Koningsdag 2016 – vrijmarkt aankoopjes

Posted on 2 min. leestijd

Deze week was het weer zo ver: Koningsdag! Ik heb al vaker beschreven dat ik echt dol ben op Koningsdag! Ik ben sowieso best wel gek op onze koningklijke familie -met name op onze prachtige Koningin Máxima- maar vooral de vrijmarkt is voor mij hemel op aard: rommelmarkt en feesten in oranje, wat wil een TrashFashionista nog meer?
Nou, deze verwende TrashFashionista wil eigenlijk stiekem toch wel heel graag zonneschijn en een beetje warmte terwijl ze over de vrijmarkt struint. Het was dit jaar zelfs zo droef gestemd met het weer dat Jacob en ik van tevoren hadden bedacht de hele dag onder een dekentje op de bank door te brengen. Ik was eigenlijk heel enthousiast over dit plan, maar toen het eenmaal zo ver was voelde het toch niet goed om de hele dag de deur niet uit te gaan. Bovendien zijn we niet van suiker, dus vonden we dat we gewoon even naar de vrijmarkt moesten gaan. Achteraf ben ik er heel blij om, want het was heel gezellig en we hebben de buien precies weten te ontwijken.
Helaas heb ik maar heel weinig gevonden om te kopen, maar misschien is dat maar goed ook. In totaal was ik maar €1,00 kwijt en mijn aankoopjes zullen ook niet veel ruimte in m’n huis innemen. Ik ben wel erg blij met wat ik wel gekocht heb. Ik zal mijn drie aankoopjes aan jullie laten zien.

Ik kocht voor €0,25 per stuk twee schattige kaarten met envelop en voor €0,50 een ketting:

kaarten

ketting

Ik vond heel eerlijk gezegd de outfit van onze fantastische koningin dit jaar niet zo geweldig als andere jaren.

Op zich is het wel opgebouwd uit mooie items, maar ik vind het geheel wat truttiger aandoen dan ik van Máxima gewend ben. Ik denk dat dat vooral door het vestje komt. Wat vinden jullie?
Wel vind ik de roze kleur van het vestje haar erg mooi staan. Het doet me denken aan onderstaande outfit, die ik haar juist echt super vond staan, die we een keer hebben nagemaakt met the look for less:

TLFLmax3

Anyway, met haar stralende lach zou Máxima er zelfs in een juten zak nog prachtig uitzien.

Voor volgend jaar hoop ik gewoon weer op een stralend zonnetje en in de tussentijd ga ik vaak mijn nieuwe ketting dragen.

Wat hebben jullie gedaan met Koningsdag? Ook nog iets gekocht op de vrijmarkt?

bron 1 foto koninklijke familie
bron 2 foto koninklijke familie

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Nienke
  29 april, 2016

  Ik kon het ook niet laten toch nog even naar de vrijmarkt te gaan! Het was een wat treurige markt door het weer, maar ik zou waarschijnlijk nog meer spijt hebben gehad als ik niet was gegaan. Ik heb gekocht: een blouse, een t-shirt, drie spelletjes en een muffinvorm :D

 • Ina
  29 april, 2016

  Dag Sabine.
  Volgens mij was het de ROK, die Koningin Maxima zo tuttig maakte! De A-lijn vind ik haar niet flatteus staan. Heeft ze ook al eens gedragen in het bruin als soort broekrok, brrrr. Haar hele figuur verdwijnt erin. Wat vind jij?
  Je parlemoer ketting, prachtig. Geniet er van.
  Groet, Ina S.

  P.s. Ik zat thuis achter de buis op Koningsdag :))

 • Bertine
  29 april, 2016

  ja misschien door het vestje, maar de jurk is ook wel net iets te lang! mooie ketting heb je gekocht:)

 • Christine
  1 mei, 2016

  De Koningin was inderdaad wat gewoontjes deze Koningsdag.. Het twin-setje leek me ook zo koud..!!

  Wij waren ook even over de vrijmarkt geweest. Voordeel van het slechte weer was dat je in plaats van schuifelend langs de kraampjes, nu in een beter tempo er langs kon!

  Leuke kaarten en een fantastische ketting heb je op de kop getikt! Ben benieuwd om hem eens terug te zien bij een outfit..

  Ik heb vijf euro gespendeerd aan een mooie lange smaragdgroene broek, rood zomerjack en grijs tshirt van mijn favoriete basic-merk: Sutherland.. Dus voor mij was het een geslaagde dag!