Zet het in je agenda: 1 oktober Nationale Kringloopdag!

Posted on 2 min. leestijd

Ja dames en heren, het is weer de tijd van het jaar! Het einde van de warmte is in zicht, de bladeren kleuren langzaam geel en de pepernoten liggen weer in de winkel en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: binnenkort is het weer Nationale Kringloopdag! En als je het nog niet in je agenda hebt staan, doe dat dan nu meteen: zaterdag 1 oktober is de NKD (zoals wij fanatiek kringlopers de Nationale Kringloopdag hip afkorten.)

nkdposter

Dit jaar is het thema van de NKD een Goeie Koop. Kringloopwinkels liggen vol met goeie koopjes, omdat ze zacht geprijsd zijn, soms bijzondere collectors items zijn, en naar mijn mening vooral ook omdat je met je aankoopjes werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt stimuleert én verspilling tegengaat. Zie hierover ook het volgende filmpje: 

Ik ben supertrots om te kunnen zeggen dat wij vanuit ABN AMRO de Nationale Kringloopdag sponsoren, al voor het vierde jaar op rij! (Ik werk bij ABN AMRO. Mocht je nog niet weten wat ik voor werk doe lees er dan hier meer over.) Ik mocht daarom ook een tekstje schrijven over waarom ABN AMRO de NKD sponsort, die kun je hier op de NKD website lezen. We hebben hiervoor ook een hele leuke meeting gehad met Leonie Reinders, directeur van de Branchevereniging Kringloopwinkels Nederland. Hoe tof is dat, dat ik nu in m’n betaalde baan ook iets met kringloopwinkels kan doen! Wat een geluk. :)

De NKD is natuurlijk een feestelijke dag voor de TrashFashionista’s onder ons, maar ook juist de mensen die eigenlijk normaal nooit naar kringloopwinkels gaan zou ik willen oproepen hier op 1 oktober verandering in te brengen. Het is een feestelijke gelegenheid om met kringloopwinkels kennis te maken. Iedere kringloopwinkel die meedoet geeft een eigen invulling aan de feestvreugde, maar goeie koopjes zullen er sowieso zijn! Op deze pagina van de website van de NKD kun je de deelnemende kringloopwinkels bij jou in de buurt vinden. Ik ga er die dag in ieder geval zeker op uit om goeie koopjes te scoren!

Ga jij dit jaar de Nationale Kringloopdag vieren? En weet je al welke kringloopwinkel(s) je gaat bezoeken?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Leonie
    16 september, 2016

    Hee Sabine, supergave blog over ‘onze’ kringloopdag. Volgende week komt het persbericht, hou ook onze site in de gaten: http://www.kringloopdag.nl.