‘How to look expensive’ in kringloopkleding

Posted on 3 min. leestijd

Een van mijn favoriete bloggers is Chriselle Lim. Deze Amerikaanse blogster van Koreaanse afkomst ziet er altijd elegant uit, maar nooit tuttig.
Een tijdje terug plaatste ze een heel interessant artikel: 11 Tips to Look Expensive. Hierin beschreef ze elf manieren om er chic uit te zien, terwijl die manieren niet veel geld hoeven te kosten. Het viel mij op dat letterlijk al deze manieren ook met kringloopitems ingevuld kunnen worden! Immers, Chriselle’s motto is Stay chic, en het mijne is Trash chic is ook très chic! Chriselle’s manieren wil ik met jullie delen. In dit artikeltje ga ik dus laten zien dat je er ook met tweedehands items ‘duur’ uit kan zien. De TrashFashion invulling van haar adviezen.
Voor iets meer toelichting over de tips raad ik je aan Chriselle’s artikeltje te lezen. Ik ga nu laten zien dat je hier met kringloopitems invulling aan kan geven. Bovendien voeg ik er nog een eigen tip aan toe! Lees snel verder.

1. Gestructureerde tas

Ik weet niet hoe ik ‘structured bag’ het beste kan vertalen, en ik weet zelfs niet precies wat het betekent. Maar volgens mij bedoelt ze een tas van stevig, kwalitatief goed materiaal. Kringloopwinkels hebben vaak veel tassen in de verkoop, en daar zitten ook regelmatig mooie exemplaren tussen. Dus duik in de stapel en kies een kwalitatief goede tas! Zelf kocht ik in 2012 onderstaande leren tas bij een vintage winkel. Voor €24,95 vond ik hem zelf extreem duur, maar ondertussen gebruik ik hem nog steeds en ziet hij er ook nog steeds mooi uit!

De tas van m'n dromen

2. Little black dress

Jajaja het kleine zwarte jurkje! Het blijft een klassieker en ook die kan je goed bij kringloopwinkels vinden!

kralenjurkje

3. Op maat gemaakt

Chriselle geeft als advies om kledingstukken door een kleermaker te laten vermaken zodat ze perfect bij je lichaam passen. Dat kan je natuurlijk ook gewoon doen met kledingstukken die je bij kringloopwinkels gekocht hebt!

4. Camel jas

Ah, de camel jas. Ook die kan je bij kringloopwinkels vinden. Sterker nog, ik heb zelf een camel jas van een kringloopwinkel! Ik kocht hem bij Kringloopcentrum Eemnes voor slechts €7,50 en het is echt een prachtig exemplaar van wol en kasjmier.

jas manier 1

5. Coltruien

Ik was heel blij om te lezen dat Chriselle een groot voorstander is van coltruien. Ik draag namelijk ook heel graag coltruien! Ik heb zelf ook minstens vier coltruien die ik bij kringloopwinkels gekocht heb. Hieronder zie je wat voorbeelden.

coltruien

6. Sjaaltje in je nek

Een klein sjaaltje in de nek, ik kan er zelf nog niet helemaal aan wennen, maar bij Chriselle staat het wel heel tof. En kleine sjaaltjes liggen echt te kust en te keur bij kringloopwinkels.

chanellerig

7. Trek je mouw naar buiten.

Een supereenvoudige manier om een chic resultaat te bereiken. Trek je mouwen van een lagere laag onder je bovenste laag vandaan zodat je er een randje van ziet bij je polsen.

8. Bij twijfel, draag wit!

Als dat geen makkelijk regeltje is. Chriselle zegt dat je met een all-white outfit altijd goed zit. (Behalve natuurlijk als je gast bent op een bruiloft. ;) )

zwartwitjurkje

9. Witte blouses

Bij kringloopwinkels liggen vaak genoeg witte blouses. Zorg dat hij goed gewassen en gestreken is en je hebt een item waarmee je alle kanten op kunt!

10. Zwarte schoenen met puntneuzen

Ik heb zelf geen zwarte schoenen met puntneuzen, maar neem van mij aan: die liggen wel bij kringloopwinkels! Ik ben zelf echter geen fan van puntneuzen, dus helaas heb ik geen voorbeeld om jullie te laten zien. Maar… trust me on this one. ;)

11. Rode lippen

Dit zal geen verrassing zijn, maar ook als je kringloopkleding draagt kun je rode lipstick op doen. Dus, draag voor €20,00 een complete kringloopoutfit en voeg gewoon wat rode lipstick toe!

Dit waren de elf tips van Chriselle! Hopelijk vonden jullie het leuk om deze tips te lezen. Zelf wil ik er nog de volgende tip aan toevoegen:

12. Maak looks van celebrity’s na met kringloopkleding!

In mijn favoriete categorie, the look for less, maak ik looks van celebrities na met kringloopkleding. Zo kun je zien dat je er echt als een celebrity uit kan zien voor een prikkie. Dus: kies je favoriete chique stijlicoon en doe de look for less! Klik hier om alle looks for less te zien om inspiratie op te doen.

TLFL_MichelleObama_1

Vinden jullie deze tips handig? En hebben jullie misschien nog aanvullende tips? Laat het weten bij de comments!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Comments
 • Bertine
  18 februari, 2016

  je kunt echt wel zien dat die tas van goede kwaliteit is! leuk artikel dit!

  • Sabine
   23 februari, 2016

   Dankjewel Bertine! :D

 • Maaike
  19 februari, 2016

  Een andere tip is om perfect zittend ondergoed te dragen, wat niet zichtbaar is door kleding heen. Dus niet te groot of te klein, en niet te donker onder lichte bovenkleding. Dat is dus GEEN corrigerend ondergoed maar gewoon een goed passende beha. Dan ziet de rest van je kleding er direct een stuk beter uit!

  • Sabine
   23 februari, 2016

   Goeie tip Maaike! Bedankt voor het delen.

 • Nana - Tartelette Maison
  28 februari, 2016

  Leuke blog! Sinds ik kleding in de kringwinkel koop heb ik er moeite mee om geld uit te geven in het gewone circuit. :-)