TrashWedding #7: Eén trouwjurk, twee bruidslooks

Posted on 2 min. leestijd

In mijn artikeltje met bruidsjurkeninspiratie deelde ik mijn liefde voor bruidsjurkerige rokken met gewone tops. Daarin liet ik een voorbeeld zien van een dame in een heel weelderig gelaagde bruidsrok met daarop een spijkerblouse. Ik vind het geheel behoorlijk country en southern aandoen en daar houd ik wel van. Deze look wilden we namaken op TrashFashion en m’n moeder ging op zoek naar zo’n grote volle rok. Dat was nog niet eenvoudig, tot ze op Marktplaats een bruidsjurk tegenkwam waarvan de achterkant van de jurk wel allemaal laagjes had! M’n moeder bedacht zich daarom dat we die jurk prima achterstevoren konden draaien om de country look na te maken! Zie hier het resultaat van deze look for less:

TLFLcountrybrideRok van bruidsjurk, €35,00, Marktplaats – Spijkerblouse, €4,00, Kringloop Doorn – Laarzen, €7,50, de Kringloper Naarden – Riem, €2,50, Emmaus Bilthoven

Maar nu hadden we die jurk toch in huis, dan konden we net zo goed wat fotootjes maken van de jurk zoals hij oorspronkelijk bedoeld was: een echte prinsessenjurk…

prinsessenjurk

Ik vind deze jurk echt helemaal niet gek. Vooral de halslijn met die doorzichtige laagjes vind ik mooi. Wie had gedacht dat je voor €35,00 toch een echte prinsessenbruid kon zijn?

DSC_4903

Wat we hiermee willen laten zien is dat je met een tweedehands trouwjurk heel veel kanten op kan. Als je een echt nieuwe jurk koopt is het begrijpelijk dat je wil dat hij ook echt perfect is, maar met een tweedehands jurk voel je misschien iets meer vrijheid om te experimenteren. Heb je een bepaalde look in gedachten? Blijf dan toch open-minded als je in kringloopwinkels of op marktplaats naar een tweedehands trouwjurk gaat zoeken. Misschien kan je jouw droomlook heel goed bereiken met een jurk waarvan je dat op het eerste oog niet zou verwachten.

Ga je dus op zoek naar een tweedehands trouwjurk, staar je dan niet blind op jouw droomjurk, maar bepaal jouw droomlook en zoek vervolgens een jurk waarmee je die look kan creëren!

Een jurk, twee compleet verschillende looks! Welke look vind jij leuker? De country look of de prinsessenlook?

Bedankt mam, voor het bij elkaar zoeken van de outfit en het maken van de foto’s!

Meer artikeltjes over trouwen:

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Eva
  4 maart, 2016

  De prinsessenjurk is echt prachtig ! Zo romantisch !

  • Sabine
   6 maart, 2016

   Thanks voor je reactie Eva!

 • Bertine
  4 maart, 2016

  oh wat gaaf met die spijkerblouse! echt enorm tof en applaus voor degene die dat zo durft te dragen op haar trouwdag. ik had het lef er niet voor maar ooh wat gaaf!

  • Sabine
   6 maart, 2016

   Haha thanks Bertine! Maar jij zag er wel heel prachtig uit op je bruiloft!

 • Mbuti
  4 maart, 2016

  Prachtig hoor!

  • Sabine
   6 maart, 2016

   Merci!

 • Nadia
  18 maart, 2016

  Er is niks mis met Tweedehandse kleding. Mooie foto’s en mooie trouwjurk!

  Misschien kan je ook eens kijken op mijn webshop, waar ik tweedehandse kleding en schoenen verkoop voor minder dan €10 p/stuk?

  Te vinden op http://www.tientjeofminder.nl

  Alvast gefeliciteerd met de bruiloft!

  • Sabine
   19 maart, 2016

   Dankjewel Nadia!