken!

Posted on 4 min. leestijd

Vorig week gaf ik acht cadeautips voor mannen en vrouwen die je voor een paar euro bij kringloopwinkels zou kunnen kopen. Ideaal als je een krap budget hebt, of als je het gewoon niet waard vind om veel geld aan cadeaus uit te geven als het ook voor weinig kan!
Toch lijkt het soms nog een beetje in de taboesfeer te hangen om cadeautjes bij kringloopwinkels te kopen. Spullen voor jezelf bij kringloopwinkels kopen is al veel meer geaccepteerd, maar voor een ander, kan dat wel? Wat als diegene dat vies vindt? Lijkt het dan misschien alsof je minder voor diegene over hebt? Of straalt het dan misschien uit alsof je krap bij kas zit?
Aan de andere kant heb ik juist vrienden die zelf ook aangeven op zoek te gaan naar cadeautjes bij kringloopwinkels en schreef een vriend van mij laatst zelfs op zijn verlanglijstje ‘iets van de kringloop’. Dat vond ik zo leuk!
Maar ja, de meningen verschillen nou eenmaal. Daarom ben ik wel benieuwd, wat vind jij, een cadeau kopen bij een kringloopwinkel, kan dat of niet? Laat jouw mening achter in de poll, Yay als je zelf ook cadeaus bij een kringloopwinkel zou kopen, Nay als je dat niet zou doen. Licht eventueel je stem toe met een reactie in de comments onderaan dit artikeltje!

Kringloopcadeaus?

Resultaten

Laden ... Laden ...

Mijn mening zal wel duidelijk zijn, voor mij is het een echte Yay, met als belangrijkste reden het duurzame aspect. De feestdagen zijn echt een bloeitijd van de consumptiemaatschappij. We kopen ons een slag in de rondte en krijgen vaak cadeaus waar we eigenlijk niet extreem blij mee zijn. Dan vind ik het het beste als daar zoveel mogelijk recycling in kan zitten, dus koop je cadeaus bij kringloopwinkels en breng de cadeautjes waar je zelf niet blij mee bent erheen, of geef ze aan iemand die er wel blij mee zou zijn!
Dit neemt niet weg dat ik er wel respect voor heb als mensen ‘Nay’ zeggen. Iedereen mag dit natuurlijk zelf weten. Ik ben dan wel altijd extra nieuwsgierig wat iemands redenen zijn.

Het kan natuurlijk heel goed zijn dat je zelf twijfelt en dat je bang bent dat het niet ‘chic’ overkomt om een cadeautje bij een kringloop te kopen, bijvoorbeeld omdat je voor het eerst naar het kerstdiner van je kakkineuze schoonouders gaat en je je kersverse schoonmoeder niet meteen tegen je in het harnas wil jagen. Aan de ene kant vind ik dat wel goed, als je bij iemand wordt uitgenodigd is het ook wel netjes je aan diens etiquette aan te passen. Aan de andere kant vind ik dat je het best kan denken: als iemand een kringloopcadeau niet goed genoeg vindt is dat zijn probleem, niet het mijne. Maar vanuit mijn positie waarin kringloopwinkels heel erg geaccepteerd zijn is dat natuurlijk wel makkelijk praten.  Als je je hier dus toch druk om maakt dan kan het heel erg helpen om het cadeautje mooi in te pakken. Dit klinkt misschien wat te simpel, maar als jij een cadeautje supermooi inpakt dan komt het meteen al chic over! Mensen zullen dan echt eerder denken ‘wat een classy cadeau’, dan ‘zou dat cadeau wel helemaal nieuw zijn?’ En ook als je je geen zorgen maakt of een kringloopcadeau wel chic genoeg is is het natuurlijk leuk om een cadeau mooi in te pakken! Uiteindelijk is een cadeau ontvangen vooral een beleving, en niet alleen het daadwerkelijk hebben van het gegeven ding.

love actually

Ik heb daarom een paar leuke inpaktips op Pinterest verzameld waarmee je sowieso de show zal stelen. En gelukkig zijn ook deze allemaal budget friendly!

Inpaktip 1: Versier het pakje met kerstversiering

Bij kringloopwinkels kan je voor een appel en een ei een hele zwik aan kerstversiering kopen. Deze zijn niet alleen leuk voor in de boom, maar ook voor op je cadeautje, zoals te zien is bij de volgende voorbeelden.

