TrashWedding #4: TLFL Rock ’n Roll bride

Posted on 3 min. leestijd

Een tijdje terug liet ik jullie een aantal voorbeelden zien van trouwjurken op internet die ik inspirerend mooi vind. Ik noemde hierbij mijn voorkeur voor gestreepte jurken en mijn voorliefde voor een combinatie van een ‘normale’ top met een bruidsjurkachtige rok. Deze twee voorkeuren kwamen samen in de look die we in deze look for less hebben nagemaakt.

De oorspronkelijke look en dus ook de originele foto’s komen van de website Rock N Roll Bride en de foto’s zijn gemaakt door Joel Bedford Weddings. Onze outfit en foto’s zijn zoals gewoonlijk bij The Look For Less gemaakt door ons creatief brein: m’n moeder!

rocknrollbride7

Hoeveel de oorspronkelijke look gekost heeft weet ik niet, maar ik durf m’n hand ervoor in het vuur te steken dat onze versie goedkoper is. Hij heeft namelijk in totaal slechts €12,48 gekost! De outfit was opgebouwd uit de volgende elementen:

Zilveren riem – €2,00 – Rataplan Schagen
Sluier van een stukje stof – €0,50 – de Kringloper Naarden
T-Shirt – €3,00 – Rataplan Diemen
Rok gemaakt van elastiek rond de taille en twee sets gordijnen – €3,49 per set gordijnen – IKEA

Trouwen terwijl je gordijnen draagt, als dat niet outside of the box is! Mijn ouders kopen soms deze set gordijnen om over hun moestuin te doen om insecten van de groenten te weren. Deze gordijnen hadden ze daar nog niet voor gebruikt en waren dus nog schoon en nieuw. Je kan er dus eerst in trouwen en vervolgens er je moestuin mee beschermen, hoe multifunctioneel!

 

De creativiteit van m’n moeder komt ook mooi terug in het bruidsboeket, dat ze ook zelf gemaakt heeft. Ze zal ook de bloemen doen voor Jacobs en mijn echte bruiloft. Ik word nu al blij van die persoonlijke noot!

rocknrollbride4

Toen ik deze outfit aantrok die m’n moeder dus voor een habbekrats bij elkaar gezocht had schrok ik. Ik vond het namelijk echt heel erg gaaf! En dat had ik eigenlijk niet verwacht…
Ik wist dat de outfit die we namaakten mijn favoriete outfit uit m’n bruidsjurkeninspiratieartikeltje was, maar ik had toch niet verwacht dat we van gordijnen een jurk zouden kunnen maken waarin ik mezelf echt wel ‘down the aisle’ zou kunnen zien lopen… Wat dus bedoeld was als een fotoshoot voor een leuk artikeltje voor op TrashFashion deed mij echt twijfelen: moest dit niet gewoon mijn trouwoutfit worden…?

rocknrollbride5

Eigenlijk is dat natuurlijk een droomscenario: voor minder dan €12,50 een complete bruidsoutfit te hebben. Dan heb je opeens hele leuke ruimte in je begroting om met een toetjesbuffet op te kunnen vullen…

rocknrollbride2

Ik heb serieus staan dubben… Kies ik dit als outfit voor onze grote dag? Want dan ga ik er natuurlijk geen artikeltje van maken, dan moet m’n jurk nog een verrassing blijven!

rocknrollbride8

Het feit dat je dit artikeltje nu leest verraadt dus eigenlijk al mijn keuze: ik heb besloten toch niet deze gordijnoutfit tot mijn bruidsoutfit te bestempelen. Hoe prachtig ik hem ook vind, het is wel echt die outfit van m’n internetinspiratie. Het voelt daardoor niet echt als ‘mijn’ jurk.

rocknrollbride6

En toch, als ik om wat voor reden dan ook gedwongen zou zijn deze outfit te dragen, dan zou ik daar geen moment verdrietig om zijn. Want wat vind ik het een plaatje… En daarmee ben ik wel tot een belangrijk inzicht gekomen in mijn grote vraagstuk of een tweedehands jurk ook echt een droomjurk kan zijn…: Ik denk van wel!

rocknrollbride3

Nou dat was hem dan, deze bruidslook for less! Ik hoop dat jullie het leuk vonden hem te zien.

En ik wil m’n vader en moeder bedanken dat ze zich zoals altijd weer hebben ingezet om samen een look for less te maken. Ik vind het elke keer weer een feestje om dit samen te doen.

metmama

metpapa

Lees hier de eerdere artikeltjes uit m’n TrashWedding reeks:

Wat vind jij van deze bruidslook? En denk je dat ik er goed aan gedaan heb toch voor een andere look te gaan, of vind je het een gemiste kans?

rocknrollbride1

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 Comments
 • Geraldine
  6 november, 2015

  Leuke blog dit en ook hele mooi foto’s!

  • Sabine
   7 november, 2015

   Dankjewel Geraldine!

 • olga
  6 november, 2015

  Leuk blog weer! Ben nu toch wel nieuwsgierig naar wat het gaat worden.

  • Sabine
   7 november, 2015

   Haha thanks Olga! ^^

 • Anja
  6 november, 2015

  Heerlijke blog weer Sabine! En meer dan de moeite waard om tot het einde te lezen en die prachtige foto met je vader te zien. Samen ook een plaatje!

  • Sabine
   7 november, 2015

   Heel erg bedankt tante Anja! Ja m’n vader deed weer leuk mee! :D

 • Marushi
  7 november, 2015

  Wat heb je super coole foto’s gemaakt zeg! Vind het heel knap gedaan!

  • Sabine
   8 november, 2015

   Dankjewel Marushi!

 • Vlijtig Liesje
  8 november, 2015

  Wat een leuke trouwjurk variant zeg! Superorigineel en echt wat anders dan anders.

  Ik zie bij de kringloop soms best hele mooie trouwjurken hangen.

  • Sabine
   8 november, 2015

   Bedankt voor je reactie Vlijtig Liesje! :)

 • Elma
  11 november, 2015

  Wat ontzettend tof gedaan! Zo leuk ook dat je dit met je ouders doet! En het ziet er echt geweldig uit hoor, je kan er zo in trouwen :-)

  • Sabine
   15 november, 2015

   Heel erg bedankt Elma! :)

 • Elma
  11 november, 2015

  En als je voor tweedehands wilt gaan.. ik heb er ook nog wel een in de aanbieding.. haha

  • Sabine
   15 november, 2015

   Oeh dat klinkt spannend! (Hoewel ik vrees dat ik niet in jouw jurk zou passen) Ik ben wel heel benieuwd hoe jouw jurk eruit zag! Heb je die ook op je blog staan?

 • Jhemyla
  12 november, 2015

  Oh wat een heerlijk artikel en die foto’s, prachtig <3

  • Sabine
   15 november, 2015

   Dankjewel Jhemyla!

 • Inge
  28 februari, 2016

  Wat een heerlijk verhaal Sabine! Ik vind dit echt een super mooie jurk! Leuk ook om te lezen dat je dit samen met je familie doet, ik kan me zo’n dag helemaal voorstellen! Super gezellig:)

  Liefs Inge