Persoonlijke update: bruiloft, bachelorette en baan

Posted on 5 min. leestijd

Ik ben er deze week niet aan toegekomen om een kringloopgerelateerd artikel te schrijven. Ik ben de afgelopen tijd om meerdere redenen nogal druk, maar vooral met leuke dingen en ik geniet er met volle teugen van. Omdat ik bij andere blogs persoonlijke artikelen altijd de leukste vind besloot ik vandaag ook een persoonlijk artikeltje te plaatsen waarin ik met jullie deel wat mij de afgelopen tijd bezig gehouden heeft.

In hoofdlijnen heeft mijn leven de afgelopen tijd in het teken gestaan van bruiloften en m’n baan. De afgelopen weken had ik twee bruiloften van vrienden. Ik vind bruiloften bezoeken misschien wel de leukste tijdbesteding die er is! Ik vind het gewoon zo leuk om te zien hoe alle stelletjes een persoonlijke draai aan hun bruiloft weten te geven en hun liefde vieren.
Natuurlijk ben ik daarnaast ook druk met het regelen van de laatste dingen van onze eigen bruiloft. Over drie weken(!) is de grote dag al daar! Ik vind het zo leuk en spannend dat het zo dichtbij komt. De bruiloftsvoorbereidingen zijn echt heel leuk. DIY projectjes, proefkapsel en proefmake-up, liedjes kiezen en Jacob en ik zitten zelfs op dansles! Wat een feest. :)
Afgelopen weekend was het absolute hoogtepunt: Jacob en ik hadden allebei ons vrijgezellenfeest! We wisten allebei van elkaar dat het ging gebeuren, maar van onszelf hadden we helemaal niks in de gaten. Ik was met mijn vriendin Hannah naar een vriendin van haar in Amsterdam gegaan die mijn make-up gaat doen. Ik liet daar m’n proefmake-up doen en Hannah en ik hadden afgesproken daarna samen te shoppen voor haar outfit voor de bruiloft en dan nog samen sushi te gaan eten. Na de proefmake-up gingen zouden we ergens gaan lunchen en gingen we op een terrasje aan het water zitten. We zaten er nog geen minuut of opeens kwam er een bootje aangevaren waarin allemaal mensen stonden te juichen en naar ons te zwaaien. Ik keek ernaar en dacht een paar seconden lang: goh, die jongen lijkt wel op m’n vriend Jorrit, en dat meisje lijkt wel op m’n vriendin Nienke, wat toevallig, en wat grappig dat ze allemaal zo naar ons staan te zwaaien… En hee, dat meisje lijkt wel op m’n zus Soekie en die jongen op m’n neef Don… En toen, toen zag ik dat het daadwerkelijk een boot was gevuld met m’n beste vrienden! Ik barstte in huilen uit van ontroering.

bachelorette!
Mijn fantastische vrienden, die mij de dag van m’n leven bezorgd hebben!

We hebben echt een ontzettend leuke dag gehad. We hebben heerlijk gevaren over de Amsterdamse grachten en ik ben ontzettend, maar dan ook echt ontzettend verwend! Zo werd ik onder andere toegezongen met een zelfgeschreven lied op de melodie van You are not alone van Michael Jackson. Nou, toen hield ik het ook echt niet droog! We hebben eigenlijk teveel leuke dingen gedaan om op te noemen, en het blijft natuurlijk een bachelorette party, dus ik wil niet alles aan de hele wereld kenbaar maken… ;) Een ding wil ik jullie nog wel vertellen, omdat het met kringloopwinkelen te maken heeft. Na een stukje gevaren te hebben maakten we een tussenstop bij kringloopwinkel de Juttersdok, alwaar we twee superleuke opdrachten moesten doen:

 1. We gingen The Look For Less doen, maar dan niet met foto’s van celebrities, maar met oude foto’s van mij! Iedereen ging de winkel door om outfits bij elkaar te zoeken en de foto’s te reconstrueren. Het was echt fantastisch en ze gaan er nog een Look for Less artikeltje voor op TrashFashion van maken ook!
 2. Iedereen moest iets aparts kopen om de rest van de dag te dragen. Ik koos zelf een zwart bolhoedje, maar voor mij werd ook nog voor €4,00 een drakenpak op de kop getikt. Zie op de foto hieronder het resultaat:
Ik in m'n kringloopdrakenpak! De riemen die Nienke en Florian aanhadden waren hun aparte kringloopaccenten (dat jullie niet denken dat Florian altijd een buikdansriem over z'n jas heen draagt...)
Ik in m’n kringloopdrakenpak! De riemen die Nienke en Florian aanhadden waren hun aparte kringloopaccenten (dat jullie niet denken dat Florian altijd een buikdansriem over z’n jas heen draagt…)

Het was echt fantastisch! Ik heb zoveel geluk dat ik zulke lieve mensen om mij heen heb. Ik ben de koning te rijk!