Black, white, and gold - one of our favorite gifting color palettes.:

Gift Wrapping Ideas | Wrap it up with love. | http://monikahibbs.com:

10 DIY gift rapping ideas for christmas. (via Bloglovin.com ):

Inpaktip 2: Versier het papier

Supersimpel maar met groots effect: koop mat zwart pakpapier en schrijf er met een gouden, zilveren of witte pen een mooie tekst op of teken er bijvoorbeeld sterretjes of sneeuwvlokjes op.

beautiful matte black wrapping paper decorated with a gold pen. Next year's Christmas wrapping!!:

cool chalkboard craft paper roll #anthrofave http://rstyle.me/n/tgmz2r9te:

Inpaktip 3: Versier het met groen

Mijn favoriet: het pakje versieren met groene takjes, blaadjes of andere natuurproducten! Vooral het eerste plaatje, zo simpel, maar zo prachtig!

Simple White Christmas Gift Wrap Idea - Love That Party. www.lovethatparty.com.au:

Natural giftwrap. #holiday #diy:

A simple but dramatic gift wrapping idea using autumn leaves and brown twine. Natural and earthly, the warm colours of the leaves are evocative of the season and it is so easy to do. Just wrap your present in simple white paper such as tissue paper or baking parchment. Then wrap the twine around in a crisscross pattern and place a leaf under each section.:

Love this newspaper bird on a twig! Could translate this to other items... especially holiday themes.:

Poke around your yard to find the perfect present topper. | 13 Beautifully Easy Gift Wrapping Ideas:

Inpaktip 4: Versier het met goudspray

Iets meer moeite dan de andere inpaktips, maar toch wel die moeite waard. Takjes en blaadjes bedekt met goudverfspray geven een hele chique touch aan pakjes.

Gold, White, and Bright Pink bow! Luscious Christmas Gift Wrap. MargotMadison: December 2011:

Add gold spray paint to natural elements like acorns and leaves to embellish your packages. #giftwrap:

Inpaktip 5: Versier het met veertjes

Als ik buiten mooie veertjes zie liggen raap ik ze vaak op, maar eigenlijk doe ik er nooit echt iets mee. Nu weet ik dat ze ontzettend leuk als cadeauversiering kunnen dienen! Als jij ze ook gewoon van buiten opraapt zou ik wel aanraden ze schoon te maken in een bakje water met wasmiddel of dettol. De veertjes drogen daarna gewoon weer mooi op!

GORGEOUS gift wrapping from Design section of CR website | Carolyne Roehm:

Simply wrap a box with plain paper finish it with a wide satin ribbon and a bit of matching tulle. and elegant. #giftwrap #ribbon #holiday:

custom paper bag with natural trim ~ links to a creative blog / graphic designer:

 

Hopelijk vonden jullie deze inpaktips leuk. Alle afbeeldingen van de inpaktips komen van Pinterest, ik heb ze verzameld op dit bord: https://www.pinterest.com/sabineoudt/giftwrapping/ Ik heb hier nog meer leuke voorbeelden op staan, mocht je er meer willen zien.

Bedankt als je jouw mening hebt achtergelaten bij de poll!

Wat vind jij van cadeaus kopen bij kringloopwinkels?

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Bertine
  4 december, 2015

  Nee cadeaus moeten voor mij echt nieuws zijn, een nay dus!

  • Sabine
   4 december, 2015

   Bedankt voor je reactie Bertine! Leuk om jouw reden te horen! :)

 • Kim
  4 december, 2015

  Bij mij ligt het heel erg aan de ontvanger. Ik heb vrienden die het leuk zouden vinden maar ook die helemaal niets hebben met kringloopwinkels of tweedehands spullen.. In dat laatste geval zou ik het dus ook niet doen. Ik zou het zelf overigens wel heel leuk vinden een cadeau te ontvangen die bij een kringloop is gekocht. (Tot nu toe nog niet meegemaakt, voor zover ik weet:) Bedankt voor de inpak inspiratie!

 • Ina
  5 december, 2015

  Het gaat toch om het cadeau, niet waar het vandaan komt? Als het maar schoon en heel is. Net als Kim, het ligt ook aan de ontvanger. Ik heb vrienden die weten dat wij, mijn man en ik, kringloopwinkels en rommelmarkten afstruinen, en zij vragen soms zelf ergens naar uit te zien!
  Misschien ‘helpt’ het als je aangeeft dat het vintage is? ? Heten ten dag zeer geaccepteerd.
  Heb zelf een Wildebras pop gekocht voor €2,00 (in mijn jeugd was dat een merkpop Op marktplaats vraagt men er zo €35, 00) Ook in de krlpw. poppenbedje. Oma maakt zelf lakens en deken erbij en klaar is het vintage cadeau voor kleinkind van twee jaar. :-))
  Trouwens we hebben alles bij de krlpw. bij elkaar gescharreld toen er kleinkinderen op komst waren. Rammelaar, campingbedje, matrasje (stofzuigen en een nacht in de vrieskist, weg stofmijt! Doe ik ook met knuffelbeesten. Wel eerst even wassen.) Ikea kinderstoel, blokken, speelkleed, boekjes. Enz. Enz. ……. Ideaal!!!