The Look For Less: Deborah Harry (Blondie)

Posted on 2 min. leestijd

Vandaag hebben we weer een nieuwe look for less voor jullie en dit keer is de beurt aan Deborah (Debbie) Harry! Deze Amerikaanse zangeres is voornamelijk bekend als de lead zangeres van de punk rockband Blondie die in de jaren ’70 en ’80 hits scoorden. In de tijd waarin hippies de modieuze boventoon voerden kwam Debbie met een stoere, sexy punklook die tot op de dag van vandaag zijn charme niet verloren heeft. Kijk mee naar de foto’s en zie hoe wij vier van haar looks met kringloopkleding nagemaakt hebben.

De eerste look is waarschijnlijk de enige ‘look for less’-look ooit waarbij het origineel goedkoper was dan de TrashFashion-versie. Dit jurkje had Debbie namelijk zelfgemaakt van een kussensloop met daaromheen rood duct tape gewikkeld. Dit is natuurlijk een heel geschikt DIY-projectje, maar toen we voor €4,50 dit rood-wit gestreepte jurkje bij de kringloop vonden besloten we ons de moeite te besparen.

TF_TLFLBlondie1

Rood-wit jurkje, de Kringloper Naarden, €4,50

 

De tweede look vind ik een beetje een grungie look. En hoewel ik het op onderstaande foto niet per se uitstraal vind ik het altijd leuk als ik een reden heb om een baret te dragen!

TF_TLFLBlondie6Leren jasje, Kringloop Gouda, €7,50 – Baret, Kringloopcentrum Eemnes, €0,50

 

De derde look is die van het omgekeerde spijkerjasje. Een leuk wist-je-datje: op mijn eerste schooldag op de middelbare school leek het me goed om een statement te maken, dus heb ik toen ook een omgekeerd spijkerjasje gedragen. Deze Blondie-look kende ik toen nog niet! Ach ja, great minds think alike…

TF_TLFLBlondie7Spijkerjasje, Emmaus Bilthoven, €3,00

 

De laatste look vond ik het leukst om te dragen, daar droeg de zeemanspet natuurlijk zeker aan bij! Dit was tevens de enige outfit uit onze Blondie-reeks waarbij ik meer verschillende foto’s kon vinden, dus daar hebben we natuurlijk gebruik van gemaakt!

TF_TLFLBlondie2  Betty Boop t-shirt, Kringloop Rataplan Den Helder, €3,00 – Zeemanspet, Marktplaats, €2,50 – Tas, Kringloop Zeist, €3,00

TF_TLFLBlondie5

Bedankt voor de inspiratie, het bij elkaar zoeken van de outfits en het maken van de foto’s, mam!

Als we nu in de jaren ’70 zouden leven, zou je dan liever hippie of een punkrocker geweest zijn?

TF_TLFLBlondie4

Bronnen foto’s Debbie Harry: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Lin
  11 september, 2015

  Hahahah, te grappig van dat spijkerjasje op je eerste schooldag. Heb je er veel succes mee gehad?

  • Sabine
   11 september, 2015

   Haha leuk dat je het vraagt! Maar nee, niet echt een succes nee. :P Ik dacht dat het cool zou zijn, maar men vond het vooral raar. Ook wel een beetje terecht misschien… ;)

 • Jacob
  15 september, 2015

  Zeer geslaagde foto’s !

  • Sabine
   15 september, 2015

   Thanks Kuba! :)

 • Dominique
  16 september, 2015

  Ooooh! I love Debbie Harry! Zo zie je maar weer dat het doorzoeken van de kringloop zijn schatten weer kan opleveren… Begint gelijk al te kriebelen. ;)

  Love,
  Dominique