Kringloopwinkels in Delft

Posted on 3 min. leestijd

Afgelopen weekend nam Jacob me mee naar Delft! Hij had een heel leuk en romantisch tripje geregeld. Ik was nog nooit in Delft geweest en keek m’n ogen uit. Zo’n mooie gezellige stad! We gingen vrijdag naar de film Hell or high water in het leuke Filmhuis Lumen, we overnachtten in een prachtig hotel en op zaterdag deden we een superleuk stadswandeling die Jacob had uitgebreid met een bezoekje aan maar liefst vier kringloopwinkels! (Ik heb echt de liefste man van de wereld. ^^) Vandaag een korte review van deze vier kringloopwinkels in Delft.

 Leger des Heils

Allereerst bezochten we een kledingwinkel van het Leger des Heils (Choorstraat 31b). Een leuk winkeltje in het mooie Delftse centrum.

legerdelft

Wel vond ik de winkel een tikkie krap opgezet en er was maar één pashokje. Het aanbod vond ik aardig, maar ik heb er zelf weinig gevonden. Er hing relatief veel kinderkleding en helaas pas ik daar niet meer in.

leger2

Ik kocht er voor €1,30 de volgende Esprit ketting van de vriendelijke verkoopster:

ketting

Overall, een klein maar fijn winkeltje.

Terre des hommes

De Terre des Hommes (Nieuwe Langendijk 33) was van alle winkeltjes mijn favoriet. Mooi opgeruimd, overzichtelijk, aardige verkoopsters en met een mooie prijs/kwaliteit-verhouding. Alles wat ik zoek in een fijne kringloopwinkel.

terredeshommes

Ik kocht er zelf het blauwe jasje op bovenstaande foto van C&A voor €7,50 en Jacob kocht er werkelijk een prachtig colbert van British Indigo Amsterdam voor slechts €8,50. Wat vlot Googlewerk leerde ons dat de colberts van British Indigo voor zo’n €250,00 over de toonbank gaan bij de Suitable Shop, dus dat was een prachtige deal!

’t Goede Doelen Winkeltje

goededoelen

Als derde gingen we naar ’t Goede Doelen Winkeltje (Yperstraat 46). En ik vind het helemaal niet leuk om dit te schrijven, maar ik was niet weg van deze winkel. De medewerkers waren vriendelijk en kwamen betrokken over, dus dat was een pre. Helaas vond ik de nadelen hier toch niet tegenop wegen. De winkel was echt helemaal volgebouwd. En ik overdrijf niet, we waren tien minuten binnen en er is in die tijdsspanne drie keer iets aan diggelen gevallen omdat mensen het per ongeluk van een plank afstootten. Dat was ook nauwelijks te vermijden door hoe vol het stond. Het was ook lastig om genoeg ruimte te vinden om de kleding die aan de rekken hing te bekijken. De winkel kwam ook een beetje donker en smoezelig over. Ik vond dit het type winkel waarvan ik denk dat mensen met veel vooroordelen over kringloopwinkels aan denken.
Voor mij was deze winkel in de huidige staat dus geen aanrader, maar als ze twee derde van de spullen weg zouden doen en de winkel ruimer zouden opzetten zou het zo een leuke winkel kunnen worden.

Kringloopwinkel Delft

Als laatst bezochten we Kringloop Delft (Beestenmarkt 27). Wat meteen opviel was dat deze winkel echt kwaliteitsproducten bevatte. De chique merken vlogen je om de oren. Erg leuk vond ik dat!

kringloopwinkel

Wat ik wel een beetje jammer vond was dat de prijzen er ook niet om logen. Ik vond het niet echt kringloopprijzen. Toch was de prijs/kwaliteit-verhouding niet belachelijk, de spullen waren wel echt mooi.

kringloop

Om een voorbeeld te geven, zie onderstaande prachtige mantel van modeontwerper Edgar Vos voor €25,00. (Klik hier om het Edgar Vos shirt te zien dat ik ooit voor €3,00 bij Emmaus Bilthoven kocht.)

edgarvos

Kortom, een hele mooie en spannende winkel, maar ik ben ook wel blij voor mij en mijn portemonnee dat deze niet bij mij om de hoek zit. ;) Toch zou ik Delft niet meer willen bezoeken zonder daarbij deze winkel aan te doen.

Nu zijn we er ook niet met lege handen vertrokken. Jacob zag een prachtig maatpak van Tommy Hilfiger hangen, precies in zijn lengtemaat. Maar hij kostte wel €65,00 dus hij twijfelde ontzettend. Toen vond ik dat hij hem toch maar moest passen, en dat deed hij. Het zat als gegoten. Wat een plaatje! Ik was helemaal verkocht, en Jacob ook wel, maar zat toch met de prijs in zijn maag. Uiteindelijk besloot ik hem voor hem te kopen als kerstcadeau. Dus hij moet nu nog een maandje wachten en krijgt dan een prachtig Tommy Hilfiger maatpak!

Wat een mooie en fijne stad was Delft! Ik zou iedereen aanraden er ook eens heen te gaan en het dan zeker te combineren met een kringlooptripje.

Ben jij wel eens in Delft geweest? En heb je er misschien zelfs wel eens een kringloopwinkel bezocht?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Miki
  27 november, 2016

  Hai, je weet dat deze Kringloopwinkel de ” sjieke tak” is van de kringloopwinkel aan de Rotterdamseweg? Ik kom in beide, maar koop tot nu toe het meeste in de winkel aan de Beestenmarkt. Inderdaad wat duurder, maar mooi!

  • Sabine
   29 november, 2016

   Nee dat wist ik niet, Miki! Goed om te weten, een extra reden om nog eens terug te gaan! ;)