Daarnaast heb ik nog een andere grote update: ik heb een nieuwe baan! Na twee jaar en drie maanden gewerkt te hebben als Information Security Risk Manager bij ABN AMRO heb ik nu bij dezelfde bank een andere baan gevonden. Sinds deze week ben ik Analist Social Impact Bonds! Wederom een zeer statige functietitel (al zeg ik het zelf) die op het eerste oog misschien meer vragen oproept dan antwoorden geeft. Ik zal het kort proberen uit te leggen:

Een Social Impact Bond is een financieringsconstructie waarbij particuliere investeerders geld investeren in sociale ondernemingen die tot resultaten leiden waarbij de overheid weer gebaat kan zijn. Als dit project uiteindelijk succesvol gebleken is betaald de overheid zijn besparingen weer uit aan de investeerders. Op deze manier dragen de investeerders het risico. Zo zijn er bijvoorbeeld Social Impact Bonds die zich inzetten tegen jeugdwerkloosheid of tegen recidivisme. Deze vorm van privaat-publieke samenwerking maakt het mogelijk dat deze maatschappelijk verantwoorde projecten tot stand komen. Als ABN AMRO kunnen wij optreden als organiserende partij en als investeerder. Wil je meer weten over social impact bonds, klik dan hier.

Ik ben superblij met deze baan. Hij ligt me dicht bij het hart, door de maatschappelijk verantwoordelijke aard ervan. Toch vond ik het best moeilijk om bij mijn vorige functie weg te gaan. Ik had daar zulke ontzettend fijne collega’s met wie ik een hele goede band opgebouwd had. Wat me dan ook ontzettend gelukkig maakte was de fantastische afscheidsborrel die ze voor me georganiseerd hadden. We stonden heerlijk in het zonnetje op het terras, m’n manager hield een prachtige speech (waarbij ik wederom menig traantje liet) en ik kreeg een heel erg mooi cadeau: een glazen pot met allemaal briefjes erin waarop m’n collega’s quotes, spreuken en herinneringen op geschreven hadden:

jar

 Inmiddels heb ik ze allemaal gelezen en wat waren ze mooi en leuk!

Nou jongens, dat was dan mijn update. De afgelopen weken hebben er dus hele grote veranderingen voor mij plaatsgevonden, waarbij ik zeer emotionele momenten gekend heb. Echter, wat ik daarbij vooral heb gemerkt is hoe blij ik ben met mijn stabiele vriendenkring: mijn fantastische Jacob, vrienden en familieleden die me altijd het gevoel geven vierkant achter me te staan zijn echt mijn grootste, belangrijkste en meest waardevolle bezit. Ik ben echt het gelukkigste meisje op aarde. Laat die bruiloft maar komen!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Comments
 • Imke
  6 mei, 2016

  Wat een goed idee hadden ze voor je bedacht! Leuk om mee te lezen.

  • Sabine
   13 mei, 2016

   Bedankt Imke!

 • Cindy
  6 mei, 2016

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. En heel veel plezier met het verdere voorbereiden van de bruiloft! Ik kan je nu al verklapprn dat ik de dag ervoor echt heerlijk heb geslapen en de 2 nachten erna bijna niet omdat ik steeds zo blij werd als ik eraan terugdacht. Geniet ervan!!

  • Sabine
   13 mei, 2016

   Hey Cindy! Pasgetrouwde vrouw!
   Haha die slaappatronen klinken eigenlijk wel ideaal! :D

 • Saskia
  7 mei, 2016

  Super leuk om dit te lezen en zien zeg. Ziet er gezellig uit! Succes met de voorbereiding van jullie bruiloft. Super leuk!

  • Sabine
   13 mei, 2016

   Bedankt Saskia! ^^

 • Christine
  7 mei, 2016

  Het geluk proef je in elk woord van je artikel.. wat ontzettend heerlijk voor je dat je zo dankbaar mag en kan zijn met al deze zegeningen!! Klinkt tuttig, maar koester dit geluk in het klein en groot!

  En dan ook: van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan! Het klinkt als iets prachtigs om in je dagelijks werk maatschappelijk betrokken te kunnen zijn.. heel veel werkvreugde toegewenst in je nieuwe job! En wat ontzettend lief hoe je oude afdeling afscheid heeft genomen.. prachtig, zo’n memory jar!!

  Wat heerlijk ook dat het vrijgezellenfeest echt een verrassing was. En dan komt dé dag snel dichterbij, hè?! Succes met de laatste dingen!!

  • Sabine
   13 mei, 2016

   Heel erg bedankt voor je leuke reactie Christine! ^^

 • Bertine
  7 mei, 2016

  wat super lief van jullie vrienden en vooral erg leuk dat ze jouw favoriete hobby erin mee hebben genomen! super gaaf dat het bijna al zo ver is! spannend ook! en gefeli met je nieuwe baan, enorm lief dat je van je vorige collega’s allemaal persoonlijke woorden hebt meegekregen!

  • Sabine
   13 mei, 2016

   Thanks Bertine! Ik bof maar. ^^

 • Geertje
  8 mei, 2016

  Wat een leuke vrijgezellendag! En heel toepasselijk en goed bedacht om de ‘gekke touch’ via kringlopen te verzorgen.

  En inderdaad, alles wat je schrijft straalt blijdschap en dankbaarheid uit, erg mooi om te lezen. Ik ben benieuwd tot wat voor moois je verdere DIY projectjes en ideeën en kringloopjurk over drie weken gaan leiden.

  Ik ben trouwens blij verrast dat de ABN AMRO een speler is bij dit soort bonds. Om eerlijk te zijn passen veel banken en zeker ook deze niet helemaal in mijn plaatje van een ideale wereld, maar dit maakt het weer een beetje goed!

  • Sabine
   13 mei, 2016

   Bedankt voor je leuke reactie Geertje! :D