Kringlopen voor beginners: probeer ‘verkeerde’ kleding

Posted on 3 min. leestijd

Ik heb al vaak beschreven dat je beter niet met een heel specifieke wens naar een kringloopwinkel kan gaan.  Natuurlijk moet je niks kopen wat je niet leuk vindt -laten we het vooral KonMari houden met z’n allen-, maar ga met een open geest de winkel binnen en laat je verrassen door het aanbod.
Vandaag wil ik in dat advies nog een stapje verder gaan door jullie aan te raden om ook open te staan voor kleding die eigenlijk niet voor iemand als jij bedoeld is. Vind je iets er mooi uitzien, pas het dan gewoon en laat je niet door het labeltje afwijzen!
In het bijzonder doe ik dit zelf af en toe met kleding van de mannenafdeling en vooral regelmatig met kledingstukken die eigenlijk een aantal maten te groot zijn voor mij. In een ‘nieuwe’ winkel zou ik dit niet snel doen, dan zou ik op zoek gaan naar de kledingstukken in mijn eigen maat en zou ik ook niet snel op het idee komen om over de mannenafdeling te struinen, maar gek genoeg heb ik deze reserve bij kringloopwinkels helemaal niet! En dat heeft mij een paar van mijn favoriete kledingstukken gebracht. Ik zal er in dit artikeltje wat voorbeelden van laten zien.

Te grote kleding

Ik neig tegenwoordig steeds meer naar bovenkleding die een aantal maatjes te groot zijn voor mij. Ik hou ervan om strakke broeken of rokjes te dragen met daarboven een wijdvallende top. Ik vind het lekker zitten en goed bij mijn bouw passen. Ook wijdvallende jurkjes ben ik erg leuk gaan vinden. Ik vind het wel iets nonchalants en toch ook elegants hebben. (Lekker bescheiden ben ik hè?)

Paasoutfit1Dit rode jurkje van Typical Jill kocht ik voor €5,00 bij de Emmaus in het centrum van Utrecht. Het is een maat 42, terwijl ik zelf maat 38/40 heb. Hij is wat korter dan dat ik normaliter leuk vind bij jurkjes, maar doordat hij zo wijd is vind ik dat helemaal niet erg. Ik denk nu juist dat het goed is dat hij wat korter is, want als hij langer was geweest denk ik dat de wijde vorm wel wat zakkig had kunnen worden.

Onderstaand jurkje van Tramontana kocht ik voor €6,00 bij Kringloopcentrum Amersfoort. Het is een maat L en hij hangt echt redelijk los rond m’n lichaam, maar daardoor krijgt hij een soort gedrapeerd effect dat ik erg leuk vind.

stadjurkje

Kleding voor het andere geslacht

Ik koop het niet zo vaak als te grote kleding, maar toch heb ik wel een aantal kledingstukken van de mannenafdeling in mijn kast. Ik laat er hier twee zien.

Dit shirt komt oorspronkelijk van ZARA MAN, maar ik kocht het voor €2,20 bij kringloopwinkwinkel de Sirkel! in Maarssen. Ik vind de print op dit shirt gewoon heel tof!

tijger

Het laatste voorbeeld is denk ik wel mijn meest controversiële kledingstuk. Ik schreef er een aantal jaren terug al dit artikeltje over.

boxer

Het is een mannen-boxershort dat ik voor €0,30 bij Kringloopcentrum Eemnes kocht. Ik viel er zelf vooral op door het leuke printje. Controversieel, want sommige mensen vinden een tweedehands trui al een vies idee, laat staan een tweedehands onderbroek waar een vreemde man met zijn blote bips ingezeten heeft. Gelukkig heb ik daar zelf niet zoveel last van en heb ik al jaren plezier van dit heerlijke luchtige korte broekje!

sicilie

Alle bovenstaande kleding zou ik niet gepast hebben als ik puur op het labeltje afgegaan zou zijn. Toch besloot ik ze te passen omdat de kleur of de print me aansprak en daardoor heb ik nu hele nieuwe modellen van kleding gevonden waar ik erg blij mee ben.

Zou jij openstaan voor ‘verkeerde’ kleding? En heb je nog ideeën voor andere kleding die je zou kunnen proberen, maar die niet voor je bedoeld zou zijn?

Lees voor eerdere kringlooplessen ook:

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Jacob
  16 juli, 2016

  Leuk artikel!

  • Sabine
   21 juli, 2016

   Thanks Kuba! <3

 • Nienke
  18 juli, 2016

  Leuk Bini! Jammer dat je de mannenbroek met legerprint niet meer hebt ;)

  • Sabine
   21 juli, 2016

   Haha those were the days hè? ^^

 • Margo
  11 augustus, 2016

  Leuk! De geuren van kleding in kringlopen staan me altijd zo tegen..

  • Sabine
   25 september, 2016

   Dank voor je reactie Margo!

 • Ingrid
  24 september, 2016

  Goede tips! Ik moest wel even lachen om je beschrijving van de short.

  • Sabine
   25 september, 2016

   Thanks Ingrid! ^^