Nieuwe tweedehands prullenbak + Marktplaats-tip!

Posted on 3 min. leestijd

Afgelopen weekend zijn Jacob en ik naar Den Haag gereden om daar onze nieuwe prullenbak op te halen! Jacob had hem via Marktplaats gevonden en voor €45,00 was hij van ons! Nu denk je misschien “Vijfenveertig euro!? Voor een tweedehands prullenbak!? Is ‘ie soms ingelegd met smaragden en gaan er vuilniszakken van handgeweven zijde in?” Nee, nee, zo chic is het nou ook weer niet. Maar het is toch niet zomaar een prullenbak… Het is de Brabantia Touch Bin Recycle 2×20 liter Matt Steel Fingerprint Proof! Wauw! :)
De nieuwprijs van deze prullenbak is €215,00. Dus ik vond €45,00 voor een tweedehands exemplaar die er nog uit zag als nieuw een hele mooie deal. We hebben deze prullenbak dankzij een handige Marktplaats-optie, die ik nog niet kende, maar Jacob wel! Die tip wil ik vandaag ook met jullie delen.

De prullenbak

Wat deze prullenbak bijzonder maakt is dat hij twee even grote delen bevat, waardoor je heel gemakkelijk afval kunt scheiden.

prullenbak3Wij hadden eerst een metalen pedaalemmer in de keuken staan waar we ons afval in gooiden, maar het plastic afval gooiden we in een losse vuilniszak in de gang. Niet mooi en netjes, maar ook nog eens behoorlijk irritant, omdat je telkens naar de gang moest lopen om plastic weg te gooien. Jacob en ik waren daarom al een tijd op zoek naar een prullenbak om afval te scheiden, maar de meeste afvalscheidingsprullenbakken die we tegenkwamen bestonden uit twee ongelijke delen van 25 en 10 liter. Wij hebben echter normaliter ongeveer evenveel plastic afval als restafval, daarom leek deze Brabantia prullenbak ons ideaal, als hij niet zo aan de prijs was geweest. We besloten hem daarom tweedehands te gaan zoeken.

De Marktplaats-tip

Ik zocht regelmatig op marktplaats naar deze prullenbak, maar kwam hem maar niet tegen. Uiteindelijk was ik het alweer een beetje vergeten. Totdat Jacob vorige week zei dat we er eentje konden halen voor €45,00! Ik was zo blijverrast! Jacob vertelde dat hij had ingesteld dat hij een mailtje kreeg als iemand deze prullenbak op Marktplaats aanbood. Dat was nu ook het geval, waardoor Jacob er als de kippen bij was!
Eigenlijk is dit heel gemakkelijk, en wellicht kenden jullie deze optie allemaal al, maar ik heb er zelf altijd overheen gekeken. Je doet gewoon een zoekopdracht en vervolgens staat er: “Bewaar deze zoekopdracht en ontvang nieuwe resultaten per e-mail.” Je klikt op ‘Bewaar’ en klaar is Kees!

marktplaats

Niet echt een revolutionaire tip dus, maar het maakt mijn leven in ieder geval best wat gemakkelijker. Ik vind het zelf echt heel handig dat je dan niet meer elke dag angstvallig Marktplaats in de gaten hoeft te houden, ik was daar toch wel gauw een kwartier per dag aan kwijt. Dat scheelt me toch bijna twee uur per week!

Maar het grootste gemak dat het mij gebracht heeft is toch wel dat ik niet meer de hele tijd naar de gang op en neer hoef te lopen, maar gewoon een prachtige prullenbak in onze keuken heb staan waar ik ook het plastic in kwijt kan. Ik had nooit van m’n leven gedacht dat ik zo blij zou kunnen worden van een prullenbak, maar het is toch echt zo! Kijk nou toch wat een plaatje! ^^

prullenbak2

Hoe scheiden jullie afval? En kenden jullie deze Marktplaats-optie al?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Comments
 • Bertine
  5 augustus, 2016

  jeetje wat een duur ding! maar hij ziet er wel mooi uit! ik heb een prullenbak met 3 vakken, zodat we groen/grijs/plastic kunnen scheiden. maar die is super lelijk want ik kon er slechts 1 online vinden met 3 vakken!

  • Sabine
   8 augustus, 2016

   Oohhh drie vakken! Dat is helemaal handig! Ik moet nu nog wel naar buiten lopen voor ons groenafval…

   Een mooie prullenbak met drie vakken, dat is toch een gat in de markt!

 • Ingrid
  5 augustus, 2016

  Wat weer een leuk artikel.
  Ik volg je blog nu een aantal maanden en kijk gewoon uit naar de nieuwe artikeltjes op vrijdag.
  Mijn man en ik zijn aan het begin van ‘ons leven samen ‘ gaan samenwonen in Utrecht. We zijn daar getrouwd en onze beide zonen zijn daar geboren. We kwamen daar regelmatig bij de kringloopwinkels in de buurt ( nooit voor kleding eigenlijk, maar vooral voor meubels en huisraad.) Na zo’n 10 jaar in Utrecht zijn we 13 jaar geleden verhuisd naar Drenthe.
  Door jouw blog realiseerde ik me dat ik in al die jaren hier niet of nauwelijks bij de kringloopwinkels kwam. Maar geïnspireerd door jouw artikeltjes ben ik nu eindelijk de winkels in de omgeving aan het verkennen, en er zitten hier best veel. Heb ook al een paar mooie ‘pareltjes’ gevonden (o.a. hele gave schoenen!) Bedankt dus voor je inspiratie en ga vooral door met je superleuke blog
  Groetjes,
  Ingrid

  • Sabine
   8 augustus, 2016

   Wauw Ingrid, bedankt voor deze mooie reactie! Ik vind het echt een eer om te horen dat je door mijn artikeltjes weer kringloopwinkels aan het verkennen bent! Mocht je het leuk vinden om ook eens op m’n blog wat te vertellen over jouw kringloopervaring (in de categorie TrashFashionista’s, zoals: http://www.trashfashion.nl/2015/mode/trashfashionista-dominique/) dan hoor ik dat heel graag!
   In ieder geval: ik vind het heel erg leuk als je m’n blog blijft lezen en zo nu en dan een reactie achterlaat. En keep kringloping! ;)
   Groetjes,
   Sabine

 • Björn
  17 augustus, 2016

  Goh, ik voel mij ineens heel dom dat ik hier zelf nog niet eerder aan gedacht heb :”)
  Moet al maanden een nieuwe prullenbak. Thanks

  • Sabine
   24 augustus, 2016

   Haha leuk om te horen Björn. Ik hoop dat je een mooie prullenbak vindt!